Sürekli maddiyati problem eden eş.

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Merhabalar,
Vallahi içim daraldı, evlilik okadar sıkıcı geliyor ki. Sorumlulugu ayrı, çocuğu ayrı. Geçinmek başlı başına bir sorun.
Senelerdir bir şeyler yapmaya çalışan es. Zamanında verdiği yanlış kararlar. Neticede elde var 0. Tekrar borçlanma bir işe girisme hadi ona da eyvallah.
Şimdi kendi işimi yapıp kazanıyorum diye eve vakit ayirabildigi yok kaç yıl oldu evleneli ve bir çocuk var.
Benzin fiyatları artmasıyla oda güme gitmek üzere gitti gibi bir şey hatta.
Onun verdiği stres ayrı. Sürekli bunu düşünüyor. Evle alakası kalmadı. Evi otel gibi kullanıyor zaten. Sürekli tartışıyoruz. Zoruma giden su sanki ben adamı isteklerimle yiyorum halbuki alyansim bile yok parmağımda sadece eve gelince düzgün kafa ile gelsin çocukla ilgilensin bizle ilgilensin tek konuştuğumuz şey işi, durumu.
Böyle hayat geçmez diyorum, kavga edince günlerce küs kalıyoruz. Çocuğun tüm sorumluluğu bende. Sorsan ne ödevi var bilmez.
Okadar sıkıldım ki. Ayrılmak evet güzel bir seçenek ama oğlum dün duymuş babam ayrılacak mı diye oturdu ağladı sakinlestiricem diye canım çıktı okadar üzüldüm ki.
Herşeyi ben konuşuyorum ya toparlan ya bitsin diyorum sürekli benim söylediklerimi söyleyip susuyor. Sürekli gecistiriyor ama yaptığı bir şey de yok. İyi bir insan ama çok sıkıldım ben.

Stres olabilir.Aslinda bu sadece insanlara ozgu degil,bitkilerde zaman zaman da hayvanlarda gorulebiliyor..
Fazla Stres,asiri baski,surekli hesap yapma hali...
İs problemleri,maddi kaygi,huzursuz calisma ortami,aile ici problemler ve kisinin kendi yapisi gibi bir cok etken..
Esiniz bunu kendisi asamiyor muhtemelen,imkaniniz var ise konusunda uzman birinden gorus almaniz yarariniza olur..
Hem kendisinin hem de ailesinin yasam kalitesi dusmeye devam edecek bu sekilde.

Bu erkeklerin kendi işimi yapacam kimsenin emri altında çalışamam demesi bana çok yanlış geliyor . Şu dönemde özellikle iyi bir yerde SGK li olarak düzgün bir maaşla çalışmak bana herzaman daha mantıklı geliyor. Çünkü şirket olduğunda iyi kötü bir araç veriliyor araba veriliyor telefon faturası bile odemiyorsun ama kendi işi olunca bağkur ödemesi var vergi ödemesi var çek var senet var peşin para dönmüyor . Yanına en kötü ihtimalle bir iki personel alacak onların SGK ödemeleri yemeği var dükkan/ofis kirası var . İşyerini kapatmaya kalksan yıllar sürüyor uzun süre vergisini ödemek zorundasin . Tanıdığım çoğu kişi kendi bagkurunu bile ödemiyor yada en düşükten yatırıyor hatta ben onu devlete ödeyeceğime her ay o parayı biriktiririm deyip emekliliklerini bile riske atıyorlar .bu erkeklerin ne ergenlikleri ne istekleri ne maceraları biter olgunlasamiyirlar bir türlü .kadın yiprandigiyla kalıyor ...

İş sorunlarınızı çözmek için aileden eşten dosttan destek alsanız, çift terapisine gitseniz bence toparlanır evliliğiniz. Bunlar için isteğiniz motivasyonunuz var mı?

Hanım bu işte çooook para var
Bir seneye kralız kralcılardan eşin
Ben böyle bir tipin daha başarılı olduğunu görmedim
Zor bir durum
Ne yap yapma diyemem
Sabır diliyorum eğer beraberliği sürdürmeye devam ederseniz
Ayrılsanızda şans dilerim
Umarım herşey gönlünüzce olsun

Çocuk büyümüş biraz anlaşılan.Boşanmasanız da siz kendiniz çalışmaya başlayın bence . Bu adam böyle gider gibi.

Vallahi ekonomi o kadar kötü durumda ki geçim sıkıntısı evlilikleri de çok kötü etkiliyor.
Hayaller 3 çocuktu oysa ki ( tavsiye edilen)
İnsanlar şu an sex yapmaya korkar oldu. Zaten sex yapacak motivasyonda kalmadı. Erkekler gerginlikten kendine gelemiyor ki seni zevke getirsin

bence ortada bi durm var ve o durmu ya kabulleneceksiniz yada boşanacaksınız. öncelik para adam evi geçinme derdinde, kafası meşgul sorunları var ..
siz adamda 8 -5 mesai yapan memeur kafası istiyorsunuz.
esnaf ve işleri kötü gididyor, çok beklentiye girmeyin kavgaçıkarmayın. eğer memenun değilseniz gözü karartıp boşanın, sürekli kavga huzuzrsuzluk bi yere kadar

Ben sizin eski konularınızı da biliyorum , bu durum yeni birsey değil adam sürekli böyleydi.
Yanlız suan ki ekonomik duruma bakıldığında hiç de haksız değil , biraz daha fazla kazanıp daha iyi şartlar sunmak için çalışıyordur .
Belimi eşinizin yükünü biraz hafifletseniz adam normale döner.

Evlilik terapisi alabilirsiniz . Yani şuan ki ekonomide eşinize kısmen hak veriyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz . Eğer çalışmıyorsanız çocuğunuz da sorun olmayacaksa siz de işe girin eşinizin üzerinden yükü alın .

Başlık beni anlatıyor dedim, ama bizde var da yok ve 2008 yani evlendigimizden beri böyle. Sıkıldım bende artık.

Allah yardımcınız olsun, çocuğunuz büyükse vakit ayirabilecekseniz siz de çalışmayı düşünebilirsiniz, bu dönem çoğu insan için çok zor biliyorsunuz, iyi günde kötü günde diye başlıyoruz evlilige ama insan rahatça yaşamak istiyor haliyle bir yerde sabır kalmıyor. İkiniz de haklisiniz aslinda. İsterseniz siz de kendinize uygun bir iş bakın, bu zor günleriniz en yakın zamanda geçer inşallah.

Size hak veremedim kusura bakmayın. Eşinizin mesleği nedir? Daha rahat nasıl bir işe girebilir mesela? Yaş kaç? Eğer öyle bir şansı varsa konuşun, durumunuzu anlatıp ikna edin. Bu güne bakarsak zaten evdeyken evi çekip çevirmeniz abes değil. Eşinizden istekte bulunmamayı lütuf gibi düşünüyorsunuz ama doğru değil. Herkes bütçesine göre yaşıyor zaten, size has bir tevazu değil gösterdiğiniz… Ha eve gelince iki güleryüz göstersin, kendimi otel çalışanı gibi görmeyeyim diyorsanız orada haklısınız.

Burda eşinizin şunu kabul etmesi gerekiyor, kendi işini yönetmek herkesin harcı değil. Hele ki Türkiye gibi tahmin edilemez ekonomilerde hiç hiç değil. İyi bir iş fikrin varsa ABD veya İngilterede yapabilirsin ve başarabilirsin ama Türkiyede çok fazla değişken faktör var, hammadde kullanıyorsan fiyatı değişken, tanıdığın yoksa torpilli referanslı insanlar bir şekilde çnüne geçiyor... kısacası bu iş yaş.

Şimdi eşiniz uğraşmış ama olmamış bunu kabul etmesi gerekiyor. uzun saatler koyuyor, ailesine zaman ayıramıyor kendi stresli siz mutsuzsunuz sonuç ne peki, 0. Gerçekten sonuç maddi ve manevi olarak 0.

Yapılacak tek şey görüyorum, adamı karşınıza alın konuşun. Bu iş bu şekilde gitmiyor, çocuk babasını görmüyor, ben seni görmüyorum böyle evlilik olmaz. Sürekli streslisin, sana da yazık bu şekilde hayat olmaz. Ya ücretli bir işe girip çalışıcaksın normal saatlerde eve geleceksin ya da boşanmak istiyorum. Ben bu şekilde evlilik istemiyorum.

Suçlamadan, kavga etmeden güzelce söyleyin bunları net olun. Çoğu erkek kafasız maalesef, tuttukları yol iyi gitmese de inat ediyorlar laftan anlamıyorlar bir de ben onun bunun yanında çalışamam diyişleri var ki evlere şenlik ...yani bilmiyorum yola getirmek size düşüyor bu adamı. Ayak direyen, laftan anlamayan erkek kadar berbat bir tür daha yok inanın bildiğin ömür törpüsü. Önüne fırsat geliyor tepiyor, konuşuyorsun bak sen de yoruluyorsun diyorsun anlamıyor... Bende de bir tane vardı laftan anlamadı sonra tekmeyi yedi bendenBol şans dilerim

Son düzenleme:
Ayyynen oyle Bu maceralar genclik yillarinda denenip bitmeli, tutarsa ne ala. Yemişim girişimci ruhunu. Evi, evliligi, cocugu olan hickimsenin boyle bi luksu yok. Dümdüz bi asgari ucret bile bu surekli borç harç, battı çıktı aksiyonundan bin kat iyi. Benim babam işçi maaşıyla 5 cocuk büyüttü. 2015 te isten atildi, hic is bulamayinca kucuk bir dukkan acti, batti. Her zamankinden daha cok zorluk cektik o dönemde. Esimjn babasi, omru boyunca is kurmus batirmis. Bir gun bile bir duzgun is tutup calismamis. Ben bu baskasinin altinda calismam laflari yapanlarin en cok da cidden calismaktan kactigi, hep bi kolay yoldan cok kazanmanin pesinde kostularini düşünüyorum. Ergen akıllılar. Şımarıklık baska bir sey degil

Evet kesinlikle stres daha önce satmak zorunda kaldığımız evinde stresi var ama 40 ima geldim bir baltaya sap olamadim gibi düşünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…