Sürekli dışlanmak var mı çaresi :(

Bulunduğunuz ortamlardaki insanların hepsi toplu olarak birlik olup size tavır alamayacaklarına göre sizde var olumsuz bir şeyler. Ya ortama uymuyorsunuz, yada soğuk duruyorsunuz. Yani vardır sizde mutlaka bir şeyler.

Ben insanların yaydıkları bir enerji olduğuna inanırim. Bu enerjiyle alakalı olabilir.

İkinci olarak ta rahat olmalısın. Sabahları tek kendimr bir simit alır işe giderim en az uç kahvaltı teklifi alirim. Kimseye eyvallahim olmaz öğlen tek başıma takilsamda olur ama yalnız kalmam mutlaka davet edilirim. Bu işe başlamadan sizin gibiydim. Ne zaman saldim o zaman kıymete bindim.

Size tavsiyem bosverin ve kendinize güvenin.
Darısı başıma ya ben hiç böyle olamadım

Herkes öyleyse sorun biraz sizdedir,hep size uymayan ortamlarda olamazsınız sonuçta ama her ortama girdiğinizde ıy bunlar benlik değil diye bakıyorsanız tepeden baktığınızı hissedebilir insanlar.Genelde dışlanan insanlar çok aşırı sessiz sakin olanlar oluyor,fikrinizi bile beyan edemiyorsanız insanlar tabiki ciddiye almaz.Bide kimse değerimi bilmiyor diye bi şey yani çok abes yeni tanıştığınız insanlardan beklentiniz çok olabili mi ? Tatlı sataşmak da çok normal hakaretse başka bi şey onlara da sizin izin vermemeniz lazım,biraz dirençli olun. 18 yaşına gelmişsiniz biraz çevrenizdekilerle sohbet muhabbet edin kendinizi geliştirin bu konuda,azıcık pratikle daha rahat olabilirsiniz.
o konuda haklısın sessiz bir yapım var zaten. ama sırf sessizim diye bunlar cok acımasızca

yapın sessiz olduğu için bu durum. arkadan gerizekalı diye bağıran kıza hiç olmadı boş boş konuşma demen gerekirdi.

özgüvenli biri olduğu imajını çizmelisin ortamlarda. mesela konuşurken cümlelerin sonuna doğru ses tonun azalıyorsa bu özgüvenli olmadığının bir göstergesi. ses tonun yüksek olsun beden diline dikkat et. konuşurken net ol. karşındaki sana "gerizekalı" diye bağırıyorsa sen sessiz kalmamalısın. tavırların net olmalı ki karşındaki insan sana hakaret etme cesareti bulamasın. bir de kişisel gelişim kitapları oku kesinlikle. cok güzel kitaplar var.

sen bir kere duruşunu dik tut yürüyüşünü kendinden emin net tavırlı ol ve rahat relax ol bak o zaman daha kendine güvenin gelir. bir de ben pasifim diye telkin etme kendine .. bu arada yaşın 18 ergenlikten sonra bu durumu hızla aşarsın

Lisede arkadan biri gerizekalı diye bağırıyorsa bi zahmet teneffüste derdini bi sorarım ben.. ama cildirip saldirarak değil bi elimde cubuk kraker ağzımda meyve suyumun pipeti ile:) arada cubuk kraker uzatırım böyle her 10 saniyede bir.. delirtirim onu :) sonra ister düzgün olsun ister sacmalasin.. bak yapma böyle senin bu garip tavirlarin çok alay konusu oluyor yazık falan derim..

Kısacası değersiz kişilerle de konuşabilin..
Ağzının payını vermek değil ona kim olduğunu bildiğinizi gösterin..
Haklı iken susmayin.. biri haksizken de susmayin..
Bakışınızla yerin dibine sokun..
Hakaret şiddet yok sadece akıl olsun..
Bi de gulumseyin.. en etkili silah bu:)

Back
X