Süreğen hastalığı olan öğretmenin devre seçme hakkı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.098
852
123
MEb'te kadrolu anasınıfı öğretmeniyim.Doğuştan anal atrezi ve spina bifida hastalığı ile doğan ve bu hastalıklarından dolayı 4 kere ameliyat olmuş tedavisi devam eden süreğen hastalıklara sahip bir oğlum var. Oğlum çalıştığım okulda başka bir sınıfta devam ediyor eğitimine. Rahatsızlığı nedeniyle kaka kaçırmaları, aniden oluşan ağrılar vb. yaşıyor zaman zaman.Oğlumun eğitim süreci boyunca aynı devrede(Sabah okula gidiyorsa sabahçı, öğle okula gidiyorsa öğlenci devrede)görev yapma hakkım yani devre seçme hakkım var mıdır?Bununla ilgili yönetmelik vs. var mı?İnternette bulamadım.Bilgisi olan cevaplandırabilir mi?Teşekkür ederim şimdiden.

Hocam zumrelerinizle gorustunuz mu? Yani yonetmelik olmasa da insanlik geregi onceligi size verebilirler sorunsuz.

ben de bunu soracaktım...
her şey yazılı yönetmelikle olacak diye bir şey yok, durumunuz belli, size kolaylık sağlamaları lazım insanlık gereği...
Herkesin bir mazereti, özel durumu vs.oluyor ya da hakkını kullanmak istiyor bir de süreç uzun olduğu için bir yere kadar idare edilebiliyorsunuz o yüzden resmi bir yazı olursa benim için kolaylık olacak.

Herkesin bir mazereti, özel durumu vs.oluyor ya da hakkını kullanmak istiyor bir de süreç uzun olduğu için bir yere kadar idare edilebiliyorsunuz o yüzden resmi bir yazı olursa benim için kolaylık olacak.

konu hakkında hiç bir fikrim yok.
öğretmen çocuğunun hastalık durumuna göre yönetmelik çıkacak kadar ayrıntılı çalışıldığını sanmıyorum ama.
kolaylıklar dilerim, umarım aradığınızı bulursunuz yada iyi insanlarla karşılaşırsınız.

konu hakkında hiç bir fikrim yok.
öğretmen çocuğunun hastalık durumuna göre yönetmelik çıkacak kadar ayrıntılı çalışıldığını sanmıyorum ama.
kolaylıklar dilerim, umarım aradığınızı bulursunuz yada iyi insanlarla karşılaşırsınız.
Amin inşallah teşekkür ederim sağolun

Öyle bir yönetmelik yok güzelim ama tayin istemeyi düşündüğün okulun idaresi ile önden görüşüp durumunu konuşabilirsin.İdarecinle konuşurken "yapmak zorundasınız ,bu böyle olmalı vb."cümleler değil de "çocuğumun durumu bu,olduğu ameliyatlar bu ...çaresiz kaldım bana destek olur musunuz" şeklinde yap konuşmanı ...yoksa kimse bilmez durumunu ,simarkca istediğini tutturan biri gibi gozukursun.

Öyle bir yönetmelik yok güzelim ama tayin istemeyi düşündüğün okulun idaresi ile önden görüşüp durumunu konuşabilirsin.İdarecinle konuşurken "yapmak zorundasınız ,bu böyle olmalı vb."cümleler değil de "çocuğumun durumu bu,olduğu ameliyatlar bu ...çaresiz kaldım bana destek olur musunuz" şeklinde yap konuşmanı ...yoksa kimse bilmez durumunu ,simarkca istediğini tutturan biri gibi gozukursun.
Öyle biri değilim zaten sadece anlayışlı birilerine denk gelmezsem diye soruyorum yoksa kimseye zorla yapacaksınız şeklinde istesemde konuşamam teşekkür ederim cevabınız için.

Öyle bir yönetmelik yok ne yazık ki. Çocuğun hastaysa ve bakacak kimse yoksa bile izin alamıyorsun. İdarenin inisiyatifinde. Mazeret izni oluyor ancak. İdareci ile konuşup öyle ayarlayacaksiniz. Ayrıca hala öğlenci-sabahçı ayrımı devam edecek mi? Bütün okullar tam güne dönüyor çünkü. Bu durumdan benim başım çok ağrıdı. Kaç kez norm fazlası kaldım tam güne dönüşecek okullar küçültülüyor diye. İnşallah size zorluk çıkarmazlar.

Maalesef öyle bir yönetmelik yok.biraz idarenin inisiyatifine , biraz da öğretmen arkadaşlarımızın anlayışına kalmış bir durum.

Tam gün bir okula tayin isterseniz sanki daha kolay olur. Siz oğlunuz dan erken çıkarsinız, okulda beklersiniz.

Herkese merhaba.MEb'te kadrolu anasınıfı öğretmeniyim.Doğuştan anal atrezi ve spina bifida hastalığı ile doğan ve bu hastalıklarından dolayı 4 kere ameliyat olmuş tedavisi devam eden süreğen hastalıklara sahip bir oğlum var. Oğlum çalıştığım okulda başka bir sınıfta devam ediyor eğitimine. Rahatsızlığı nedeniyle kaka kaçırmaları, aniden oluşan ağrılar vb. yaşıyor zaman zaman.Oğlumun eğitim süreci boyunca aynı devrede(Sabah okula gidiyorsa sabahçı, öğle okula gidiyorsa öğlenci devrede)görev yapma hakkım yani devre seçme hakkım var mıdır?Bununla ilgili yönetmelik vs. var mı?İnternette bulamadım.Bilgisi olan cevaplandırabilir mi?Teşekkür ederim şimdiden.
Not:Çocuğu süreğen hastalığı olan öğretmenin çocuğunun eğitim sürecine göre devre seçme hakkı var mıdır?Başlığı eksik yazmışım şimdi fark ettim.:KK43:
Yardımcı olur mu bilmiyorum ama oğlu işitme engelli olan bir tanıdığımız ; hemşire ve bütün ek işlerden muaf. (İcap , nöbet vs. )
9-4 çalışıyor. İzin konusunda da ekstra kolaylık sağlanıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X