• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli aynı rüyaları görmekten yoruldum

KahvemVeBen

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2025
196
73
13
Merhaba herkese, başlıkta belirttiğim gibi geçmişte tekrarlanan ve beni üzen, strese sokan durumları kaç yıl geçmesine rağmen üzerinden hala rüyalarımda görüyorum hem de defalarca. Çok sevdiğim arkadaşımın beni hayal kırıklığına uğratması, sürekli hala ünüversitede olduğumu görüp finallerde kalmam vb.Aramızda benzer durumda olan varsa ve nasıl kurtulunur yazarsa çok sevinirim. Yoksa uyku kalitemi de çok etkilemeye başladı bu artık..

Valla ben de uzun bir süre rüyalarımda aslında mezun olamadığımı, çok önemli bir sınavdan haberdar olmadığımı görürdüm :)
Annem de böyle rüyalar görürmüş gençliğinde.

Rüyalar bilinçaltımızın bir yansıması olduğu kadar çoğu zaman anlamsız görüntüler salatasından başka bir şey değildir. Belki anlam aramayı ya da anlam yüklemeyi bırakırsanız bu rüyaların şiddeti de azalır.

Öte yandan bir terapistle görüşmek de iyi gelebilir.

Ben de bazen ünide dersten kalmış ya da üni sınavına hazırlanırken görüyorum kendimi. Resmen travma olmuş 😄 Bazen hayatımızda çözemediğimiz sorunlar oluyor. Gün içinde aklımıza gelmiyor ama iç sıkıntısı gibi hissediyoruz. Beynimiz biz fark etmeden o sorunu düşünebiliyor. Bence böyle rüyalarla beynimiz bize mesaj gönderiyor. Spor yapmak, hobilere odaklanmak, günlük tutmak, aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak yani beyne iyi gelecek şeyler yapmak lazım. Düzenli hayatı, rutin aktiviteleri beyin çok sever. Her şey yolunda gibi hisseder çünkü. Eğer uykusuzluk hastalığınız varsa yatmadan 1 saat önce magnezyum. Uyumamanızın imkanı yok.

Ben hala iş hayatında ne zaman zor bir döneme girsem mimarlığın bitirme projesinde 3 ü prof, 3 ü doçent ve 2 si dr öğretim görevlisinin karşısında jüriye çıktığımı görüyorum ekdjjejd Bence normal, rüyalar bazen o dönemki psikolojimizi yansıtıyor.

Merhaba herkese, başlıkta belirttiğim gibi geçmişte tekrarlanan ve beni üzen, strese sokan durumları kaç yıl geçmesine rağmen üzerinden hala rüyalarımda görüyorum hem de defalarca. Çok sevdiğim arkadaşımın beni hayal kırıklığına uğratması, sürekli hala ünüversitede olduğumu görüp finallerde kalmam vb.Aramızda benzer durumda olan varsa ve nasıl kurtulunur yazarsa çok sevinirim. Yoksa uyku kalitemi de çok etkilemeye başladı bu artık..
Merhaba, rüyalar bize bilinçaltından da yansıyabilir, günlük hayatta yaşadığımız olayları hikayeleri gösterebilir, eğer sürekli aynı rüyayı görüyorsan eğer ki çözmen gereken birşeyler olabilir mi?

Back
X