Hayaller 3 çocuktu oysa kiVallahi ekonomi o kadar kötü durumda ki geçim sıkıntısı evlilikleri de çok kötü etkiliyor.
Ayyynen oyle Bu maceralar genclik yillarinda denenip bitmeli, tutarsa ne ala. Yemişim girişimci ruhunu. Evi, evliligi, cocugu olan hickimsenin boyle bi luksu yok. Dümdüz bi asgari ucret bile bu surekli borç harç, battı çıktı aksiyonundan bin kat iyi. Benim babam işçi maaşıyla 5 cocuk büyüttü. 2015 te isten atildi, hic is bulamayinca kucuk bir dukkan acti, batti. Her zamankinden daha cok zorluk cektik o dönemde. Esimjn babasi, omru boyunca is kurmus batirmis. Bir gun bile bir duzgun is tutup calismamis. Ben bu baskasinin altinda calismam laflari yapanlarin en cok da cidden calismaktan kactigi, hep bi kolay yoldan cok kazanmanin pesinde kostularini düşünüyorum. Ergen akıllılar. Şımarıklık baska bir sey degilBu erkeklerin kendi işimi yapacam kimsenin emri altında çalışamam demesi bana çok yanlış geliyor . Şu dönemde özellikle iyi bir yerde SGK li olarak düzgün bir maaşla çalışmak bana herzaman daha mantıklı geliyor. Çünkü şirket olduğunda iyi kötü bir araç veriliyor araba veriliyor telefon faturası bile odemiyorsun ama kendi işi olunca bağkur ödemesi var vergi ödemesi var çek var senet var peşin para dönmüyor . Yanına en kötü ihtimalle bir iki personel alacak onların SGK ödemeleri yemeği var dükkan/ofis kirası var . İşyerini kapatmaya kalksan yıllar sürüyor uzun süre vergisini ödemek zorundasin . Tanıdığım çoğu kişi kendi bagkurunu bile ödemiyor yada en düşükten yatırıyor hatta ben onu devlete ödeyeceğime her ay o parayı biriktiririm deyip emekliliklerini bile riske atıyorlar .bu erkeklerin ne ergenlikleri ne istekleri ne maceraları biter olgunlasamiyirlar bir türlü .kadın yiprandigiyla kalıyor ...
Evet kesinlikle stres daha önce satmak zorunda kaldığımız evinde stresi var ama 40 ima geldim bir baltaya sap olamadim gibi düşünüyorStres olabilir.Aslinda bu sadece insanlara ozgu degil,bitkilerde zaman zaman da hayvanlarda gorulebiliyor..
Fazla Stres,asiri baski,surekli hesap yapma hali...
İs problemleri,maddi kaygi,huzursuz calisma ortami,aile ici problemler ve kisinin kendi yapisi gibi bir cok etken..
Esiniz bunu kendisi asamiyor muhtemelen,imkaniniz var ise konusunda uzman birinden gorus almaniz yarariniza olur..
Hem kendisinin hem de ailesinin yasam kalitesi dusmeye devam edecek bu sekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?