sürekli kızın konuşuyormu diyen komşu +mesai arkadaşı

Ben kizimi 28 ay emzirdim kendi annem " dana kadar hala mi emziriyorsun biraktir " dedi

Yanimda yatti 4 yasina kadar, teyzem; " cocuk konusunda tebrik ediyorum seni ama tek yanlisin yaninda yatmasi " dedi.

Cocuk uyuyunca cit cikarmiyoruz diye kinadi annem :KK53: alistirmamisim ben. Evde 3.kisiyiz davul mu calicaz da alisacak. Kalabalik olsak mecbur alisir. Tilki uykulu bir cocuk

Cocugun yanaklar stoklu duruyor diye, kendi cocugunun o yaslarda gercek anlamda kilolu olmasina ragmen gorumcem; bu cocuk kilolu dikkat et yedirdiklerine " dedi
.......................................
Cocuk cikolatanin ne oldugunu 3 yasindan sonra tatmasina ragmen yoksa cocuga abur cubur mu veriyorsun dedi gorumcem.
......................
Bu cocuk niye duzgun konusamiyor dediler.
...............
Niye disleri cikmadi hala dediler.
..........
Niye saclari sana cekmemis sac yok dediler
....
Ohoooo daha neler neler duydum :KK70: zaman gectigi icin bu kadar aklimda kaldi.

Cocugumun kilosu normal olmasina ragmen, kilo persentilinde normalin cok az altinda olmasina ragmen, gorumcem kizimi her görüşünde " bu cocuk kilolu, buyunce sisko mu olacak" diyor
..............
Hayir cocuk kilolu olsa hak vericem :))
Insanlar degisik, kendi annem dahil olmak uzere derler ...kisacasi bu..

Ben olsam her elestrisinde "kiz cocugu halaya cekermis napalim bu cocuk da boyle oldu mecburen" derdim. Sussun.

Benim de oglumun kilosu az degil, persentile uygun. Her goren yedirmiyor musun bakmiyor musun bakamiyor musun diyor. Yok diyorum siz obez cocuga alisiksiniz. Normali böyle oluyor.

Ben olsam her elestrisinde "kiz cocugu halaya cekermis napalim bu cocuk da boyle oldu mecburen" derdim. Sussun.

Benim de oglumun kilosu az degil, persentile uygun. Her goren yedirmiyor musun bakmiyor musun bakamiyor musun diyor. Yok diyorum siz obez cocuga alisiksiniz. Normali böyle oluyor.
Halasi zayiflik hastasi . Kilolu olsa derdim :) manken gibi boylu poslu
Zayif yani.
Bana gore tek mukemmel anne kendini saniyor

Benim kızım 36 ayını bu ayın sonunda dolduruyor ve halen konuşmuyor tek tük kelimeleri var anne baba abi dede gibi.Doktora götürdük bütün testler normal çıktı.Sadece kreş ve yaşıtlarıyla vakit geçirmesi söylendi.O zaman henüz 1.5 yaşlarındaydı.Şuan halen konuşmuyor sürekli ilgileniyorum ama konuşmak istemiyor.Bana da bütün tanıdıklar ısrarla konuşmuyor mu diye soruyor.Oğlum 1 yaşında konuşmaya başlamıştı.Çokta ilgilenilen bir bebekti ama konuşmuyor.Parka gidiyoruz o kadar çok ki konuşmayan çocuk çok fazla var.Belki bir tanıdığının falan çoçugu konuşmuyordur.

Akşam akşam canım sıkıldı.
Evet evet tam 3. kez aynı soruyu soruyor bana.
kendisiyle aynı okulda çalışıyoruz.Karşı cins bir bey.iki çocuğu var hemen hemen kızımın yaşında.
Onun cocukları konuşkan çekingen değil
Aynı zamanda bina komsum.
Kızım birini görünce hemen konuşmaz bi 5 dakka falan zaman geçmesi laz sonra açılır.
Daha 2.5 yaşında.
Zaten erken konuştu.
Dörtü hatta beşli cümleler kuruyor.
Gayet sohbet ediyoruz.
Şükür bi sıkıntım yok bununla ilgili.
Ama az evvel 3. kez sordu kaldıkı yanında komuştuğuda oldu kızımın.Neden yapıyor niye yapıyor anlamıyorum.
Binada karşılaştık kızıma soru sordu kızımda hayır dedi sadece uzun cevep vermedi.
Kızın komuşuyormu sıkıntı varmi dedi.
Hocam niye sknti olsun herşey yolunda bi sorun yok gayet konuşuyor dedim.
öyle gerildimki siz ne takıyorsunuz bunu üçtür soruyosunuz diyecektim zor tuttum.
Kaldıki konuşmayadabilirdi.
Bu nasıl düşüncesizliktir?
Ben ona soruyormuyum sizin çocuğunuz konuşuyormu yada şunu yapıyormu diye.
sormam.
Her bebeğin gelişimi farklıdır değilmi
bunun bilimcinde olaacak kültüre sahip
Neden yapıyor bilmiyorum.
Sinirden kızımın konuştuğu vidyolari duruma atacaktım.Vazgeçtim Kime neyi ıspatalayacağım.
İnanın sadece paylaşmak için yazdım.
Teşekkürler okuyan hekese
Bu dengesizlerden çok var ,kızıma soru soruyorlar kızım cevap vermeyince konuşamıyor bu diyorlar,ben de kızım yabancıları sevmiyor diyip kızıma döndüm "kızım geçen okuduğun romanı anlat bakayım dedim " 🤣🤣🤣 kadın şok .Dedim ne bekliyorsunuz ,dedi kodu mu ,okuduğu romanın özetini mi ? .Anlayan anlıyor. Hiç çekinmeyin bazıları sırf üzmek için der ya da kendi çocukları ile diğer çocukları kıyaslar ,hep bir yarış halindedirler takıntılı insanlar .

Akşam akşam canım sıkıldı.
Evet evet tam 3. kez aynı soruyu soruyor bana.
kendisiyle aynı okulda çalışıyoruz.Karşı cins bir bey.iki çocuğu var hemen hemen kızımın yaşında.
Onun cocukları konuşkan çekingen değil
Aynı zamanda bina komsum.
Kızım birini görünce hemen konuşmaz bi 5 dakka falan zaman geçmesi laz sonra açılır.
Daha 2.5 yaşında.
Zaten erken konuştu.
Dörtü hatta beşli cümleler kuruyor.
Gayet sohbet ediyoruz.
Şükür bi sıkıntım yok bununla ilgili.
Ama az evvel 3. kez sordu kaldıkı yanında komuştuğuda oldu kızımın.Neden yapıyor niye yapıyor anlamıyorum.
Binada karşılaştık kızıma soru sordu kızımda hayır dedi sadece uzun cevep vermedi.
Kızın komuşuyormu sıkıntı varmi dedi.
Hocam niye sknti olsun herşey yolunda bi sorun yok gayet konuşuyor dedim.
öyle gerildimki siz ne takıyorsunuz bunu üçtür soruyosunuz diyecektim zor tuttum.
Kaldıki konuşmayadabilirdi.
Bu nasıl düşüncesizliktir?
Ben ona soruyormuyum sizin çocuğunuz konuşuyormu yada şunu yapıyormu diye.
sormam.
Her bebeğin gelişimi farklıdır değilmi
bunun bilimcinde olaacak kültüre sahip
Neden yapıyor bilmiyorum.
Sinirden kızımın konuştuğu vidyolari duruma atacaktım.Vazgeçtim Kime neyi ıspatalayacağım.
İnanın sadece paylaşmak için yazdım.
Teşekkürler okuyan hekese
unutkanlık olabilir belki o yüzden tekrar sormuştur

Oglum daha 2 yasindayken esimin bi akrabasi bu cocuk ne bicim konusuyor bi hocaya goturun demisti.nasil sinir olmustuk.hala gordugunde soruyormus nasil konusuyormu artik diye.luzumsuz insanlar cok takmamak lazim

Ayni yas grubu cocugu olan ebeveynler kiyaslamayi seviyor. Benim de var boyle arkadaslarim. Strese girmenize gerek yok her cocuk farklidir

kendi cocuklarinin gelisiminin iyi oldugundan emin olmak istiyor. benim oglum 16 aylik anne dedi, suan tam 2,5 aylik baya konusuyor. ama uzun bir sure bende beraber dogum yaptigimiz arkadaslara sordum konusuyor mu ne kadar konusuyor diye. kendi cocugumun konustuguna ikna olmadim cunku hic... himm tamam benimki de normaldir o zaman kafasiyla yani... kotu niyetli oldugunu sanmiyorum

Benim de oğlum evde konuşur, yabancı görünce susar. Bana da doktora götürün bi sıkıntısı var, bilmem kimin çocuğu bülbül gibi, yok bilmem kimin çocuğunun dilinde bağ varmış sizinkide de olabilir. Ben de hı hı olur tamam diyorum. Cevap vermeye bile değmez gereksiz insanlar.

Yabancılarla konuşmamayi öğretiyorum deyin sizde.
Oğlum çok erken konuştu, hemde uzun uzun cumleli.
Yabancılarla konuşmamasıni ve asla dokunulmasina izin vermemesini tembihledim hep.
Ay ne gıcık komsuymus, ona neyse..

Ben oğlumu tek büyüttüm ve 2 kez ev değiştirdik çevremiz komşularımız hepsi değişti çok sorunlar oldu ve çok çekinir benimle babasıyla bile canı isterse konuşur geç konuştu zaten ama çok akıllı uslu kimseye vurmaz merhametlidir küçük kardeşi ona vursa da bana gelir anne diye ağlar. Paylaşmayı sever bakıyorum etrafta herkes yarış peşinde çocuklar benim diye ağlıyor herşeye, hakaret ediyor saygısız varsın geç konuşsun. Küçücük çocuk diyorsun dalga geçiyor kalp kırıyor esas onların haline yazık. Çocuklarımızın güzel yönlerini görsek daha iyi olur. Geç konuşabilir utangaç olabilir ki sizinki daha 2.5 2 kelimeli cümle kuruyorsa yeterlidir. Sayısal zekası yüksek olabilir. Bir de çocuklar seçiyor bence sevmedikleriyle konuşmuyorlar

Ben oğlumu tek büyüttüm ve 2 kez ev değiştirdik çevremiz komşularımız hepsi değişti çok sorunlar oldu ve çok çekinir benimle babasıyla bile canı isterse konuşur geç konuştu zaten ama çok akıllı uslu kimseye vurmaz merhametlidir küçük kardeşi ona vursa da bana gelir anne diye ağlar. Paylaşmayı sever bakıyorum etrafta herkes yarış peşinde çocuklar benim diye ağlıyor herşeye, hakaret ediyor saygısız varsın geç konuşsun. Küçücük çocuk diyorsun dalga geçiyor kalp kırıyor esas onların haline yazık. Çocuklarımızın güzel yönlerini görsek daha iyi olur. Geç konuşabilir utangaç olabilir ki sizinki daha 2.5 2 kelimeli cümle kuruyorsa yeterlidir. Sayısal zekası yüksek olabilir. Bir de çocuklar seçiyor bence sevmedikleriyle konuşmuyorlar
bizde gurbetteyiz.
Çocuk kalabalik aile ortamı pek görmedi haliyle yabancılarla geç kaynaşıyor.Konuşması iyi ama dışarda öyle konuşkan değil canı isterse:)
İnsanların çocugunu yarıştırması başkasiyla kıyaslaması çok yanlış.
birde anneyi nasıl rahatsız ediyor o sorular.
Yani amaç ne burda.
Birdaha sorarsa gereken cevabı vereceğim cidden usandım

Back
X