Benim erkek arkadaşımla ilgili bu kadar ciddi bir durum olmadı ama üniversitede bir dönem arkadaş olduğum bir kızı hatırladım. Patolojik yalancıydı. Bir erkeğe takmıştı (ki bu durum bir kaç farklı kişiyle yaşandı), onun peşinden koşar, mesajla, telefonla sürekli taciz ederdi. Sonra etrafa "Bana şöyle aşık, böyle hayran, evimi izliyor, peşimden geliyor, kendimi öldürürüm diyor." diye yalan söylerdi. Facebook'tan sürekli ona sanki bir şey yaşanmış gibi göndermeler yapardı. Birinden ümidi kesene kadar hayatından bezdirirdi. Sonra aynı senaryo başkasıyla yaşanırdı.
Uzun lafın kısası "bir kız kesinlikle yapmaz" diye bir şey yok. Biraz etrafınızı izleyin, görün, insanlar neler yapıyor. Belki psikolojik bir rahatsızlığı var ama "yapmaz" denemez. Tabii diğer taraftan erkek arkadaşın için de "kesinlikle masumdur" da denemez. Pek çok ihtimal olabilir. Benim düşüncem sıkıntının kızdan kaynaklandığı yönünde. Bir erkek peşinize düşüp bunalttığı zaman "sen yüz veriyorsun" denilse hoşunuza gider mi? Aynı mantıkla bir erkek de doğrudan suçlanmamalı.