Sürekli karar vermek zorunda bırakılıyorum

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
Merhabalar, kısaca bahsedecek olursam;

Sürekli bir karar verme halindeyim. Sürekli almam gereken kararlar oluyor önümde. Çoğu zaman bir seçim yapmadan devam edecek yollar arıyorum, çünkü çok bunaldım. Hem karar versem de yanlış karar verdiğimi görüyorum, kısa bir zaman sonra...

Karar vermem konuları örneklendirirsem; beni motive edecek, kişisel gelişimime yardımcı olacak bir etkinlik araşındayım şu aralar. Acaba mental mi olmalı yoksa fiziksel mi? Yaklaşık iki ay önce düşündüm böyle bir şeyin bana iyi gelebileceğini ancak henüz ne yöne gitmem gerektiğine bile karar veremedim. Daha basit şeyler de var. Mesela kardeşim biraz sonra avmye gidecek. İki saattir aradayım acaba ben de gitsem mi gitmesem mi? Gitsem birkaç işim var halledebilirim ama gitmemek de cazip evde kalıp dizi izleyebilirim. Sürekli seçim yapmak zorunda gibi hissediyorum.

Sizler de böyle şeyler yaşıyor musunuz? Üstesinden nasıl gelinir?

Merhabalar, kısaca bahsedecek olursam;

Sürekli bir karar verme halindeyim. Sürekli almam gereken kararlar oluyor önümde. Çoğu zaman bir seçim yapmadan devam edecek yollar arıyorum, çünkü çok bunaldım. Hem karar versem de yanlış karar verdiğimi görüyorum, kısa bir zaman sonra...

Karar vermem konuları örneklendirirsem; beni motive edecek, kişisel gelişimime yardımcı olacak bir etkinlik araşındayım şu aralar. Acaba mental mi olmalı yoksa fiziksel mi? Yaklaşık iki ay önce düşündüm böyle bir şeyin bana iyi gelebileceğini ancak henüz ne yöne gitmem gerektiğine bile karar veremedim. Daha basit şeyler de var. Mesela kardeşim biraz sonra avmye gidecek. İki saattir aradayım acaba ben de gitsem mi gitmesem mi? Gitsem birkaç işim var halledebilirim ama gitmemek de cazip evde kalıp dizi izleyebilirim. Sürekli seçim yapmak zorunda gibi hissediyorum.

Sizler de böyle şeyler yaşıyor musunuz? Üstesinden nasıl gelinir?

Karar deyince büyük hayati kararlar sanmıştım. Bunlarda ne var ki? O an canınız nasıl istiyorsa öyle davranın.

Karar deyince büyük hayati kararlar sanmıştım. Bunlarda ne var ki? O an canınız nasıl istiyorsa öyle davranın.
Almam gereken büyük kararlar da var, ama yakınından bile geçemiyorum Mary. Zaten sürekli yanlış kararlar veriyorum. Bıraktım öyle bekliyor.

Normal değil mi bu? Kahvaltı hazırlarken sucuk mu yapsam yumurta mı yoksa ikisini birden mi, bugün boş günüm pazar da var yakında oraya mı gitsem markete mi yoksa evden çıkmasam mı, şöyle hafif bir toz alsam mı, canım kahve istedi anneme mi gitsem arkadaşıma mı yoksa onlardan birini mi çağırsam, akşama ne yemek yapsam, renklileri mi atsam makinaya montları mı? Bugün şu saate kadar karar vermem gereken şeyler oldu bunlar. İnsanoğlu böyle, önümüzde bolca seçenek var ve biz seçmek zorundayız. Kimse sizi karar vermek zorunda bırakmamış, başlık çok saçma, dert de pek dert değil gerçi. Canınız sıkılmış anladığım kadarıyla.

Normal değil mi bu? Kahvaltı hazırlarken sucuk mu yapsam yumurta mı yoksa ikisini birden mi, bugün boş günüm pazar da var yakında oraya mı gitsem markete mi yoksa evden çıkmasam mı, şöyle hafif bir toz alsam mı, canım kahve istedi anneme mi gitsem arkadaşıma mı yoksa onlardan birini mi çağırsam, akşama ne yemek yapsam, renklileri mi atsam makinaya montları mı? Bugün şu saate kadar karar vermem gereken şeyler oldu bunlar. İnsanoğlu böyle, önümüzde bolca seçenek var ve biz seçmek zorundayız. Kimse sizi karar vermek zorunda bırakmamış, başlık çok saçma, dert de pek dert değil gerçi. Canınız sıkılmış anladığım kadarıyla.
Sen dert değil diyorsan değildir, tez kellem vurula

Konunun başlığı ; sürekli karar vermek zorunda "bırakılıyorum"
Sanki birilerinin beklentisi olarak düşünmüştüm ama sizinki kendi kararsızlığınız, hatta biraz üşengeçlik ve ertleme :)
Avmye gitsem bir iki işim var onlarıda hallederim diyorsunuz ama bir yandan evde kalıp dizi izleyebiliirim diyorsunuz.
Bunlardan hangisi sizin için daha önemli?
İşleri sizin için önem sırasına koyarsanız belki vereceğiniz kararda etkisi olur.

Siz hayatın olağan akışına karşısınız herhalde çünkü yazdığınız aşırı basit kararsızlıkları küçük çocuklardan yaşlı insanlara kadar yaşamayan yok ki :) yani konu başlığında ''bırakılıyorum'' diyince zor bir durumda bırakıldığınızı düşündüm halbuki siz pastam çikolatalı mı yoksa meyveli mi olsun diyormuşsunuz :)

Konuda bahsettiğiniz şeyler günlük kararlar, hepimizin vermek zorunda olduğu şeyler. Hayatın akışı bu çünkü. Öğlen ne yiyeceğinizden ne giyeceğinize, akşam ne izleyeceğinizden hangi koltukta oturacağınıza kadar bir şeylere karar veriyorsunuz. Eğer dediğiniz şeyler bunlarsa bence kendi kendinize abartıyorsunuz.

Kahvaltı hazırlarken sucuk mu yapsam yumurta mı yoksa ikisini birden mi,
Ee naptın?

Karar vermek zorunda bırakılmıyorsun. Dış bir etken yok.
Kararsızsın sadece. Ama bir çoğumuz günlük işlerimizde öyleyiz zaten.
Mesela; çok beğenipde almak için can attığım bir giysiyi sırf rengine karar veremediğim için saatlerce mağazada kalıp, en sonunda vazgeçip almamışlığım çoktur. :)
Eşim çok dertli benden bu konularda. Yine önemli kararlarda da aynı şekilde.
Ama bence bende dahil; bu sorunu çözmeliyiz. Kararsızlık; erteleme ve üşengeçliğe de yol açıyor. Pratik olmak lazım. En kötü karar bile kararsızlıktan iyi..

Konu açıyorsunuz, cevap veren insanlarla dalga geçiyorsunuz, banlanıyorsunuz, banınız açılıyor, konu açıyorsunuz, cevap veren insanlarla dalga geçiyorsunuz, banlanıyorsunuz...
Dalga geçmedim. Ti’ye aldım. İki aydır ne yöne gitmem konusunda karar veremedim. Kendimi tanıyamıyorum belki. İnsanlardan farklı yorumlar gelir de en azından neden karar vermekte zorlandığımı görürüm diye konu açtım. Sizinki de bir bakış açısı. Demek ki herkes böyleymiş diye düşündüm. Olabilir vs. Ama canınız sıkılmış vs biraz egzantrik değil mi sizce de? Eğlenmek istesem daha sükseli konular açabilirim diyerek de rahatlatayım sizi.

Mesela; çok beğenipde almak için can attığım bir giysiyi sırf rengine karar veremediğim için saatlerce mağazada kalıp, en sonunda vazgeçip almamışlığım çoktur. :)
Ama bence bende dahil; bu sorunu çözmeliyiz. Kararsızlık; erteleme ve üşengeçliğe de yol açıyor. Pratik olmak lazım. En kötü karar bile kararsızlıktan iyi..
Başlık yanlış olmuş açtıktan sonra farkettim. “Kalıyorum” olacaktı.

Siz hayatın olağan akışına karşısınız herhalde çünkü yazdığınız aşırı basit kararsızlıkları küçük çocuklardan yaşlı insanlara kadar yaşamayan yok ki :) yani konu başlığında ''bırakılıyorum'' diyince zor bir durumda bırakıldığınızı düşündüm halbuki siz pastam çikolatalı mı yoksa meyveli mi olsun diyormuşsunuz :)
Herkes böyle diyorsunuz yani. Ama bunun beni çok yorduğunu hissediyorum. Seçeceğim şeyin hangisinin sonuçlarının daha iyi olacağı düşün tart derken mental olarak bit tim.

hayatın olması gerektiği şekli bu ama desmond. valla ben de isterdim biri benim için her şeyi ayarlasın ama olmuyor.

mesela ben de burada şu an gece, "uyusam mı, riverdale mi izlesem, ulan pubg oynasam şimdi rahat bi 4 saat oynarım, öff ödev de var onu yapsam" tarzı düşüncelerdeyim ama burda takılıyorum. büyük ihtimalle hiçbirini seçmeyip boş boş otururum sabaha kadar.

kişisel gelişim konusunda kurs vs arıyorsan ankarada bak o konuda yardımcı olabilirim ama bana sorarsan boşuna para verirsin.

Heh bu ben işte baktım karar veremiyorum arkama bakmadan kaçıyorum. Hayatımın en önemli konularında da böyle. Başa çıkamayacak duruma geldim.

Dalga geçmedim. Ti’ye aldım. İki aydır ne yöne gitmem konusunda karar veremedim. Kendimi tanıyamıyorum belki. İnsanlardan farklı yorumlar gelir de en azından neden karar vermekte zorlandığımı görürüm diye konu açtım. Sizinki de bir bakış açısı. Demek ki herkes böyleymiş diye düşündüm. Olabilir vs. Ama canınız sıkılmış vs biraz egzantrik değil mi sizce de? Eğlenmek istesem daha sükseli konular açabilirim diyerek de rahatlatayım sizi.

Eğlence anlayışınızı bilmiyorum ancak daha fazla cevap verip sizinle birlikte mapus damlarına düşmek istemiyorum.
Yazdıklarınızda karar verilmesi gereken ciddi bir durum görmedim. İnsan hayatın doğal akışı içinde kararlar almak zorundadır. Umarım gerçekten ciddi bir karar vermek zorunda kalmazsınız.

Back
X