Surekli Bebegi Dusunmek

duyci

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2014
777
679
303
Antalya
Merhabalar,
12 haftalık hamileyim ama sürekli bebegim iyi mi acaba diye düşünüyorum. Sürekli ultrasonda bebeği görmek istiyorum tabi ayda 1 kez gidiyoruz. Benimle aynı şeyi yaşayan var mı ben mi cok takıntılıyım. Gördüğüm her olumsuz şeyi yasamaktan çok korkuyorum ve pimpirikli bir insan haline geldim kafama çok takıyorum her şeyi. Mesela bacaklarım baldır kısmı çok ağrımaya ve sanki kan gitmiyormus gibi bir hisse kapılıyorum. Çok önceden yıllar öncesinden bir tane orta iki tane kucuk damar varisim vardi bacaklarımda bunlar bile sorun olur mu diye sürekli aklımda. Normal mi bu psikoloji sizce?

merhaba, ben bu duyguları henüz hamile kalmadan yaşıyorum? ya kaldığımda bişey olursa diye... hangimiz daha anormal bilemedim. ama bu yaşadığımız şey bize korkunç stres yaratıyor. hele senin beben var o da strestedir. ben psikolojik danışmanlık alıcam böyle yaşanmaz

Sizin daha farklıymış. Bilmiyorum acaba benim hamilelik hormonlarının mi etkisi bu yoksa absürt bir durum mu

Normal bence bende de öyle oluyordu her kontrole gidene kadar kendi kendimi yiyordum ama bir şeyin olacağı varsa zaten olacak şu an düşünüp kendimi bunaltmak hiçbir şeye çözüm değil, elimden geleni yapıp düzenli beslenip bol bol dinleneceğim diyerek kendimi rahatlattım. Sonuçta müdahale edemeyeceğimiz şeyler için endişe etmek pek de mantıklı değil içinizi ferah tutun

Hamilelerin hepsi yaşıyor bebeğim iyi mi endişesini desem abartmış olmam çünkü çoğu yaşıyor merak etmeyin yalnız değilsiniz :)

Olumsuz düşüncelere odaklanmak yerine olumlu şeyleri düşünebilirsiniz mesela şu an bir bebeğiniz var ve bu bir mucize, bebeğinizi bol bol sevin onunla konuşun bebeğinize ve size iyi gelecek şeyler yapın ben bu şekilde atlatmıştım yoksa sürekli her şeye kafayı takıp stres yaparak kendime de bebeğime de zarar verecektim gebelik zaten zorlu bir süreç bir de her şeyi kafaya takarak daha da zor hale getirmeyin biraz akışına bırakın inşallah sağlıkla gelsin

Merhaba şu an 35 hafta oldum gebeliğin ilk başlarında bende öyleydim ayda 1 kontrol vardı sürekli düşünüyordum 20. Haftadan itibaren hareketlerini hissetmeye başlayıp rahatlayacaksınız

Kendimi yalnız hissediyordum şükür değilmişim :) ev tipi doppler almayı düşündüm kalp atışını dinleyebilmek için evde sonra dedim ben bunu alırım birde dinlemeyi beceremem sonra daha da evham olurum vazgeçtim :) dün 1 damlanın yarısı kadar kahverengi akıntım geldi o andan beri aklımdan geçen kötü düşünceleri tahmin bile edemezsin. Bugün gögüs hassasiyetim önceki günlere göre azaldı doktora gitmeme de 1 hafta var bu 1 hafta bana zindan olur şimdi :)

Ben d eahni durumdayim ama elimizden gelen sadece kendimize iyi bakmak ve dua etmek. Düşüncelerinizi başka şeylerle değiştirmeye çalışın film izleyin kitap okuyun arkadaşlarınızla buluşun kafanızı dağıtmanız lazım. Bir de olumlama cümleleri bana çok iyi geldi. Yapacak bir şeyimiz yok Allah’a güveneceğiz ona emanet. Bir de ben doktoruma 3 haftada gelsem diyeceğim siz de sorabilirsiniz bence. Endişelerinizden ona da bahsedin.

Fetal doppler de ileri haftalara kadar ise yaramiyor diyolar. Karnın oradaki atardamarimizi duyuyormusuz galiba

İki hamileliğimde de hissedene kadar sık sık muayeneye giderdim. Malesef elimde değildi aşırı evham yapardım. Mümkün değildi 1 ay beklemiş olmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…