Konu sahibi sizi tenzih ederek söylüyorum kimsenin şahsını zan altında bırakmak istemem çünkü. Herkesin aynı durumda olduğu görüşündeydim ama katılmıyorum artık. İnsanlar memnun bence gayet. Burada sürekli geçinemiyoruz temalı konular açılıyor, ben de görüyorum, tanık oluyorum ama sonra bakıyorum halk bu durumdan memnun galiba ki değişim istemiyor. Her iki kişiden biri ekonomi modeli değişmesine oy vermiş zira. Ekonomiyle kafayı yiyen kim olabilir bunun cevabını ben de merak ediyorum. Sabrımın sınırındayım artık
siz biz
yani maaşlı çalışıp ya da emeğiyle geçinip, büyükşehirde sıkışan insanlar değişim istiyor
misal bu kadın memur olarak 2 asgari ücret alıyor -belki üniversite mezunudur kendisi, eşi 1.5 asgari ücret alıyor değil mi?
şimdi bu normal mi?
benim ilkokuldan sonra okumayan. 2 kelime bile yabancı dil bilmeyen, ömründe bilgisayar kullanmamış kuzenim köyden geçen doğalgaz boru hattı vesilesiyle işe girdi. güya boru hattının bakımı ve güvenliği için. yaptıkları tek bir iş yok bir odaları var akşama kadar oturuyorlar. ama sigortalı ve yılın 12 ayı çalışıyor. yersen.
asgarinin üstünde alıyor. ve köyde yaşıyor...köye babasının evinin dibine ev yapılmıştı taaaa o evlenirken (babası briketini tuğlasını aldı, o zamanlar büyükşehir yasası yoktu, bugünün parasıyla belki 2-3 yüz bin liraya 3+1 ev oldu da bitti maşallah...mimardan proje onaylatmak yok zemin etüdü yok, köy bizim oralar arsa seninse imar izni veriyorlardı o zmanlar öyleydi)
şimdi bu arkadaş ömründe okul ders sınav derdi çekmedi
yol kalabalık işe yetişme patron baskısı mobbing görmedi
hayatında kira vermedi, hatta 10-15 sene elektik su parası bile vermedi sayılır,
15 temmuzdn sonraki kredi kampanyasında ucuz kredi aldı ilçeden de ev aldı (şimdi değeri olmuştur 2-3 katı)
bir yandan köyde ekiliyor biçiliyor az da olsa kendilerine yetiyor
hadi bil bakalım hangi partili sence ???
ha n olur yarın büyükşehire üniversiteye çocuk yollar. anyayı konyayı anca o zaman görür...ama çocukları da okumazsa devamke.
neyse
konu sahibi
herkes hesap yapıyor da günde 3 kere ypaınca size ne gibi bir ekstra faydası var ki?
onun yerine ne biliyim yazın kışlık gıda hazırlayıp sezon sonu indirimli kyafet filan almaya çalışsanız bari bir fayfası olur. günde 3 kere hesap kitap ök bu enerjinizi daha olumlu kullanabilirsiniz sanırım.