- 22 Kasım 2010
- 11.334
- 20.380
- 598
Ben de bir süre ABD'de çalıştım. Orda maalesef üzülerek fark ettğim bir şey vardı, kimi Amerikalılar farklı ülkelerden olan insanlara ayrımcılık yapıyorlardı. He rne kadar eşitlik vs konularında övünen bir ülke olsalar da toplum içinde yabancıları dışlama eğiliminde olan bazı insanlar vardı. Benim supervisor um da aynı seninki gibi biriydi. İş gereği bana bir tam gün oryantasyon verme ve günün sonunda sınava tabii tutma sorumluluğu vardı. Oryantasyon esnasında çok aceleci davranıyor, hızlı hızlı anlatıyordu herşeyi. Bana soru sorma fırsatı dahi bırakmamıştı, sıkılıyor gibiydi. Benim çalıştığım yerde Türkiye'den ve Ukrayna'fan gelen çok fazla sayıda çalışan vardı ve genelde dil problemi yaşıyordu onlar. Sanırım bu sebeple yabancı çalışanlara karşı bir ön yargısı ve sabırsızlığı vardı. Benim dil konusunda hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen bana da aynı şekilde sabırsız davranmıştı. Yüzüme karşı bir saygısızlığı, bir lafı olmadı allah için çünkü iletişim problemimiz yoktu ve ben de lafını sakına bir insan değilim, çok konuşuyordum
biraz da savunma mekanizması gibiydi, bakın ben sizin dilinizi nasıl etkin konuşabiliyorum havasındaydım
Ama başkalarına benim hakkımda hızlı değil, çabuk öğrenemiyor vs gibi laflar etmişti. Allahtan benimki ben geldikten 3 hafta sonra bir hatası yüzünden işten kovuldu
Diyeceğim şu, dil probleminden dolayı mı sana böyle davranıyor?