Sürekli kocişini öven kendini de göklere çıkaran arkadaşa karşı tavrınız ne olur?

bukrem62

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
318
470
53
Merhaba hanımlar sizden bir konuda görüş/fikir almak istiyorum.
Benim uzun zamandır görüştüğüm zamanında yedigimiz ictigimiz ayri gitmeyen bir arkadasim vardi.Zamanla tum arkadaslar hepimiz nisanlandik evlendik bekarken bile bu arkadas surekli kendini overdi sıkılırdım he sen agasin sen pasasin dememizi beklerdi asla birseyini elestiremezdik hemen beni kiskaniyorlar diye laf cikarirdi sagda solda kulagimiza gelirdi..Gel zaman git zaman ben usandim artik şu an o baska sehirde ben baska(tayin durumlarindan dolayi).. Ama hala arada bana yazardi tabi yine illa kendi ovgulerine benden de onay beklerdi usandigim icin yavas yavas usulca şu an hayatimdan tamamen onu cikardim..ama bazen vicdan yapiyorum acaba hata mi ettim diye ne de olsa zamaninda az ekmek aş yemedik ama ciddi manada rahatladim bunu da yok sayamicam..Sizce tepkim yerli yerinde mi olmuş siz boyle bir insana karsi nasil tavir alirdiniz? ( bu arada bu arkadasin ne kadar eski dostu varsa su an hepsiyle arasi limoni kimse gorusmek istemiyor bana da uzak dur degmez diyorlar) ama yine de kk da objektif guzel yorumlar oluyor bekliyorum arkadaslar

Arkadaşlık demek karşılıklı muhabbet, sevgi anlayış demek. Bu arkadaşlık değil, karşıdakini yormak. İyi olmuş mesafe koydugunuz. Bosverin.

Benimde çevremde var bu tarz insanlar karı koca birbirlerini öve öve bitiremiyolar. sanırsınki en mükemmel çift. oysaki hiç alakası bile yok. yaşamlarını biliyorum.ama dışarıya karşı hep bi hava nedense,bende aynı sizin gibi uzak kalmayı tercih ettim en sonunda. bıkma noktasına getiriyolar insanı gerçekten.

ama yazık azıcık övüp başını okşasaydın...... hiç sevmediğim insan tipi. çevremde çoooook var onlardan. bazen he he diyip geçiyorum bazende çok üzülüyorum onlar için. yaşayamamışlık, girmeye çalıştığı kabuk, olmak istediği olamadığı kişi, kendini tatmin etme çabaları işte bence isabetli bir karar vermişsiniz.

O kişi olmadan daha rahatsaniz tabi ki hayatinizdan cikarabilirsiniz. Zorla arkadaşlık olmaz.

Aynı o tip ben ben ben diyen bir arkadaşım vardı, sürekli kendinden bahsetme, övme en güzel o, en iyi o, en iyi hayat onun vs.. Birde yakın zamanlarda evlendik sürekli bir kıyaslama, bilmesem birde gerçekleri neyse.. İnsan olarak seviyordum ama bu benciliği dinlerken bitiriyordu beni, yavaş yavaş mesafe koyarak ve en sonunda yine benciliği yüzünden bitirdim arkadaşlığımızı huzura kavuştum inanın. Huzurunuzu bozan insanları hayatınızdan uzak tutan zaten en iyisini yapmışsınız.

Ya sohbetlere eşleri niye karıştırırlar anlamam. Sor x nasıl yada x abi ne diyorsa x enişte devam edin kendi konularınıza ilgi alanlarınıza bizene senin kocişkolopundan . Sanirim bir ayi türü.

Ya sohbetlere eşleri niye karıştırırlar anlamam. Sor x nasıl yada x abi ne diyorsa x enişte devam edin kendi konularınıza ilgi alanlarınıza bizene senin kocişkolopundan . Sanirim bir ayi türü.
Ya işte surekli benim esim cok yakışıklı cok tarz okulda en gozde ogretmen o..agzindaki laf bu baska laf bilmez kocasi kpss den yuksek almistir onu over aylarca artik tamam canim en iyisi sensin diyene kadar da birakmaz seni oyle bir tip..ovgusune karsi cikmasan ama yorum da yapmasan bile kiskandigi icin boyle yapiyor der yani hem kendi kendini ovecek hem de sen mutlaka onu onaylamalisin yada ek biseyler daha soyleyip ovgusunu katmerlemelisin ki kiskanc olmadigini anca oyle ispatlarsin

Aslında böyle yaparak kendilerini yoruyolar.çünkü bu bir tür ispat etme çabasıdır. kendini ispat etmeye çalışmaktır. neyi ispatlamaya neyi kanıtlamaya çalışıyorsun.en mükemmel insan senmisin şu alemde, koskoca dünyada okadar insan var,, bu soruyu sormalı insan kendine,tabiki insan özgüvenli olacak, kendini beyenicek, ama herşey kararınca,övüngenlik, başkalarına karşı hava atmak, mükemmel olduna inandırmak,güzel bir davranış değildir .insan öz güvenini içinde tutarak güzel davranarak insanlara, bunu zaten kanıtlamış olur.ve insanların taktirini ,hayranlığını kazanır.

Bir an acaba benim arkadaşlarımdan biri misin diye profiline bakma ihtiyacı hissettim çünkü aynı şeyleri yaşayan bir grubumuz var
Biz küçüklükten beri 4 samimi arkadastik. Ayni şehirde okuduk sonra farkli yerlere atanip evlendik. Gel gelelim bir tanemiz aynı senin arkadaşın gibi, hangimizin bir konuda bir derdi olsa hemen "kendi hayatının ne kadar mükemmel olduğunu" anlatir. Birimiz kocasıyla mi tartıştı, "benim kocam şöyle anlayışlı, kv şöyle sever beni" başlar anlatmaya. Anlattıkları bize fayda sağlamaz, aksine iyice hirslanmamiza uzulmemize sebep olurdu. İşin kötü tarafı, anlattığına göre kimin hayatında ne aksaklık varsa bunun hayatında mükemmel gidiyor o konu. Ve sosyal medyada insanların gözüne herşeyi sokan bir insan. Eşinin aldığı bir tek çiçeği bile oraya koyup gösteriş meraklısı bir insan :)
Ve biz de zamanla bunu hayatimizdan çıkardık. Su an görüşmuyoruz. Rahatız, mutluyuz, derdimizi birbirimizle paylasabiliyoruz. Siz de boşverin iyi yapmışsınız. Fazlaliklari bazen kapı önüne koymak iyidir :)

üç günlük dünyada bana huzursuzluk vereni etrafımda barındırmamayı, yaş aldıkça öğrendim. keşke daha erken öğrenebilseydim.
ekmeğimi mi veriyor, suyumu mu veriyor?

Valla aynı şeyi yaptım pişman da değilim sonradan duydum ki hiç dostu da kalmamış e kendine çekidüzen vermesi gerektiğini anlamıştır umarım vicdan yapmana hiç gerek yok

Siz yine iyi sabretmişsiniz
Hele ki eleştiriyi kabullenemeyip arkamdan KISKANÇ lafını çıkarıp DEDİKODU yapan
yüzüme gelip söylemeye cesareti olmayan birine dayanacağım öyle mi :)))

niçin sabrettiniz ki

Siz yine iyi sabretmişsiniz
Hele ki eleştiriyi kabullenemeyip arkamdan KISKANÇ lafını çıkarıp DEDİKODU yapan
yüzüme gelip söylemeye cesareti olmayan birine dayanacağım öyle mi :)))

niçin sabrettiniz ki
Valla niye sabrettim bilmiyorum ama su an rahatim surekli kendini oven birinin yaninda dalkavukluk saksakcilik asla bana gore degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…