• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli pesimist hal varsa?

DeliKizinDirdiri

Yangına Körük , Kavgaya Sırık...
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
6.155
428
363
Bazen göze sokulurmuşcasına dikkatimi çekiyor.
Karşıdaki kişi öyle pesimistik ki, cımbızla yazılan çarşaf çarşaf cümlelerin içinden;
karşıdakinin canını acıtacağı aşikar kısmı bulup onu zorluyor.
ışte ozaman insan kalvyenin de verdiği güçle sonuna kadar ilerliyor, abartıyor.
O vakit abartanda mı suç yoksa sürekli pesimist yaklaşım içine girip karşıdakini çökertmeye çalışanda mı?
Hani öyle insanlara bakıldığında; hayatı çok örsenmiş, incitilmiş, istediklerine o veya bu sebeple ulaşamamış insanlar çıkıyor karşımıza.
Ya karşıdakinin evinin huzuru rahatsiz ediyor onu,ya deli gibi çabalayıp sahibip olamadığı işi elde etmiş olanlar ya da her zaman beklidiği ama kavuşamadığı aileye sahip olunuşu.
Çoğunlu bilinçaltı süreçlerle ilerliyor bu tavılar. Kendini rahatlatmak için kullandığı bilinçaltı savunma mekanizmaları etkili oluyor çoğunlukla...
Birisi evliliğindeki ufak bir pürüzden bahsediyor; "hata sende, ben olsam böyle bir eşi kapı dışarı ederim vb." karşıdaki kişi çöküyor resmen; serde benim evliliğim olsa bu sorunların çıkmasına izin vermezdim mantığı.
şyerindeki bir sorundan bahsettiğinde;" çok ayıp bir....(hangi meslekse) yakıştıramadım bu tavrı vb" içinde bir yerde o iş benim hakkım kaç zamandır didiniyorum ama ulaşamadım sense ulaşmışsın yetmiyor gibi bir de sorun var diyorsun, ben olsam hiç hata yapamazdım.

Hepimizi zaman zaman bu tavırlar içersine girmiyor muyuz? Ancak bazı kişilerin hep mi olumsuz tavrı olur? ışte o vakit sorunu kimde aramalıyız?

Son düzenleme:
kiskancliklar her yerde var maalesef..
25 yasimdayim..orta okul ve lise de ve üniversitede cevresi çok geniş olan,çok arkadaşı,çok dostu olan bir insandım..tek basıma dersi ekerdim universitedeyken ama asla tek basıma kalamazdim..çok cevrem vardı..ama bir gün bayanların kıskanç olduğunu,en yakın arkadasinın bile kıskançlık yüzünden neler yapabileceğini hoş olmayan bir sekilde öğrendim..şimdi 3-5 tane arkadasım,2 tane dostum var..maalesef gözüm kapalı guvenemiyorum yinede..
bizlerde kıskançlık çok var maalesef..nedense erkeklerde böyle seyler olmuyor hep bayanlar birbirlerini kıskanıyor..

kiskancliklar her yerde var maalesef..
25 yasimdayim..orta okul ve lise de ve üniversitede cevresi çok geniş olan,çok arkadaşı,çok dostu olan bir insandım..tek basıma dersi ekerdim universitedeyken ama asla tek basıma kalamazdim..çok cevrem vardı..ama bir gün bayanların kıskanç olduğunu,en yakın arkadasinın bile kıskançlık yüzünden neler yapabileceğini hoş olmayan bir sekilde öğrendim..şimdi 3-5 tane arkadasım,2 tane dostum var..maalesef gözüm kapalı guvenemiyorum yinede..
bizlerde kıskançlık çok var maalesef..nedense erkeklerde böyle seyler olmuyor hep bayanlar birbirlerini kıskanıyor..

Kıskançlık oalrak da görülebilir.
buna ek olarak bazı insanlar zihinsel yapı itibariyle fazla pesimist düşüncelere sahip...
işte sorun ozmaan daha da büyüyor

en yakın arkadasım erkekdır..dostum dahası...
herseyımı paylastım onunla okadar ıyı dınleyıp yolumu acmama yardımcı oldukı..
hayatım nefes aldıkca yaşam surdukce dostum olarak kalcaktırda..
suan aynı sıtede bı dostum oldu 9 seneyı kırdık gecende allahım herkese nasıp etsın oyle dostluklar ınsan hayatında kardesını secemez aılesını secemez ama arkadasını secer ıstedıgını bılen arkadasınıda ıyı secebılır dıye dusunuyorum arkadasımmı ıstemedıgım kadar cok en guzelı ıse kk sayesınde tanısmak nasıp oldugu stawrberry35 ablam kknın bana hedıyesı oldu resmen onuda aıleme kattım hemenısımden dolayı tvlere cıkdım sosyal yardımlardan dolayı dunya kadar vakıfla ısbırlıgı ıcınde oldum sosyal hzımetlerdekı cocouklar hepsı arkadasım oldu benı kıskandıgını sezdıklerım olduysada hemen sutladım hayatımdan masum cevreme asla zarar verıcek bırını yaklastırmak ıstemıyom..ablalarım annelerım babalarım huzur evındekı canlarım oldu hıc zarar gormedım hep bısıler ogrendım onlardan...kar yasına gore agır kısılerle arkadassın dedıler sende cok agır bırısın dedıler aama hayatımdan son derece memnunum..cevreme bana zarar vermek ııcn yaklasan bırını degıstırdım hayata bakısı degıstı dost canlısı oldu..kotu ınsan cok ama onemlı olan ne ıstedıgını bılmek..rabbımm hep ıyıler ıle karsılastırsın...annemın sozu:)..

Kıskançlık oalrak da görülebilir.
buna ek olarak bazı insanlar zihinsel yapı itibariyle fazla pesimist düşüncelere sahip...
işte sorun ozmaan daha da büyüyor
bu konuda sıze katılıyorum hoş gorus saygı olmayan yerden bu tarz sorunlar yaşanabılıyo herkesın dusuncesı saygı duyarım derım herdaım aslada yargılamam hakkımda degıldır ama ozellıkle pc arkasında aslan olunuyokı buna uzuluyom keşke bırazcık dogallık olsa..
kımse kımsenın mımınk yapısını anlatış tarzını bılmeden yazdıklarına saldırcak yer aranıuyo hoşgoru asla yer almıyo kadın kadına dusmanlıgını cok fazla sergılıyo kı bırbırını tutmaları gerekırken..ama bakıldımmı olmıycak gıbıyse araya muhakkak bı ara bırakılmalıdır dıye dusunuyorum..

yooo hepimiz zaman zaman böyle olmuyoruz bence, ama bu durumlarda karamsarlığıyla karşısındakini yıpratmaya çalışan kadar bu negatif elektriği alanda da suç var bence, almıcaksın o elektiriği bırak onda kalsın, böyle şeyler bulaşıcıdır, bulaşmasına izin vermiceksin yani

tabii ben bu yorumu günlük hayatımız için yaptım KK için diyosan yorumum farklı olur

Son düzenleme:
yooo hepimiz zaman zaman böyle olmuyoruz bence, ama bu durumlarda karamsarlığıyla karşısındakini yıpratmaya çalışan kadar bu negatif elektriği alanda da suç var bence, almıcaksın o elektiriği bırak onda kalsın, böyle şeyler bulaşıcıdır, bulaşmasına izin vermiceksin yani

tabii ben bu yorumu günlük hayatımız için yaptım KK için diyosan yorumum farklı olur
bana bulaşma ozamankaydirigubbakcemile3sızın nıckınızı gorunce pozıtıf oluyom amaŞeniz

bu konuda sıze katılıyorum hoş gorus saygı olmayan yerden bu tarz sorunlar yaşanabılıyo herkesın dusuncesı saygı duyarım derım herdaım aslada yargılamam hakkımda degıldır ama ozellıkle pc arkasında aslan olunuyokı buna uzuluyom keşke bırazcık dogallık olsa..
kımse kımsenın mımınk yapısını anlatış tarzını bılmeden yazdıklarına saldırcak yer aranıuyo hoşgoru asla yer almıyo kadın kadına dusmanlıgını cok fazla sergılıyo kı bırbırını tutmaları gerekırken..ama bakıldımmı olmıycak gıbıyse araya muhakkak bı ara bırakılmalıdır dıye dusunuyorum..

alkisalkisalkisalkisalkisalkis
zaman zman hepimiz klanve kralı olabiliyor..
ancak bazı kişler hep mi olumsuz olur???
hep mi kocaman bir konudan cımbızla olumsuzu seçer ve karşıdakini rahatsız edip tartışma çıkarmaya çalışır???

genel yaşam tarzı olarak bu tür bir yaklaşımı belirtmek istemiştim...
elbette günlk yaşamda uzak tutma hakkı bizimdir...
kk içerisinde demek istemiştim.......

yüreğinde hasetlik fesatlık ve kıskançlık olan kişilerden her zaman kaçıyorum. hayatımda o tür kişiliksizliklre yer yok. bu insanlara iyi bişeyde söyleseniz batar hemen kavga çıkartırlar. maalesef benim çevremde birçok kişi böyle. sükunetini koruyup uzak durmak en iyisi böylelerden.
benim kaynanamda öyle bana hakaretler savurur bende karşılığında ufacık bir kelime söylerim ondan sonra eşime kızar adam olamıyor karını susturamıyorsun diye. en son eşimde patladı babamda adam olsaydıda seni sustursaydı benim eşim zaten susuyor daha ne yapacak dedi ohhh içimin yağları erimişti valla :))))) sadece klavye arkasında değil böyle kişilikler gerçek hayattada böyleler...

alkisalkisalkisalkisalkisalkis
zaman zman hepimiz klanve kralı olabiliyor..
ancak bazı kişler hep mi olumsuz olur???
hep mi kocaman bir konudan cımbızla olumsuzu seçer ve karşıdakini rahatsız edip tartışma çıkarmaya çalışır???
benım duşuncem su sekıldedır herkesın dusuncesı asla bır olamaz...
bazı seyler hmm haklı derım hepsı budur...
ama bazende ayrıntıları bulmak gerekıyo degılmıyerimseniben
dusunce farklılı cok fazla onemlı olan saygı duyulmasıdır ama herkes karsısındakını kendı dusuncesınde olması yonunde bı baskı uyguluyo kkda bunu fark ettım...

Back
X