• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli eleştiren arkadaş?

Sorsanıza senin benimle derdin ne diye.
Ne derdim olacak canım yaaa saçmalama diyeceğine yemin edebilirim.

Bunlar sadece mutsuz oldukları için çevresine de mutsuzluk yayan ve huzursuz etmeye çalışan toksik tipler o kadar. Mümkün olduğunca bunlardan uzak durmalı ve etkileri minimuma indirilmeli.

Siz de boslukboslukbosluk boslukboslukbosluk fazla iyi niyetli mütevazı olmayın, siz de bir yerini eleştirin bakalım ne diyecek? Fazla tevazunun sonu vasat insandan nasihat dinlemektir ki hiç tahammülüm yok.

Sorsanıza senin benimle derdin ne diye.
Ya da arkadaşlığı bitirin.
Bunu yaparken de onun size bu güne kadar yaşattığı duyguyu tek seferde siz de ona yaşatın.
Misal; "Seninle çocukluktan beri arkadaşlık sürdürüyorum ama sohbetin keyif vermiyor, senden ayrıldıktan sonra duygularım negatif oluyor. Sanırım toksik bir insansın ve çocukluğumuzun hatırına sana tahammül etmişim. Arkadaşlık insana kendini iyi hissettirmiyorsa devam etmemeli. Sana seninle aynı duygularda başka arkadaşlıklar kurman yolunda başarılar dilerim."
Böyle bir veda da yerinde olabilir.
Kimseyi uzun zamandır tanıyorsunuz diye çekmek zorunda değilsiniz.
Herkes her yaptığının farkında emin olun. Kimse farkında değildim diye savunmaz davranışlarını. Zihinsel bir engeli yoksa, ağzından çıkanı bilir. Bile bile sizi kırıyor işte. Çünkü hep sineye çekmişsiniz.
Aslında dediğiniz gibi yapmam gerekiyor kendi mental sağlığım için ya da sessizce uzaklaşmak da bir yöntem olabilir. Henüz ne şekilde uzaklaşacağıma karar vermedim.
Yaptığının farkındaysa yazık gerçekten. İnsan zaten karşısındakinde sürekli bir kusur buluyorsa onu sevmiyordur. Öyle arkadaş da olmaz.

Ne derdim olacak canım yaaa saçmalama diyeceğine yemin edebilirim.

Bunlar sadece mutsuz oldukları için çevresine de mutsuzluk yayan ve huzursuz etmeye çalışan toksik tipler o kadar. Mümkün olduğunca bunlardan uzak durmalı ve etkileri minimuma indirilmeli.

Siz de boslukboslukbosluk boslukboslukbosluk fazla iyi niyetli mütevazı olmayın, siz de bir yerini eleştirin bakalım ne diyecek? Fazla tevazunun sonu vasat insandan nasihat dinlemektir ki hiç tahammülüm yok.
Ay evet bir de öyle derler. “Ama yanlış anlıyorsun canım benim ben iyiliğin için söylüyorum bıdı bıdı”
Kendi hayatında biraz mutsuz evet. Benim de hayatımda mutsuz olduğum şeyler var ama bu benim problemim. Acısını başkasından çıkarmak da ne bileyim. Aslında arkadaşımla çoğu konuda eşit seviyedeyiz. Eğitim, tip, iş vs. Sadece benim ekonomik durumum biraz daha iyi. Bununla da hiç övünmedim. Bunu mu kıskanıyor diyeceğim ama günah almak istemiyorum.

Kendisinde olmayan, ama sende gördüğü olumlu yönleri seni değersizleştirerek kendisini iyi hissetmeye çalışıyor.

Arkadaşlığınıza devam ederseniz zamanla onun söylediği şeylere inanacak ve kendinize olan saygınızı kaybedeceksiniz.
Kesinlikle doğru bu yorum.
Bir arkadaşım vardı artık görüşmüyorum o böyleydi boyu kısa diye uzun boylularin erkek gibi olduğunu erkeklerin kısa kızları daha çok sevdiğini bundan dolayı koca bulamayacağımı söylemişti.
Ailesinin maddi durumu kötüydü ve bana "Allah sevmediği kullara para verir ki ahirette başka bir şey istemesin diye" derdi.
Özel hastane masraflarından konuşurken bana dedi ki "sizin paranizda haram var galiba ne kadar çok gidiyor böyle " :)
Kuzenlerimle gittiğim tatilden aldığım monta kadar hepsini kötülerdi.
Bir yaz peşpeşe iki tatile çıktım bana saçma geliyor denizde her yerde var vs dedi sonra akşamına nişanlısıyla Nisan atma evresine gelmişler balayına gitmek için. Böyle garip bir arkadaştı.

Ceylinimdeceylinim Ceylinimdeceylinim konudan bagimsiz ama yorumunu görünce yazmak istedim. Konunu okumustum çok yazismistik o zaman bicok kisi hepimiz seninle uzulmustuk. İyi misin? Sonrasında durumlar nasıl gelişti? İnşallah tamamen gitmiştir hayatindan o pis herif
Teşekkür ederim ☺️
Evet tamamen bitti ayrıldık. Bir kere yüz yüze görüşelim dedi görüştük ben aldığı hediyeleri vermek istedim yanımda götürmüştüm, kabul etmedi istersen başkasına ver ama ben almayacağım dedi helallik istedi hata yaptığını ne istersem yapacağını söyledi bende hayatımdan çıkmasını istediğimi söyledim. Ara ara arıyor ama engelledigim için çalmıyor. Profilden hala kaldirmamisti fotoğrafımızı geçen hafta kaldırdı. Böylece bitti :)

Kesinlikle doğru bu yorum.
Bir arkadaşım vardı artık görüşmüyorum o böyleydi boyu kısa diye uzun boylularin erkek gibi olduğunu erkeklerin kısa kızları daha çok sevdiğini bundan dolayı koca bulamayacağımı söylemişti.
Ailesinin maddi durumu kötüydü ve bana "Allah sevmediği kullara para verir ki ahirette başka bir şey istemesin diye" derdi.
Özel hastane masraflarından konuşurken bana dedi ki "sizin paranizda haram var galiba ne kadar çok gidiyor böyle " :)
Kuzenlerimle gittiğim tatilden aldığım monta kadar hepsini kötülerdi.
Bir yaz peşpeşe iki tatile çıktım bana saçma geliyor denizde her yerde var vs dedi sonra akşamına nişanlısıyla Nisan atma evresine gelmişler balayına gitmek için. Böyle garip bir arkadaştı.
Benimki de buna benzer şeyler söylüyor. Ya da “ben x markasından şunu aldım çok güzel” gibi şeyler söylüyor. “Evet x iyidir oradan mont almıştım” dediğimde “hıı” deyip konuyu kapatıyor. Bazen komik geliyor.

Bende de var bir tane, lise ve unide beraber okuduk. Üstten Üstten akil verir gibi konuşmalari oluyor, sanki karsisinda aptal varmis gibi elestirmeler, gerçekten fikrinin olmadığı konularda dahi ahkam kesmeler...bir gün dedim ki ben bu tarzdan hiç hoslanmiyorum. Benim sana bu şekilde konustugumu hiç gördün mu, dertlestigimizi unutmayalim. Bir dank etti. Ne yazık ki eskisi gibi acmiyorum kendimi, dertlerimi anlatmiyorum.

Bir arkadaşım var. Çocukluktan arkadaşız. Benim çalıştığım şehirde çalışmaya başladı. 1 yıldır sık sık görüşüyoruz.
Laf arasında sürekli benim kusurlarıma vurgu yapıyor. Daha doğrusu kendince kusur olarak gördüğü şeyler diyebiliriz. Başta çok önemsemedim ama her görüşmemizde bu oluyor maalesef. Saçımdan tutun ayağıma kadar laf söylemediği şey kalmadı. Bir de laf arasında söylediği için cevap da veremedim.
Acaba yaptığı şeyin farkında mı değil yoksa bilerek beni aşağı çekmek için mi yapıyor? Ne düşüneceğimi şaşırdım.
Bunun bir ilerisi sürekli dalga geçen yakın arkadaştır. Lise hayatımda böyle bir arkadaşım vardı. Sürekli laf arasında benim konuşmamla, fiziğimle, derslerimle dalga geçerdi. En sonunda konuşmayı kestim. Böyle insanlar insanların enerjisini çekiyorlar, emiyorlar. Eğer çok yakın değilsen arana biraz mesafe koy derim. Bu arada arkadaşın aslan burcu mu?

Bende de var bir tane, lise ve unide beraber okuduk. Üstten Üstten akil verir gibi konuşmalari oluyor, sanki karsisinda aptal varmis gibi elestirmeler, gerçekten fikrinin olmadığı konularda dahi ahkam kesmeler...bir gün dedim ki ben bu tarzdan hiç hoslanmiyorum. Benim sana bu şekilde konustugumu hiç gördün mu, dertlestigimizi unutmayalim. Bir dank etti. Ne yazık ki eskisi gibi acmiyorum kendimi, dertlerimi anlatmiyorum.
Benimki de aynı seninki gibi. Ben de kendisinden soğudum.

Back
X