Surekli elestiren bir ustle nasil calisilmali?

Ben de bir süre ABD'de çalıştım. Orda maalesef üzülerek fark ettğim bir şey vardı, kimi Amerikalılar farklı ülkelerden olan insanlara ayrımcılık yapıyorlardı. He rne kadar eşitlik vs konularında övünen bir ülke olsalar da toplum içinde yabancıları dışlama eğiliminde olan bazı insanlar vardı. Benim supervisor um da aynı seninki gibi biriydi. İş gereği bana bir tam gün oryantasyon verme ve günün sonunda sınava tabii tutma sorumluluğu vardı. Oryantasyon esnasında çok aceleci davranıyor, hızlı hızlı anlatıyordu herşeyi. Bana soru sorma fırsatı dahi bırakmamıştı, sıkılıyor gibiydi. Benim çalıştığım yerde Türkiye'den ve Ukrayna'fan gelen çok fazla sayıda çalışan vardı ve genelde dil problemi yaşıyordu onlar. Sanırım bu sebeple yabancı çalışanlara karşı bir ön yargısı ve sabırsızlığı vardı. Benim dil konusunda hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen bana da aynı şekilde sabırsız davranmıştı. Yüzüme karşı bir saygısızlığı, bir lafı olmadı allah için çünkü iletişim problemimiz yoktu ve ben de lafını sakına bir insan değilim, çok konuşuyordum :D biraz da savunma mekanizması gibiydi, bakın ben sizin dilinizi nasıl etkin konuşabiliyorum havasındaydım :D Ama başkalarına benim hakkımda hızlı değil, çabuk öğrenemiyor vs gibi laflar etmişti. Allahtan benimki ben geldikten 3 hafta sonra bir hatası yüzünden işten kovuldu :D Diyeceğim şu, dil probleminden dolayı mı sana böyle davranıyor?

Cidden sinirden agliyorum ya. Ben onun ego tatmini araci olmak zorunda miyim?
Allah' in selamini bile almayan, hal hatir sorunca dovecek gibi laflari siralamaya baslayan insanla ben nasil iyi iliski kurabilirim?

Ben de bir süre ABD'de çalıştım. Orda maalesef üzülerek fark ettğim bir şey vardı, kimi Amerikalılar farklı ülkelerden olan insanlara ayrımcılık yapıyorlardı. He rne kadar eşitlik vs konularında övünen bir ülke olsalar da toplum içinde yabancıları dışlama eğiliminde olan bazı insanlar vardı. Benim supervisor um da aynı seninki gibi biriydi. İş gereği bana bir tam gün oryantasyon verme ve günün sonunda sınava tabii tutma sorumluluğu vardı. Oryantasyon esnasında çok aceleci davranıyor, hızlı hızlı anlatıyordu herşeyi. Bana soru sorma fırsatı dahi bırakmamıştı, sıkılıyor gibiydi. Benim çalıştığım yerde Türkiye'den ve Ukrayna'fan gelen çok fazla sayıda çalışan vardı ve genelde dil problemi yaşıyordu onlar. Sanırım bu sebeple yabancı çalışanlara karşı bir ön yargısı ve sabırsızlığı vardı. Benim dil konusunda hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen bana da aynı şekilde sabırsız davranmıştı. Yüzüme karşı bir saygısızlığı, bir lafı olmadı allah için çünkü iletişim problemimiz yoktu ve ben de lafını sakına bir insan değilim, çok konuşuyordum :D biraz da savunma mekanizması gibiydi, bakın ben sizin dilinizi nasıl etkin konuşabiliyorum havasındaydım :D Ama başkalarına benim hakkımda hızlı değil, çabuk öğrenemiyor vs gibi laflar etmişti. Allahtan benimki ben geldikten 3 hafta sonra bir hatası yüzünden işten kovuldu :D Diyeceğim şu, dil probleminden dolayı mı sana böyle davranıyor?

Benim de dil konusunda hicbir problemim yok.

Benim supervisorim da ayni dediginiz gibi bir sey gosterirken surekli oflayip puflayip gozlerini deviriyor. Ilk gunler gosteriyordu, artik gostermiyor bile hicbir seyi, ben dogustan bilerek dogdum ya bunlari zaten :37::37:

Ayni seyleri yasamisiz benim hakkimda da hizli degil, cabuk ogrenemiyor, beceremiyor diyor. Hem yuzume diyor hem baskalarina. Gidip gidip ikimizin de ustune sikayet ediyor beni ne kadar komik olsa da :1:

Benim durumum farkli bi de, ben stajyerim. Zaten ogrenmek icin ordayim, birak da bazi seyleri yapamayayim. Ama benim de soru sorma hakkim yok, kendisi yuzume acik acik bir kere soyledigi bir sey hakkinda soru kabul etmedigini soyledi.

Tek istedigi o hicbir sey ogretmesin; ama ben her seyi duzgun ve sorunsuzca yapabileyim. Nasil olacaksa?

Ağzına kürekle vurulası yaratık...Kaynana kılıklı...Ağlatmaya ne hakkı var ya...

Ev hanımlarının bir kaynanası var,biizm onlarca ,yüzlerce...

Bence üstüne şikayet etmelisin..

Kendini tanıt..özgülvenli sakin...Stajer olduğunu ,yüksek bir motivasyonla ve pozitif bir enerjiyşe başlağını ..hızlı öğrendiğini..verimli kaliteli şekilde öğrenmek istediğini...
Ancak süpervizörün'' öğretme yönünde;''sabırsız ,tahammülsüz ,aşırı tenkitçi ,soru dahi sordurmayan''negatif '' tarzı yüüznden motivasyonunun düşmek üzere olduğunu..İnsani açıdan da bu durumun seni çok fazla sıkıntıya soktuğunu..vurgula ..

Böyle davranışların; duygusal düzlemde olsun ,iş yaşamında olsun;özgüven sarsacak ve motivasyonu engelleyecek''nitelikte olduğunu...söyle...

Belki mizacı belki kişisel..Bunu işine yansıtmaması gerekiyor diye iş dünyasını kalbinden vur:)

Hepsi mi böyle yoksa bu mu böyle diye sormayı da unutma sorabilmen mümkünse..:)

Bu şikayetin stajerliğini etkiler mi?Bu süp. bağlı mı herşeyin.Not mu verecek,onun dediğimi geçecek?Böyle değilse şikayet et kesinkes..Yoksa ilerde pişman olursun ,boşa yıpranmış olursun..

Buna bağlıysan kendisiyle mücadele edersin sanırım:44:..Kendisine söylersin sürekli... Bence çaktırmadan usturupluca üste gizli olarak söylesen iyi olur yine ...Aramızda kalsın,yoksa kötü not verir vs....Ama bunun şikayet edilmesi gerekiyor..:45:

Sen bilgi konuusnda tecrübesiz olmasan , 3 ay içinde düzelebilirdi..

Son düzenleme:
Back
X