Sürekli hesap kitap yapmak

Özel bankalar veriyor diye biliyorum. Ama faiz oranları yüksek. Geçen hafta vakifbank a gittim maaş hesabım orada diye. Konut kredisi ne kadar veriyorlar onu öğrenmek istedim. 150 binden fazla vermiyoruz dedi
İşte uzun süredir üst limit vardı tüm bankalarda, o kalktı mı diye öğrenmek istedim ama diğerleri de 300 bin sınır sanırım konutta hala.

Çoğul gebeyim, yavrularımın geleceğini düşünmek zorundayım. Bu devirde geçinme kaygım yok diyen bir tek internet fenomenleridir. Zira ekmek elden su gölden yaşayıp gidiyorlar. Yarınlar yokmuşçasına paylaştıkları linkler var bir de.
Siz de yapabilirsiniz.
Kimse meslek olarak görmese dahi içerik üretici ve sosyal medya reklamcılığı ciddi bir meslektir.
Yapabilene bravo, bizde yok diye tü kaka yapmanın manası yok.

Siz de yapabilirsiniz.
Kimse meslek olarak görmese dahi içerik üretici ve sosyal medya reklamcılığı ciddi bir meslektir.
Yapabilene bravo, bizde yok diye tü kaka yapmanın manası yok.
Benim eleştirdiğim içerik üretenler değil link fenomenleriydi, açıkça belirttiğimi düşünüyorum.

Başarılı bulduğum YouTube’dan da takip ettiğim içerik üreticileri var elbet. Kızlar koşun bunu kaçırmayın kaçırmayın alın da ben zengin olayımdan başka paylaşımı olmayan çok fazla fenomen var.

Benim eleştirdiğim içerik üretenler değil link fenomenleriydi, açıkça belirttiğimi düşünüyorum.

Başarılı bulduğum YouTube’dan da takip ettiğim içerik üreticileri var elbet. Kızlar koşun bunu kaçırmayın kaçırmayın alın da ben zengin olayımdan başka paylaşımı olmayan çok fazla fenomen var.
Onlar da öyle zaten.
Meslekleri bu, sosyal medya tanıtımcıları.
Nasıl tvlere reklam veriliyorsa şuan o isimlerin geçmiş yaptıkları işlerle, içerikleriyle aynı değerde reklam ederi vardır.
Bir omo reklamından farksızlar.
Bu onların suçu değil, kalitesizliği de değil.
Yanlış anlamayın ama herkes kendi işini bilir, diğerine sallar.
Bu da böyle bir mevzu.

Ben kafamda hesap kitap yapmayı yurt dışına yerleşme kararı aldıktan sonra bıraktım. Temmuz zammından once evimize 35/40 bin TL arası bir para giriyordu ev ve arabamız olduğu halde kendimi sürekli hesap yapmaktan alıkoyamiyordum. Hele çocuklarımın geleceğini düşünmek beni inanılmaz ümitsizliğe sürüklüyordu. Şu an tek derdim gideceğim yerde yeni bir düzen kurana kadar bir süre bizi idare edecek kadar para denkleştirmek.

Ben kafamda hesap kitap yapmayı yurt dışına yerleşme kararı aldıktan sonra bıraktım. Temmuz zammından once evimize 35/40 bin TL arası bir para giriyordu ev ve arabamız olduğu halde kendimi sürekli hesap yapmaktan alıkoyamiyordum. Hele çocuklarımın geleceğini düşünmek beni inanılmaz ümitsizliğe sürüklüyordu. Şu an tek derdim gideceğim yerde yeni bir düzen kurana kadar bir süre bizi idare edecek kadar para denkleştirmek.
Her sey gönlünüzce olur umarım

Bazıları forumda yaziyor işte maddi sorunumuz yok .falan anlayamıyorum. Biz evde 3 kişiyiz annem babam emekli 2 tane evden kira alıyoruz ben de çalışıyorum.inanin zor geçiriyoruz.bu zamanda geçinmek için direkt zengin olmak lazım.

İyi akşamlar hanımlar. Siz de sürekli hesap kitap yapıyor musunuz yoksa ben takıntı haline mi getirdim bu olayı. Gün içinde bir kaç sefer banka hesabıma giriyorum. Nakit avans çektik araba alırken. Eksi 60 bindeyiz. Kredi odemelerimiz var. Çocuğun kresi var. Servisi var. Market pazar masrafı var. Günde 2 3 kere hesap makinesini alıyorum elime bu ay markete şu kadar harcarsak elimize şu kalsa eksi hesaptan şu kadar çıksak , eşimin maaşı yatınca şu borcu kapatsak, ayda bir kaç tane çeyrek atabilsek kenara diye sürekli hesap kitap yapıyorum.
Evimiz yok 300 binlik borcunu ödediğimiz bir arabamız var. 4 sene lojmanda oturma hakkımız kaldı. Sıfır ev almak zaten imkansız da en azından 5-10 senelik bir daire almak derdindeyim lojman hakkımız bitince. Ekonomiyle kafayı yiyen bir ben olamam değil mi ?
Malum ekonomik sartlarda bu hesaplari emin olan yapan o kadar cok insan var ki, hic yalniz degilsiniz.
Benim tavsiyem, kendinize bu kadar baski yapmayin evet ekonomi kotu ama bu sizin degistiremeyeceginiz bir sey ve her sey ayni anda olmaz.
borcunuz varken, bir yandan da ev icin kendinizi sikmayin bence. Her sey sirasiyla once insallah borclariniz biter duzenli gelirle yavas yavas odenir, sonucta banka hesabina bakip cikmakla ek gelir olmuyor sadece stres oluyor. Guzel bir odeme plani yapip ona uyun ve zamanla rahatlarsiniz.
Son olarak hayatimiz da geciyor surekli hesap kitap maddi dertler derken hayati kacirmayin :)
Siz calisiyor musunuz bilmiyorum ama zamaniniz varsa ek gelir de arastirabilirsiniz

Malum ekonomik sartlarda bu hesaplari emin olan yapan o kadar cok insan var ki, hic yalniz degilsiniz.
Benim tavsiyem, kendinize bu kadar baski yapmayin evet ekonomi kotu ama bu sizin degistiremeyeceginiz bir sey ve her sey ayni anda olmaz.
borcunuz varken, bir yandan da ev icin kendinizi sikmayin bence. Her sey sirasiyla once insallah borclariniz biter duzenli gelirle yavas yavas odenir, sonucta banka hesabina bakip cikmakla ek gelir olmuyor sadece stres oluyor. Guzel bir odeme plani yapip ona uyun ve zamanla rahatlarsiniz.
Son olarak hayatimiz da geciyor surekli hesap kitap maddi dertler derken hayati kacirmayin :)
Siz calisiyor musunuz bilmiyorum ama zamaniniz varsa ek gelir de arastirabilirsiniz
Çok haklısınız. Evet memurum. Ek gelir ne yapılabilir hiç bilmiyorum. Borsayla ilgilenmeye çalışıyorum biraz biraz

İyi akşamlar hanımlar. Siz de sürekli hesap kitap yapıyor musunuz yoksa ben takıntı haline mi getirdim bu olayı. Gün içinde bir kaç sefer banka hesabıma giriyorum. Nakit avans çektik araba alırken. Eksi 60 bindeyiz. Kredi odemelerimiz var. Çocuğun kresi var. Servisi var. Market pazar masrafı var. Günde 2 3 kere hesap makinesini alıyorum elime bu ay markete şu kadar harcarsak elimize şu kalsa eksi hesaptan şu kadar çıksak , eşimin maaşı yatınca şu borcu kapatsak, ayda bir kaç tane çeyrek atabilsek kenara diye sürekli hesap kitap yapıyorum.
Evimiz yok 300 binlik borcunu ödediğimiz bir arabamız var. 4 sene lojmanda oturma hakkımız kaldı. Sıfır ev almak zaten imkansız da en azından 5-10 senelik bir daire almak derdindeyim lojman hakkımız bitince. Ekonomiyle kafayı yiyen bir ben olamam değil mi ?
Amacım kimseyi aşağılamak değil ama artık taş olsa çatlar. Üzgünüm ama toplumun çoğu böyle değil. Çünkü istatiksel olarak kadınların çoğu çalışmıyo, hiçbir eğitim de almamış öyle 18lerde evlenmiş çocuk yapmış kocasi getirirse onu yiyo getirmezse yemiyo parayla pek alakası yok zaten. (İnsan çalışmamayi da tercih edebilir bu insanı cahil yapmaz bahsettiğim hayatta hiçbir şey yapmamıs tüm hayatını evin içinde geçirip dış dünyadan bı haber olan kesim)

Amacım kimseyi aşağılamak değil ama artık taş olsa çatlar. Üzgünüm ama toplumun çoğu böyle değil. Çünkü istatiksel olarak kadınların çoğu çalışmıyo, hiçbir eğitim de almamış öyle 18lerde evlenmiş çocuk yapmış kocasi getirirse onu yiyo getirmezse yemiyo parayla pek alakası yok zaten. (İnsan çalışmamayi da tercih edebilir bu insanı cahil yapmaz bahsettiğim hayatta hiçbir şey yapmamıs tüm hayatını evin içinde geçirip dış dünyadan bı haber olan kesim)
Buna yakın zamanda şahit oldum.
Ekonomik durumları çok çok iyi aileler, doğru düzgün hiçbir şey bilmiyorlar.
Elbette üst nesilden bahsediyorum, eşimin akrabalarında görüyorum bunu.
Kadınlar sadece evde ve gezmede, market alışverişinde bile yoklar.
Ha kuyumcu avm bilirler, son çıkan altın takıları ama kaç yaşına gelmiş, enginarı görmemiş almamış.
Veyahut 65 yaşında kadın hellim peynirini görünce ‘bu nedir’ diye sordu.
Markete gitmemiş ki, nereden bilsin!

Koca ne getirirse onu yiyor, onu görüyor, ne daha üstünü ne daha altını bilmiyor, dünya o kadar sanıyor.
Şaka gibi gerçekten…

Benim çevremde asgari ücret ile geçinen de var, emekli maaşı ile geçinen de.
Hepsi de mevcut düzene devam dediler.

Geçinemiyoruz diyenlerden 4-5 kat aşağıda yani gelirleri.

Ülkenin pekçoğu memnun.

Konu sahibi, hem banka kredisi ödüyorsun, hem çocuk okutuyorsun. Buna rağmen altın bilezik yapıp kenara koyabiliyorsan bence şanslısın.
Günde 2-3 kez hesap yapmak takıntı olmuş. Az önce yazdığım gibi, gelir durumu çok daha düşük olup, bu kadar kafaya takmayan çok insan var.

Buna yakın zamanda şahit oldum.
Ekonomik durumları çok çok iyi aileler, doğru düzgün hiçbir şey bilmiyorlar.
Elbette üst nesilden bahsediyorum, eşimin akrabalarında görüyorum bunu.
Kadınlar sadece evde ve gezmede, market alışverişinde bile yoklar.
Ha kuyumcu avm bilirler, son çıkan altın takıları ama kaç yaşına gelmiş, enginarı görmemiş almamış.
Veyahut 65 yaşında kadın hellim peynirini görünce ‘bu nedir’ diye sordu.
Markete gitmemiş ki, nereden bilsin!

Koca ne getirirse onu yiyor, onu görüyor, ne daha üstünü ne daha altını bilmiyor, dünya o kadar sanıyor.
Şaka gibi gerçekten…
Bende bir devlet Hastanesi'nde sekreterlik yapıyorum şuan yani gün içinde coook fazla sayıda insanla temas halindeyim. Bu durumu bizzat gözlemledim mesela kadın geliyo dr diyo ki eşim işe gidicek bizi öne alır mısınız. Böyle bir önceliği olamayacağının bilincinde olamamasını bir kenara bırakın, gitsin eşin işe ee sen anne olarak çocuğunu doktora göstermekten acizsen sen neyi başarabilirsin bu hayatta tam olarak? Çoğu da böyle kocasız çocuğu hastaneye bile getiremiyo dediğiniz gibi anca evde gezmeler de başka da bı şey yok

İşte uzun süredir üst limit vardı tüm bankalarda, o kalktı mı diye öğrenmek istedim ama diğerleri de 300 bin sınır sanırım konutta hala.

Ben dün Garanti Bankasına uğradım, o bankada hesaplarım var.
Kendi adıma tanımlanmış bir konut kredisi miktarı/oranı olup olmadığını sordum.
Benim sorduğum aralık olan " 2-5 milyonluk evler" için yarısına kadar kredi kullanabiliyormuşum.
Tapu örneğini getirin müracaatı yollayalım dediler.
"Tanım var da, alabilen var mı peki" dedim, evet siz de kolaylıkla alırsınız dediler.
Doğrudur yanlıştır, bilmiyorum.
Faiz oranı sormadım.

Evet mesela benim hayattan beklentilerim o insanlardan daha farklı. Mesela ben de biliyorum öyle insanlar disarda yemek yemiyor tatile gitmiyor hayat güllük gülistanlık sanıyor. Halbuki ben eşek gibi çalışıyorsam disarda da yemek ara sıra isterim. İsterim ki evime ayda bir yardımcı kadın gelsin yükümü hafifletsin. Tatile giderken düşünmeden gideyim. Yani her insanın hayata bakışı bir değil evet.

Benim çevremde asgari ücret ile geçinen de var, emekli maaşı ile geçinen de.
Hepsi de mevcut düzene devam dediler.

Geçinemiyoruz diyenlerden 4-5 kat aşağıda yani gelirleri.

Ülkenin pekçoğu memnun.

Konu sahibi, hem banka kredisi ödüyorsun, hem çocuk okutuyorsun. Buna rağmen altın bilezik yapıp kenara koyabiliyorsan bence şanslısın.
Günde 2-3 kez hesap yapmak takıntı olmuş. Az önce yazdığım gibi, gelir durumu çok daha düşük olup, bu kadar kafaya takmayan çok insan var.
Doğru. Yukarıda da yazdım o tür insanlarla hayata bakışım çok farklı.

Evet mesela benim hayattan beklentilerim o insanlardan daha farklı. Mesela ben de biliyorum öyle insanlar disarda yemek yemiyor tatile gitmiyor hayat güllük gülistanlık sanıyor. Halbuki ben eşek gibi çalışıyorsam disarda da yemek ara sıra isterim. İsterim ki evime ayda bir yardımcı kadın gelsin yükümü hafifletsin. Tatile giderken düşünmeden gideyim. Yani her insanın hayata bakışı bir değil evet.
Bizler çalışarak ekonomiye dahil olarak hayatımızı sekillendirmeye çalışıyoruz ama ülkemiz sağolsun önümüze taşlar koyuyo sizi çok iyi anlıyorum inanın yanlız değilsiniz bende devamlı hesap yapıyorum, maddi planlar yapıyorum

Çok haklısınız. Evet memurum. Ek gelir ne yapılabilir hiç bilmiyorum. Borsayla ilgilenmeye çalışıyorum biraz biraz
Ben de borsayla ilgileniyorum. Bir kaç gün önce okudum kaydetmistim . Size yollamak istedim , belki fikir olur. Hisseleri araştırıp, bakabilirsiniz

Eklentiler

• Screenshot_20230712_222637_Twitter.webp
    Screenshot_20230712_222637_Twitter.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 67
Sadece maddi durumu kötü olanlar değil iyi durumdakiler de sürekli hesap yapıyor.Çünkü fiyatlar istkrarlı değil,yüksek enflasyon var,paranın değeri sürekli düşüyor.Elinde döviz olan sürekli ekranda altın fiatlarını takip ediyor,altını olan döviz fiatlarını sürekli kontrol ediyor,yasa borsa indeksini.Zenginletin önünde ekonomi kanalları sürekli açık,durmadan hesap kitap yapıyorlar.Birileri hesap kitap bilmediği için bütün Türk halkı hesap kitapla kafayı yemek üzere.

Back
X