Sürekli aracım üzerinde planlar yapan erkek kardeşim nasıl davranmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim arabam değerli diyin gerçekten söyleyin veremiyorum aklım kalıyor vs diye ama endişeli bir yandan da kırmadan burada üslup çok önemli daha sonra da ama gideceğin yere bırakayım diyin işiniz olduğunda bırakamazsınız ya da bırakmadığınızda bir iş bulursunuz. Bu kaza olayını vs de söyleyin böyle böyle oluyor diye ben bu şekilde kimseye hayır diyemeyen bir insan olmama rağmen motosikletimi kimseye vermedim. Hayır diyememekten çok birilerini bıraktığım oldu ama vermedim.
Son bir çözüm de aracı sanayiye tanıdık bir ustaya götürün kardeşinize sanayide diyin çok uzun süre kalacaksa zaten sanayiden yeni çıktı çok masraf yaptım kullanmıycam para biriktirip yükseltecegim arıza yapsın istemiyorum ya da km si yükselsin istemiyorum diyin

Zaten yemin etsem başım ağrımaz çok masraf oldu bana yeni sanayiden çıktı araçta ne var ne yok sağlam mı bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Öneriniz için teşekkür ederim ☺️

Aynı durum cidden, ya bi de demiyorlar bu tek maaşlı memur belki evlenemeyecek şurda bi külüstür araba bi ev alabilirse alıp ömrünü tamamlayacak

Kardeş de olsa demiyor

Zaten getirip götürmede asla cimri değilim de böyle aracım üzerinde hayaller kurması
Yani gerçekten artık araba fiyatları öyle bir noktada ki arabamızı tekrar alabilmemiz için ön yıl çalışmamız gerekir . Ya keyfi olarak binmek isteyen kendine araba alsın. Ben sizin yerinizde olsam bunu açık açık söylerim . Siz çekinmeyin asıl isteyen kardeşiniz cekinsin . Madem şimdiden haber gönderiyor sizde anne babanizla kendisine haber gönderin.

Ben kendi babamdan arabasını istemiyorum.

Yani gerçekten artık araba fiyatları öyle bir noktada ki arabamızı tekrar alabilmemiz için ön yıl çalışmamız gerekir . Ya keyfi olarak binmek isteyen kendine araba alsın. Ben sizin yerinizde olsam bunu açık açık söylerim . Siz çekinmeyin asıl isteyen kardeşiniz cekinsin . Madem şimdiden haber gönderiyor sizde anne babanizla kendisine haber gönderin.

Ben kendi babamdan arabasını istemiyorum.

+10000

Beni de aramış istemek için açmadım.

Cidden zor bela aldım neyse inşallah vazgeçer bu sevdadan

Ya sigortayı sadece kendi isminize yaptirma şansı var mı turkiyede emin değilim ama öyle bir şey varsa ucuz olsun diye kaskoyu kendi adıma yaptım başkası sürünce geçerli değil denebilir. Ben olsam baştan derim gerçi yalana gerek görmem. Bir kaza olsa ruhsat sahibi benim, veremem. Bu kadar.

Ya sigortayı sadece kendi isminize yaptirma şansı var mı turkiyede emin değilim ama öyle bir şey varsa ucuz olsun diye kaskoyu kendi adıma yaptım başkası sürünce geçerli değil denebilir. Ben olsam baştan derim gerçi yalana gerek görmem. Bir kaza olsa ruhsat sahibi benim, veremem. Bu kadar.

Haklısınız

Sakin arabayi isteme kesinlikle vermem diyin. Laf polemiğine de girmeyin bu sebepten küserse küssün . Ne kadar konuşursanız okadar yüz göz olursunuz. Arabanın başına bı iş getirir sonra kenara çekilir. Tecrübeyle sabit

Zaten ufak kazalarda bile inkar ediyor

Allah korusun ölümlü kaza olsa tazminatı da ben öderim çalışmıyor çünkü

Devlet hep çalışana kesiyor faturayı diğerinden alamayacağı için

Dümdüz vermiyorum demedikten sonra bu işten sıyrılamazsınız. Sert bir şekilde olmasa da doğrudan kardeşinize ve size haber gönderen muhtemelen annenize kendinizi açıklayın. Arabanı alacakmış, arabanı istiyorum vs denilince benim olan şey üzerinden plan yapmayın, anahtarı bulursa alsın vs laflarla geçiştirin. Yüzleştiğinizde de ben şaka yapmıyordum size söylemiştim dersiniz.

+10000

Beni de aramış istemek için açmadım.

Cidden zor bela aldım neyse inşallah vazgeçer bu sevdadan

Sanırım hayır deme probleminiz var. Malesef bende de var . Ama yenmelisiniz. Sizi düşünmeyen kendi konforunu düşünen insanlar için kendinizi sıkmayın . .Ben vermediğimize pişman değilim .

Dümdüz vermiyorum demedikten sonra bu işten sıyrılamazsınız. Sert bir şekilde olmasa da doğrudan kardeşinize ve size haber gönderen muhtemelen annenize kendinizi açıklayın. Arabanı alacakmış, arabanı istiyorum vs denilince benim olan şey üzerinden plan yapmayın, anahtarı bulursa alsın vs laflarla geçiştirin. Yüzleştiğinizde de ben şaka yapmıyordum size söylemiştim dersiniz.

Evde olunca da ablaaaa diyip güzel güzel davranıp aldı anahtarı bi kaç kere

Sanırım hayır deme probleminiz var. Malesef bende de var . Ama yenmelisiniz. Sizi düşünmeyen kendi konforunu düşünen insanlar için kendinizi sıkmayın . .Ben vermediğimize pişman değilim .

Ben zaten verdiğim kişiler için pişmanım

Bi kere de babam gazladı kuzenine ver diye alttan girdi üsten cıktı

Verdim Malesef sigara kullanmıyorum ve biliyorlar bunu

Aracımın içinde sigaralar söndürmüşler ve atmamışlar

Araç perişan ses çıkarır şekilde geldi

Babama sitem edince özür dilemek yerine kendi kendine sorun çıkardı

Sonra da o kuzen kendi aracıyla kazaya karışıp bi gözünü kaybetti ( çok kötü kullanıyordu)

Ben zaten verdiğim kişiler için pişmanım

Bi kere de babam gazladı kuzenine ver diye alttan girdi üsten cıktı

Verdim Malesef sigara kullanmıyorum ve biliyorlar bunu

Aracımın içinde sigaralar söndürmüşler ve atmamışlar

Araç perişan ses çıkarır şekilde geldi

Babama sitem edince özür dilemek yerine kendi kendine sorun çıkardı

Sonra da o kuzen kendi aracıyla kazaya karışıp bi gözünü kaybetti ( çok kötü kullanıyordu)
Ya böyle bir mantık mi var ailenizde ciddi sıkıntı var . Kimseye hayır demedikleri için sizin de demenizi istemiyorlar . Siz anlattıkça ben doldum burdan 😅 ben böyle bir durumda sanırım hayır vermiyorum derdim . Gitsin araba kiralasin

Zaten ufak kazalarda bile inkar ediyor

Allah korusun ölümlü kaza olsa tazminatı da ben öderim çalışmıyor çünkü

Devlet hep çalışana kesiyor faturayı diğerinden alamayacağı için
İkidir tazminat diyorsunuz da, bir insanı hayattan koparma ihtimali sizi korkutmuyor da, tazminat ödeme ihtimali mi korkutuyor. Çok merak ettim.

İkidir tazminat diyorsunuz da, bir insanı hayattan koparma ihtimali sizi korkutmuyor da, tazminat ödeme ihtimali mi korkutuyor. Çok merak ettim.

Duyar kasıcılar neden gelmedi diyordum ben de ho geee

Kesin çok merak etmişsindir al aplaaa tüm likeee ler sana

Duyar kasıcılar neden gelmedi diyordum ben de ho geee

Kesin çok merak etmişsindir al aplaaa tüm likeee ler sana
Buna da duyar kasmak diyorsanız aracı maksimum 20 km hızla kullanın, Allah korusun paranıza birşey olmasın. 😄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X