Sürdürülebilir okur-yazarlık seferberliği

fancynancy

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
7.706
22.773
Whatsapp tan gelen bu mesajı, önemli olduğunu düşünerek sizlerle paylaşmak istedim kızlar. :kahve:

Türkçe Öğretmeni Aynur Özdal yetişkin okur yazarlık projesi hakkında "Yeter ki köydeki insanlarımız hayatlarında bir kez güzel bir kitap okuyup tartışmanın tadını alsınlar." diyor. Aynur'un çağrısı:

Sevgili Kızkardeşlerim,
Ben bir Türkçe Öğretmeniyim ve uzun bir İstanbul macerasından sonra şuan Samsun'da bir köy okulunda öğretmenlik yapıyorum. Bu zamana kadar okullar için yapılan birçok kitap kampanyasına öğrencilerimle birlikte katılmaya gayret ettim hep. Sıra bana geldi şimdi. Ancak benim kampanyam biraz farklı. Karadeniz köyleri coğrafyası gereği dağınıktır. Beş on hane bir dağa konuşlanır ve orası köy olur, köyün camisi ve okulu olur. Bir de kaavesi. Başka ne olsun? İşte bu köylerin okulları kapatılıp öğrenciler merkez okullarında taşımalı olarak öğrenimlerine devam ediyorlar. Geçen hafta veli ev ziyareti yaparken köyleri ve kapanan okulları görme fırsatım oldu . Çok değerli köy öğretmeni arkadaşlarımın kendi elleriyle boyasını badanasını yaptığı okullar şimdi birer virane olmaya yüz tutmuş.Bu şirin okullar neden atıl durumda çürümeye bırakılsın? ki bununla ilgili hiçbir planlama yapılmadığı için kimse elini taşın altına koymuyor bile. Konuyu biraz araştırdım. Milli Eğitim'e bir proje sundum. Bu okulları birer köy kütüphanesine, yetişkin eğitim alanına dönüştürmek için "Sürdürülebilir Okur-Yazarlık Seferberliği" başlattım. Her şey çok taze. Ve olabildiğince çok okuma sevdirecek yetişkin kitabına ihtiyacım var. Özellikle psikoloji, çocuk gelişimi, bahçecilik, tarım , roman vb. kitaplara; eski sayıları da olsa dikiş,hobi, bahçecilik, dekorasyon dergileri ve Atlas, National Geographic, Bilim Teknik gibi ufuk açıcı yayınlara ihtiyacım var. Ya da belki sizin daha güzel fikirlerinize...
Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Sosyal medyayı çok etkili kullanamıyorum sizlerin de desteği olacağını düşündüğünüz birileri veya gruplar varsa bu iletimi paylaşabilirseniz sevinirim.

Adresim: Eyüpsultan mah. EÜAŞ sitesi 15/A Ayvacık-Samsun
Tel: 0552 2103415

Not: Hepinize ayrı ayrı teşekkürler. İyi ki varsınız.
 
X