Surekli hasta olacam hissi

Benim bir de 4 aylik bebegim var, cocugumu doktora goturemiyorum, doktor sanki kotu bir sey soylicekmis gibi heyecan yapiyorum. Esim goturuyor. Cok zor anliyorum sizi, ama psikiyatristin yardim edebilecegini sanmiyorum
Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor.dusunmemeye calsiyorm aklıma getirmemeye.

Ilaç tedavisi mi gordunuz
6-7 ay kullandım evet zaten sıkıntılı bir donemdeydım. ama işte sonrasında ilaçtan dolayı kilo alınca bıraktım ve kendi kendime çözdüm açıkcası tabi dr kontrolunde bıraktım. yani aslında kişinin kendisinde bitiyor iş. ilacı 1 2 yıl kullanırsın sonra yine kendinlesin. odak noktanızı değiştirmeniz ile ilgili. ben artık hayatı onemsemiyorum galiba. nasıl gelirse oyle yasıyorum hepimiz yazgıda varsa ölcez naparsak yapalım kaçış yok yani bunu kabul ettim sanırım sonra da herşey geçti.

6-7 ay kullandım evet zaten sıkıntılı bir donemdeydım. ama işte sonrasında ilaçtan dolayı kilo alınca bıraktım ve kendi kendime çözdüm açıkcası tabi dr kontrolunde bıraktım. yani aslında kişinin kendisinde bitiyor iş. ilacı 1 2 yıl kullanırsın sonra yine kendinlesin. odak noktanızı değiştirmeniz ile ilgili. ben artık hayatı onemsemiyorum galiba. nasıl gelirse oyle yasıyorum hepimiz yazgıda varsa ölcez naparsak yapalım kaçış yok yani bunu kabul ettim sanırım sonra da herşey geçti.
Hasta olacaksak zaten önüne bazen geçilmiyor.ama işte aman terledim üzerimi degistirmeliyim. Tatilde bile böyle. Yedek kıyafet taşımalar.olmayacak yerlerde uzerimi değiştirecek yerler aramalar.sacma sapan takıntılar oluştu bende

Günaydınlar,
Bana bir akıl fikir verin çünkü bu huyundan dolayı kafayı yemek üzereyim.surekli hasta olacam hissi yaşıyorum.mesela 2 gün sonra bir yere gidecez hemen aklıma hastalık geliyor hasta olacam gibi korkmaya başladım.surekli hasta olacam beni kimse doktora goturmicek kimse bakmicak korkusu yaşıyorum.nasil aşabilirim bu durumu? Pskiyatri ye mi gitmeliyim
Hasta olsanız nolcak ki Allah korusun kimseye vermesin tedavisi olmayan hastalıkları ama onun dışında büyütmeye gerek yok eğer çok aşırı bir durumsa psikolojik olarak destek alabilirsiniz

Hasta olacaksak zaten önüne bazen geçilmiyor.ama işte aman terledim üzerimi degistirmeliyim. Tatilde bile böyle. Yedek kıyafet taşımalar.olmayacak yerlerde uzerimi değiştirecek yerler aramalar.sacma sapan takıntılar oluştu bende
aynen o kadar iyi anlıyorum ki geçirdim bu dönemleri. ama işte bunlar aklınıza geldiğinde farklı işlere yönelin yani kitap okuyun müzik dinleyin tatildeyseniz gidin yüzün ne bileyim algınızı değiştirin. drlarda ilacı verip yolluyorlar. hele benim kki hiç konuşmazdı:KK70:bile anlat derdi sadece. ama tabi başlangıçta uzmandan yardım almada fayda var. ilacın ne etkisi oldu dersenız "boşver gitsin" modu oluyor insanda yani takılmıyorsunuz hiçbir şeye. zaten bu yuzden kilo alınıyor aman kilo yaparsa yapsın deyip güzelcene yiyorsunuz homili :KK70:. o yuzden hasta olursam oluyum giderim hastaneye napıyım deyin sürekli kendinize ve düşünmemeye çalışın inanın zaman içinde kaybolup gidiyor. beyni neye odaklarsanız onu düşünürsünüz devamlı.

Çalışıyorum ama çok zorlaniyorum kendime de eşime de zarar veriyorum bu konuda bir yerden sonra elimde değil.
Inanır mısın ben de çok ciddi rahatsızlıklar geçirdim ben de hasta olacağım diye ödüm kopuyordu ufak bir grip hemen zatürreye çeviriyordu o derece ama baktım ben stres yapsam da yapmasam da hasta olmayı engelleyemem, o yüzden kabullendim. Insanim sonuçta hasta da olmam lazım. Fakat o zamandan beri fazla hasta olmadım. :halay:

Kronik hastaligim var ben bile sorun etmiyorum o kadar. Kimsenin garantisi yok dua edecegiz eskiler gibi. Onlar hep Allahim elden ayaktan dusurme dermis.

Günaydınlar,
Bana bir akıl fikir verin çünkü bu huyundan dolayı kafayı yemek üzereyim.surekli hasta olacam hissi yaşıyorum.mesela 2 gün sonra bir yere gidecez hemen aklıma hastalık geliyor hasta olacam gibi korkmaya başladım.surekli hasta olacam beni kimse doktora goturmicek kimse bakmicak korkusu yaşıyorum.nasil aşabilirim bu durumu? Pskiyatri ye mi gitmeliyim
Canım bu bağlanma bozukluğu ile bağdaşan bir olay gibi geldi.

Hasta olsanız nolcak ki Allah korusun kimseye vermesin tedavisi olmayan hastalıkları ama onun dışında büyütmeye gerek yok eğer çok aşırı bir durumsa psikolojik olarak destek alabilirsiniz
Işte sanki doktora bile gidemeyecek tek kalacakmışım gibi geliyor

aynen o kadar iyi anlıyorum ki geçirdim bu dönemleri. ama işte bunlar aklınıza geldiğinde farklı işlere yönelin yani kitap okuyun müzik dinleyin tatildeyseniz gidin yüzün ne bileyim algınızı değiştirin. drlarda ilacı verip yolluyorlar. hele benim kki hiç konuşmazdı:KK70:bile anlat derdi sadece. ama tabi başlangıçta uzmandan yardım almada fayda var. ilacın ne etkisi oldu dersenız "boşver gitsin" modu oluyor insanda yani takılmıyorsunuz hiçbir şeye. zaten bu yuzden kilo alınıyor aman kilo yaparsa yapsın deyip güzelcene yiyorsunuz homili :KK70:. o yuzden hasta olursam oluyum giderim hastaneye napıyım deyin sürekli kendinize ve düşünmemeye çalışın inanın zaman içinde kaybolup gidiyor. beyni neye odaklarsanız onu düşünürsünüz devamlı.
Ne güzel anlattınız tam bunları yaşıyorum.sanki ufak tefek hasta olacaksam bile yalnız kalacam.ki söylersem eşimde götürür. Ama onuda biktirdim. Düşünme artık diyor o da.asmaya calisacam.inanin

Neurofeedback terapisi öneriyorum bulundgnz şehirde intrttn arastrn ilaç tedavisi olumlu gelmedyse

Inanır mısın ben de çok ciddi rahatsızlıklar geçirdim ben de hasta olacağım diye ödüm kopuyordu ufak bir grip hemen zatürreye çeviriyordu o derece ama baktım ben stres yapsam da yapmasam da hasta olmayı engelleyemem, o yüzden kabullendim. Insanim sonuçta hasta da olmam lazım. Fakat o zamandan beri fazla hasta olmadım. :halay:
Ben bunları tanımadığım dönemlerde daha az hasta oluyordum ne zaman düşünmeye başlıyorum hastayım.

Canım bu bağlanma bozukluğu ile bağdaşan bir olay gibi geldi.
Evet onunda etkisi var.cunku evlendin ailem yoktu aynı şehirde.esimde bir kere izne ayrıldığı gün çok hastalanmistim burun kırın etmişti.sonra götürdü gerçi doktora.o günden itibaren başladı ben de .

15 gün hasta oldktn sonra deglde o atak donemi olms zannımca öncesi de mutlaka vardir bu sekildeyse canım. Terapi aldnz mi hic
Hiç almadım. Doktora gitmistim bir kere öncesinde bir ilaç verdi alt üst etti beni.cok sarsmıştı.kirdim attım başka bir durumdan gitmistim ama.sonrasibda hiç gitmedm

Işte sanki doktora bile gidemeyecek tek kalacakmışım gibi geliyor
Tek kalınca da bişey olmuyo bizzat yaşadım . İnanılmaz sancilarla ağrılarla kanamayla hastane gittim , yattım ; kimildayamiyordum bile öyle ki idrar torbamin tam anlamıyla dolmasını bekliyodum tuvalete gitmek için çünkü ayağa kalkmak yürümek işkence gibiydi ama geçti. Her şeyi tek başıma yaşadım tek başıma atlattım . Şuan hamileyim çoğu zaman yine yalnızım ama üstesinden gelemeyecegim hiç bişey yok diyorum Allah yaşatmasın 🙏🏻
En kötü ne olabilir ki ; ölsem zaten ölüm geldiğinde ben olmicam ama beni sevenleri üzmek fikri beni üzüyo sadece.
Yoksa hastalanmak , yalnız kalmak .... Bunlar dert değil insanlar neler neler yaşıyo nelerin üstesinden geliyo

Daha önceden böyle bi olay geldi mi başına? Ağrı sancı çekip hastanelere falan mı gittin? Bende de vardı bu midem bulansa çıkartsam hemen öleceğimi sanardım anksiyeteye kadar gitti bu olay çok zor zamanlar geçirdim psikatriye gittim ilaç kullanıyorum fakat ilaçlar baağımlılık yapıyor tavsiye etmem sonra psikologa gittim daha iyi geldi psikatriye gitmeden önce gitseymişim keşke dedim ve namaz dua sayesinde daha iyi oluyorum tavsiye ederim benim bu durumum daha önce acil ameliyatlık olmamdan kaynaklı bi durum sürekli hasta olurum hissi oluyordu

Back
X