sureklı batılı olmamla ılgılı aldıgım elestırılerden bıktımmm.....

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
kızlar sizlerin fikirlerine ihtiyacım var..ozel bı ısyerınde calısıyorum.esımın tayın durumu sebebı ıle dogu ıllerınden bırınde yasıyoruz
benım departmanımdan ayrı olan bır departmanın genel merkeze gondermesı gereken bır evrak ıle ılgılı genel merkezden arandım.departmanın sekreterını defalarca aramama ragmen telefonlarına cevab vermedı.yanına gıttıgımde sızı 4 defa aradım telefonunuzu acmadınız dedıgımde acarım acmam ısım var dıyerek cevab verdı gereklı evragı sordugumda cok acıl temın etmemız gerektıgını genel merkezın aksı takdırde odeme yapmayacagını soyledıgımde benım mudurum bana yetkı vermıs benım gorevım degıl dıyerek tepkı verdı.
ben de pekı ben mudurunuzu arıyorum eger bu odeme yapılmaz ıse sorumluluk benım uzerımde degıl dedım.
ardından dıger arkadaslarım la konusurken yanıma gelerek o evrak yok dedı;ayrıca benım ısım degıl dıyerek devam ettı .sen benı tehdıt eder gıbı konusamazsın dedı ve devamında sız batılılar oranızı buranızı acıp basımıza cıkıyorsunuz dedı ve gıttı.
ben o an sınırden delıye dondum halıyle..
yanına gıttım dogulu batılı kavramı yapma ısımızı yapmaya calısıyorum dedıgımde hakaretlerını surdurdu ben o ankı sınırle senınle gorusucez mudurunuz gelınce dedım.
kendı mudurum ısyerınde olmadıgı ıcın sorumlu sefe konuyu ılettım.
sef mudurumuzu arayıp olanı bıtenı anlatmıs.
mudurumuz ılerleyen gunlerde gelıcek..
fakat tartısma yasadıgım bayanın mudur personelını cıddı anlamda savunan bırı haklı haksız...
ne yapacagım bılmıyorum.
boyle bır konunun mudure tasınması hos degıl..boyle bır konu yuzunden mudurun odasında hesaba cekılmek ıse benı uzecek..
daha once buna benzer bı bayan calsııyordu ve ısyerınde kavga etmedıgı huzursuzluk cıkarmadıgı ınsan kalmamıstı..ve bu gıbı olaylar yuzunden yıne bız mudurun odasında hesaplasma surecı yasamıstık..
sızce nasıl yaklasmalıyım olaya..benım cıddı anlamda ıse ıhtıyacım var odemelerım var boyle bır konu yuzunden ısten cıkarılırsam ev kıramı bıle odeyemez hale gelırım..
ne yapmalıyım..

sana değil de o insanlara yönelik öyle şeyler yazardım da...
gerekirse mahkemeye vereceğini belirtirsin ayrıca tavsiyem, ses kayıt cihazı taşı. bu tür laflar ettikleri zaman bir daha, ses kaydınla mahkemeye baş vurursun hatta elinde ses kaydı olduğunu belirtir sonra onların kıvranmasını seyredersin keyifle.

yukarıdaki arkadaşın dedigi gibi ses kayıt aleti getir yanında sana edilen hakaretleri bir bir kayıt et ve sonra gerekeni yaparsın

izmirlisimin, eşiminde başına gelmişti ilk atandığı yerde, doğuda değildi ama...
bence konuşmanı işe yönelik yap, işlerin sorunsuz ilerlemesi, halledilmesi vs.. yani kişiler üzerinden değilde
umarım atlatırsın

Son düzenleme:
birincisi ses kaydi mahkemeye delil olarak sunulamiyor. ikincisi sizin seviyenizde olmayan, kafanizin uyusmadigi insanla is disinda muhatap olmazsaniz caniniz sikilmaz. boyle abuk subuk konustugunda kafanizi cevirip onunla iletisimi kesmeniz daha kolay ve kafa rahatlatici olacaktir. bizde de var boyle abuk subuk tipler yok makyaj yapmayin gunah yanacaksiniz diye sirkette gezip zirvaliyor ama ben hiiiic muhatap olmuyorum, cevap yetistirmeye calisan arkadasim ise caninin sikildigiyla sinirlendigiyle kaliyor, ama o kadin hala o kucucuk kafasiyla etekleri makyajlari elestirmeye devam ediyor

konussun yani takmayin, madem ise ihtiyaciniz var isinizi yapin gecin, aksatiyorsa da, talimatlarinizi mail yoluyla yerine getirtmeye calisin , yazili belgeyi aksatamaz..

ahh canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki, bana çok laf çarptırıldı, abartmıyorum yeminle, batılı olduğumuz için

hatta eşim kendi okulunda bi erkek öğretmenle yumruklaşma seviyesine geldi, daha neler neler:47:

duyduklarımın bazıları:

-sizin oralar açık ya size normal gelebilir

-sizin oralar rahat ya ondandır bizim buralar dinine düşkün:53:

-sizin oralarda ramazan çoskusu yaşanıyor mu ki:50:

-sizin oraların kızlarını bizim erkekler turist olarak görüyor

-sizin oralar da tam türklük kalmamış, yunan kırması olmuşsunuz:53::53::53:

daha bi sürü, ben çok kişiyle kavga ettim bu yüzden:50:

tek ben degılmısım...artık bunaldım ıyıce ekmek yememıze engel olmak ıcın ellerınden gelenı yapıyorlar oysakı ben bı evrak ıstemıstım sadece meger ıclerınde neler barındırıyolarmıs ben bılmıyormusum...
arkamı donuyorum dedıkodu....bıktım usandım yarın yuzlesme var mudurler yuzlestırecek.onun muduru kosulsuz savunacaktır bılıyorum boyle ınsanları haklı bıle cıkarırılar ben bılıyorum

Benim de basima benzer bir olay geldi. Ben Samsunluyum, asik suratli biri degilim gulerim. Bir gun yine komik bir durum oldu ben de guldum. Okul mudurum de " Samsunlu oldugunu heryerde belli ediyorsun " dedi.
Sok oldum birsey demedim.:53: Giyimimde kusamimda asirilik yok sadece biraz sesli guldum diye boyle dedi.

Kompleks kompleks kompleks...
Doguda calısmıyorum Karadenızdeyım ben ama bu yasadıgın durumla bende karsılastım.
Sen İzmirlisin.Siz genişsiniz.Sizler rahatsiniz.Sizler açıksınız.Şakayla karşık Gavur İzmirli bile dediler.
Hiç umursamadım.Gelişmişlikle alakalı bir durum.
Bazen çok komık duruma bile düşebiliyorlar.
Bir defasında kendini bilmez trabzonlu ogretmen arkadasım.Sizinde mi Kemeraltı çarşınız var ama bizimki tarihi dedi :))Bende interneti sadece facebook için kullanma bir araştır hangi Kemeraltı çarşısı tarihi dedim.Susup kalmıştı.
Şimdilerde ah keşke bir İzmire gitsek görsek diyorlar hepsi.

Bu arada Samsunlu arkadasım senin işinde zor.Karadenızde de Samsunlulara boyle davranırlar.Sebebi çok basit.Karadenizin en gelişmiş şehri Samsun.

Aldırıs etmeyeyım dıyorum ama malesef ısyerınde her departmanında bayan kımı bulursa dedıkodumu yapıp bana bagırdı dıye anlatıp duruyor mus ya ben ne yapayım hakarete ugrasmısım bagırmadım bıle dogulu batılı ayrımı yapma ayıp dedım bu mu suc...
sımdı kendı departmanında herkes bırlesmıs halıyle savunacaklar ben dıs kapının dıs mandalıyım ya..
yarın nasıl dayanırım ıthamlara bılmıyorum mudurlerın yanında boyle bır olayı konusmak ne kotu....
kovulayım rahat edelım dıye ugrasıyolar...
dılerım rabbım ıstedıklerının bın katını baslarına verır bana dua edın benı anlayan dınleyen bırılerı olsun

Memleketi böyle bölüyorlar işte :47:
Sana sabır diliyorum. Çalışmak bu ülkede çok zor, bir de üstüne böyle cahil cühela insanlarla uğraşmak gerekiyor.
İş yerindeki tüm konuşmalarında sakinliğini koru. Profesyonelce davran. Nerede nasıl davranman gerektiğini bildiğini ve iş yerinde bazı şeylere müsamaha göstermeyeceğini belli et.
Ve bütün işlerini yazışmalarla yürüt. Özellikle diğer departmanlardaki kişilere mail attığında mutlaka şeflerini ve müdürlerini de yazışmaya ekle. Hem elinde kanıtın olsun hem işler hızlansın.

böle şeyleri takmayın türklük müslümanlık oldumu ben türk değilim deyip çekilin kenara olsun bitsin ben öyle yapıyorum kafam rahat :)

tek ben degılmısım...artık bunaldım ıyıce ekmek yememıze engel olmak ıcın ellerınden gelenı yapıyorlar oysakı ben bı evrak ıstemıstım sadece meger ıclerınde neler barındırıyolarmıs ben bılmıyormusum...
arkamı donuyorum dedıkodu....bıktım usandım yarın yuzlesme var mudurler yuzlestırecek.onun muduru kosulsuz savunacaktır bılıyorum boyle ınsanları haklı bıle cıkarırılar ben bılıyorum

tek sen değilsin merak etme.ben ve ev arkadışmda çok çektik bundan siz batılısınız ya her gece barda gönlünüz hovarda haydaaa hoba eller havaya.böyle yaşıyormuşuz bizler.bilmezler ki tek başıma gece veden çıkmadığımı babam kemiklerimi kırar.boşver üzme kendini

bu küçük beyinli insanlar yüzünden huzurumuz bozuluyor ya ona yanıyorum, buraya yazan çoğu kişinin tersine ben doğma büyüme ankaralı ama köken olarak doğuluyum ve çok severim memleketimi, çok bağlıyımdır oraya ama ben ülkemin her şehrini daha doğrusu düzgün her insanını severim.
eskiden doğulular sürekli bir laf çarpmasıyla karşılaşırdı şimdi batılılar mı kötü oldu, bu ne salak bir zihniyettir ya? ben ortaokuldayken apo yakalanmıştı da çocuk aklımızla arkadaşlarla olayla ilgili konuşurken hademe gelip bana "sen de kürt değil misin?" demişti, 12 yaşındayım ben, arkadaşlarımın yanında böyle kalmıştım sadece "değilim, olsam da ne alaka" diyebilmiştim.
İşinizi kaybetmemişsinizdir umarım ama böyle insanları alttan almaya gelmez, tepenize binerler, ağızlarının payını seviyenizi koruyarak vermeye çalışın, eminim çok zor ama hayat zor.

Şimdi de memlekete göre değerlendirilir olduk ya pes.. Samsunluyum sırf deniz kenarı diye ne laflar işittim, annem Kıbrıslı diye yunan damgası yedim, babam hataylı diye arap ilan edildim. :27: Bence sonuna kadar git bu olayın, mahkemeye ver ama orada ses kaydı geçerli değil aklında bulunsun:31:

hepimiz türk deyilmiyiz ne sacma seyle yaaaaa millet isi gücü birakmis milletin kökünümü arastiriyor
tek bayrak tek kuran daha ne olsun miletin inanci kendine mevlana gibi ollacaan böyle insanlari allah bildigi yapsin
türkiyeyi seviyorum hemde cokkkk her rengiyle dokusuyla düsüne biliyormusunuz insanlar tek renk giyse ne sikici olur rekli olmasi demek istedigim her kökenden insan olmasi ne güzel
her kez bir birinden bir sey ögrenir sabri merhameti alman komsum hasta ne kadar üzüldüm insannn baska bir sey deyil sizde diyin güclü olun benim kanimda canimda türk siz beni surali burali diye yargilayamazsinizz

Back
X