O sizden istemeden, Paraya sıkışığım deyip siz ondan isteyin.Merhaba hanımlar.
Derdim babam ile ilgili. Ben çalışıyorum ailemden ayrı bir şehirde aynı zamanda nişanliyim ve kazandığımla çeyiz yapmaya çalışıyorum. Bu zamana kadar ailem benim için en ufak bir birikim yapmamış . Çoğu anne kızına çeyiz yapar az ya da çok sandık çeyizi. Ama inanın benim tek bir parçam bile yoktu. Yavaş yavaş kendim yapıyorum. Çeyiz Çok önemli değil belki ama insan özeniyor.
Sorun bu da değil belki imkanları olmadı ama babam sürekli para lafı açıyor. Bana bu ay şu kadar ver bu kadar cer diye. Üstelik ben 1 yıl onlar için çalıştım evlerini yaptırdım eşyalarını aldım içimden gelerek yaptım. Şu an da her ay küçük bir miktar veriyorum.
Ama şu an malumunuz her şey ateş pahası. Bir yandan çeyiz alıyorum biryandan birikim yapmaya çalışıyorum evlilik hazırlığı için.
Bilmiyorum ama ayıp değil mi bu kadarı şakaya vererek bana ver Allah da sana versin yok artış alacaksın onu bana ver...
Kırmak istemiyorum verilecek cevap var da ne denilebilir bayanlar size danışayım istedim.. Teşekkür ediyorum şimdiden herkese
Müşkül durumdalar mi ?Merhaba hanımlar.
Derdim babam ile ilgili. Ben çalışıyorum ailemden ayrı bir şehirde aynı zamanda nişanliyim ve kazandığımla çeyiz yapmaya çalışıyorum. Bu zamana kadar ailem benim için en ufak bir birikim yapmamış . Çoğu anne kızına çeyiz yapar az ya da çok sandık çeyizi. Ama inanın benim tek bir parçam bile yoktu. Yavaş yavaş kendim yapıyorum. Çeyiz Çok önemli değil belki ama insan özeniyor.
Sorun bu da değil belki imkanları olmadı ama babam sürekli para lafı açıyor. Bana bu ay şu kadar ver bu kadar cer diye. Üstelik ben 1 yıl onlar için çalıştım evlerini yaptırdım eşyalarını aldım içimden gelerek yaptım. Şu an da her ay küçük bir miktar veriyorum.
Ama şu an malumunuz her şey ateş pahası. Bir yandan çeyiz alıyorum biryandan birikim yapmaya çalışıyorum evlilik hazırlığı için.
Bilmiyorum ama ayıp değil mi bu kadarı şakaya vererek bana ver Allah da sana versin yok artış alacaksın onu bana ver...
Kırmak istemiyorum verilecek cevap var da ne denilebilir bayanlar size danışayım istedim.. Teşekkür ediyorum şimdiden herkese
İhtiyaçları yok şu an kendilerini geçindriebilecek kadar iyilerİhtiyacları var mı
Hayır, ev borcu vardı benim de yardımımla bitirdik eşyalarını aldım evi yaptırdım. Bundan sonra kendi hayatıma bakmak istiyorum haklı olarakMüşkül durumdalar mi ?
Yada soz verdiğiniz ev veya araba alımına ait bir taksit mi ?
Bunlar yoksa baba da anlayışlı davranabilir diyorum ben.Hem küçük küçük de gonderiyormusunuz zaten.
Bu bana öyle tanıdık geliyor ki eşimin ailesinden . Üstelik biz evliyiz bı ev gecindiriyor zaten hâli hazırda . Şimdi yapan sonra da yapar önlem alın bence . Paranızın yetmedigini bu ay da siz bana gönderebilir misiniz diye sorun . Onlara fırsat vermeden . Anne baba tabiki hakları var üzerimizde bu tartışılamaz bile . Ama ben seni yetiştirdim ben seni büyüttüm ben seni okuttum tabiki bana bakicaksin algısını kabul edemem edemiyorum da .Merhaba hanımlar.
Kırmak istemiyorum verilecek cevap var da ne denilebilir bayanlar size danışayım istedim..
Bu arada ihtiyaçları yok eevdeki eksik her şeyi tamamladık. Borç yok herkes gibiler şu an aşırı zengin de değiller
Teşekkür ediyorum şimdiden herkese
Kesinlikle. Üstelik söylüyorum da yetişemiyorum diye illa açıkça veremem mi demek lazımBu bana öyle tanıdık geliyor ki eşimin ailesinden . Üstelik biz evliyiz bı ev gecindiriyor zaten hâli hazırda . Şimdi yapan sonra da yapar önlem alın bence . Paranızın yetmedigini bu ay da siz bana gönderebilir misiniz diye sorun . Onlara fırsat vermeden . Anne baba tabiki hakları var üzerimizde bu tartışılamaz bile . Ama ben seni yetiştirdim ben seni büyüttüm ben seni okuttum tabiki bana bakicaksin algısını kabul edemem edemiyorum da .
Vermeyin...Merhaba hanımlar.
Kırmak istemiyorum verilecek cevap var da ne denilebilir bayanlar size danışayım istedim..
Bu arada ihtiyaçları yok eevdeki eksik her şeyi tamamladık. Borç yok herkes gibiler şu an aşırı zengin de değiller
Teşekkür ediyorum şimdiden herkese
Açıkça paraya ihtiyacim var gönderir misin anne-baba demeniz gerekKesinlikle. Üstelik söylüyorum da yetişemiyorum diye illa açıkça veremem mi demek lazım
Evet ben de bir kaç eşyayı aldım bir yandan borç ödüyorum bir yandan geçinmeye çalışıyorum ama yok sanki para gökten yağıyor bana da onlara vermiyorumKirmamak ve para vermemek için bahane mi ariyorsunuz.
Ve yazdıklarınızı göre haklisiniz.keske direk vermiyorum diyebilseniz ama anne,babaya bende diyemezdin heralde.
Mesela yatak odası gibi pahalı ve evlenirken lazım olan bir eşya borcuna girdim diyebilirsin.cok fazla borcum var sizde destek olabilir misiniz diyebilirsin.
Komşumun oğlu evlenecek.simdiden beyaz eşya takımlarını falan almışlar.aldiklari yerin deposunda duruyor onlarda borç ödüyor.oradan aklıma geldi.
İşte direk böyle diyebilirsiniz.Evet ben de bir kaç eşyayı aldım bir yandan borç ödüyorum bir yandan geçinmeye çalışıyorum ama yok sanki para gökten yağıyor bana da onlara vermiyorum
Evet belki dee aynisinı yapıp ne saçma bi durum olduğunu yaşatmak lazım.İşte direk böyle diyebilirsiniz.
Yüklü borç ödüyorum.evimin ve kendi masraflarimi karşılayamıyorum.lutfen sizde bana aylık belirli miktar destek olun.2 seneye düzene çıkarım falan.
Benden sürekli borç isteyen komşuma aynısıni yaptım.param yok,borcum var sen bana borç verir misin dedim o zamandan sonra gelmedi,para istemedi.
Evlenecek kızı var.tabii kendi masrafindan biraz kısıp destek olabilirsin.yada destek olmuyorsan köstek de olma değil mi ama.Evet belki dee aynisinı yapıp ne saçma bi durum olduğunu yaşatmak lazım.
Üstelik kendime kıyafet alışverişi yapınca da daha çok söylüyor bu sözleri. Kendine ne çok harcıyorsun biraz kıS da bana ver gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?