Sürdüğü merhem yüzünde delik açtı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
$surdugu-merhem-yuzunde-delik-acti-4251195.webp

Avustralya’nın Brisbane kentinde yüzündeki kanserli dokuyu tedavi etmek için bitkisel tedavi uygulayan ve dokunun bulunduğu yere “kara merhem” süren bir kişinin şakağında tam iki buçuk santimetre genişliğinde simsiyah bir delik meydana geldi.

0Sitene Ekle
Sürdüğü merhem yüzünde delik açtı

Brisbane Times’ın haberine göre, Brisbane’deki Princess Alexandra Hastanesi’nin Acil Servisi’ne gelen bir hastanın yüzündeki iki buçuk santimlik simsiyah deliği gören doktorlar şoke oldu.

Yapılan araştırmada, 55 yaşındaki hastanın yüzündeki kanserli dokuyu iyileştirmek için son dört aydır “kocakarı ilacı” olarak da adlandırılan ve “kan otu” adı verilen bir bitkiden üretilen “kara merhem” kullandığı ortaya çıktı.

Şiddetli ağrılar ve şakağında açılan “kara delik” şikayetiyle acil servise gelen hastaya ilk başta kanser tedavisi uygulamayan doktorlar, öncelikle kara deliğin kapatılması için tedavi yaptı.

Hastanın şakağındaki iki buçuk santimlik kara delik ancak üç aylık bir tedavi sonunda iyileşebildi.

1900’lü yıllarda deri hastalıklarında yaygın olarak kullanılan kara merhem 2004 yılında Amerikan İlaç Dairesi tarafından yasaklanmıştı.milliyet

Acaba kanseri iyilesti mi, ben onu merak ettim. Evet, 80li yillarda Turkiye'de de cok kullanilirdi. Simdi kullanilmiyor mu? Cibanlarda kullanilirdi en cok, iltihabi bir noktaya toplayip cibanin patlamasina ve akip gitmesine sebep olurdu. Uyuza bile care idi.

Acaba kanseri iyilesti mi, ben onu merak ettim. Evet, 80li yillarda Turkiye'de de cok kullanilirdi. Simdi kullanilmiyor mu? Cibanlarda kullanilirdi en cok, iltihabi bir noktaya toplayip cibanin patlamasina ve akip gitmesine sebep olurdu. Uyuza bile care idi.

Çıbanlarda hala kullanılır Saraylim, bende merak ettim şimdi:26: kanserli bölgeyi temizlemiş olabilir mi acaba kara merhem, çok fena olmuş ama adamın şakağı:50:

kafasında kara delik açmış resmen:27::27: beyne ulaşacak nerdeyse, bu kremi biliyor oluşunuza ayrıca şaşırdım tr de de kullanılıyor ha ilginç:26:

Patlamayıp taş gibi olan çıbanların en iyi çaresiydi kara merhem. Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hallederdi hemencecik. Doktorlar bile verirdi. Kullanımını millet abartınca sonradan pek önerilmedi galiba...

Adamın şakağı çok fena olmuş, midem bir tuhaf oldu... Allah kimseye böyle dert vermesin...

Kanseri iyileşti mi ben de merak ettim.
Kara Merhem çocukluğumda çok duyduğum birşeydi.
Bir kaç ay önce eşimin parmağı şişti (tırnak çevresi)
Gören büyüklerimiz ilacı önerdi, kara merhem dedi hemen. Hatta teşhisi koydular dolama dediler.
Eşim doktora gittiğinde bir ilaç verildi ( şimdi baktım ihtiyol diye bir merhem). iltihabı aktı.
Yine büyüklerimiz kara merhemdir o diye ısrarlarına devam ettiler.
Bilemiyeceğim o çocukluğumdaki kara merhem mi yoksa başka birşey mi, ama kara merhem her evde bulunan bir şeydi diye hatırlıyorum.

Kara merhem çok tehlikeli bir ilaç ya, sürdüğün yerin üstünü kapatıp resmen ölüme terk ediyorsun o bölgeyi. :27: Adamda da ne cesaret yüzüne sürmüş, korkunç olmuş yahu doku falan kalmamış kanser napsın orda? :37:

Kanseri iyileşti mi ben de merak ettim.
Kara Merhem çocukluğumda çok duyduğum birşeydi.
Bir kaç ay önce eşimin parmağı şişti (tırnak çevresi)
Gören büyüklerimiz ilacı önerdi, kara merhem dedi hemen. Hatta teşhisi koydular dolama dediler.
Eşim doktora gittiğinde bir ilaç verildi ( şimdi baktım ihtiyol diye bir merhem). iltihabı aktı.
Yine büyüklerimiz kara merhemdir o diye ısrarlarına devam ettiler.
Bilemiyeceğim o çocukluğumdaki kara merhem mi yoksa başka birşey mi, ama kara merhem her evde bulunan bir şeydi diye hatırlıyorum.

Evet ihtiyol kara merhem olarak bilinir.

Iyi de uc ay adama kanser tedavisi yapmayip yarayi kapatmakla ugrasmislar...:53: Insan ister istemez acaba kanseri de mi hakladi kara merhem orda diye dusunuyor yane.. Yoksa kanser tedavi icin bekler miymis oyle? Bilemedim simdi... :53:

Offf bu neymiş ya :/

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Offf bu neymiş ya :/

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

biz de derimiz kalktı diye uzulelim, adamlar neler yapıyor yahu :))

bu arada kara merhem notu:
ben de yakın zamanda kullandım. bu kadar etkili oldugunu bilmiyordum.
cok fena iltihap vardı, cerrahi mudahale olacaktı, korktum acele etmek istemedim. son çare eczacının tavsiyesi ile denedim... boyle bir sonuc olmadı.
iltihabı akıttı, sonra söndü. biraz orada iz kaldı ama abartılı boyutta degil. o da merhemden ziyade iltihap nedeniyle bence.
ama böyle delik falan yok yani :)))

not2: evet eczacının bana kara merhem diye verdigi ilac, ihtiyol pomad idi...
simdi internetten baktım, recete ile satılır diyor ve hatta not eklemisler bu urun uzun suredir piyasada bulunmamaktadır diye.
sanırım satısı yasaklanmayan ama uretimi durdurulan bir ilac. (hemen de hikayesini yazarım)

Back
X