Sürekli sebeplerim var :(

komiklikyapma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2020
204
144
53
Evet arkadaşlar benim ders çalışamamak için sürekli sebeplerim var, kpss çalışıyorum ama hersey benim motivasyonumu etkiliyo, mesela depremler, virusler, vücudumda hissettiğim değişimler, evde olan ufak tatsizliklar ,hep üzülüp birseylere takarak zamanımi geçiriyorum.
Tabiki insan olarak bu felaketlere çok üzülüyorum ama bazen fazla taktığım için dersime bile konsantrasyonumu etkiliyor. Mesela her derse oturduğumda korona var kapi kollarini evin bilmem neresini temizlemeliyim diye geliyor aklıma (temizlik yapildigi halde), Dün birden ter bosaldi basimdan asagi o birden olan terleme acaba ne anlama gelir, tarzi kafamda asla bitmeyen sorularla bogusuyorum ve arastirma yapıyorum, deprem neden olur onunarastiriyorum, ne bileyim aklimda hep arastirilacak birseyler var ders hariç. Ama kaldı 4 ay sinava.
Hersey odak noktamin kpss olmasını etkiliyor. Bu soruyu sormakdaki amacim aslında şu ben mi herseye evham yapiyorum kendime ve etrafa karşı cok duyarliyim ,herkes mi benim gibi? Abartiyor muyum?

guncelleme: yani şöyle hissediyorum sanki eskiden hiç deprem yokmuydu vardi, yada virusler salginlar vardi, birsuru sıkıntı yasadik dünyada, ama sanki bana farklı geliyor bu yeni yaşanan hersey.Galiba bu sıkıntılar toplumca bizi psikolojik olarak etkiledi bende etkilendim😣 .

Son düzenleme:
En güzeli bir kütüphaneye git. Emin ol ortam acaip etkiliyor ve mecburen ders çalışmaya başlıyorsun ve bir süre sonra da bundan zevk almaya başlayacaksın. Yoksa evdeyken zihin sürekli başka alanlara kayıyor. Ama insan kütüphane gibi toplu çalışma alanlarında başkalarını gördükçe güdülenip sınavın ciddiyetinin farkına varıyor.

Ballaha hepimizin aklı bulanık durumda.Ama sen zoru başarmaya çalış.Vallaha çok korkuyorum.Rabbim kaderlerimize yazmamış olsun.

Normal olmadığın kesin arkadaşım
Hayatının bu kadar etkilenmesi normal değil
Uzman yardımı lütfen buraya yazarak bir şey olmaz....
Psikolojik rahatsızlıklara herkesn verdiği tepki farklı

değerlendirecek uzmana git....
Doktora gitmemek için de sebebin var hem de korona yuzunden bu mantıklı mı sence?
Başka hastalık da olabilir her hastalığın erken teşhisi önem taşır...

buraya yazmak yerine hemen doktor araştırın

İnsan derse oturunca kafasında bir sürü bahane üretiyor zaten. "Ay şurası da çok kirli, temizleyip öyle oturayım." "Ay bir bakkala gidip içecek alayım, sonra çalışırım." gibi. :KK45:
Ama hastalık, deprem gibi takıntılarınız için psikolojik destek alabilirsiniz. Bana pek normal gelmedi.

Hiç izleme o zaman haber falan. Bahane ye bağlayan arkadaşlara katılıyorum.

Bende güzel bir gelecek adına çaba göstermek istiyorum derslerime çalışmak istiyorum ama olmuyor sadece istiyorum öyle boş boş. Ders falan çalıştığım yok. Sevmiyorum okul veya ders ile alakalı şeyleri, sadece sistem bunu gerektirdiği için yapmak zorundayım. Yapım gereği bir şeye birisi beni zorladığında eğer içimdende zaten gelmiyorsa asla o şeyi yapasım gelmez. Zorunda bırakılma duygusu yüzünden soğumuş bile olabilirim. Örneğin maddi durumum çok iyi olsaydı okumak yerine kendimi kendi istediğim alanlarda geliştirirdim ( sanat tarihi, ahşap boyama, dekorasyon, müzik, yemek, sümeroloji ) ile ilgili ve seve seve yapardım.

Benim de böyle bir arkadaşım var hayret ediyorum taktığı şeylere...

Erteleme hastalığı. Sana mantıklı sebepler bulduruyor sadece. Tabii sana göre mantıklı sebepler.

Dün KPSS kursuna gittim

arkadaşlarla virüs konuştuk sağlıkçılar vs de vardı onlarla hijyen şu bu konuştuk

ama ders başladı dersimizi dinledik

ders bitti yemek söyledik yedik kendi halimize güldük

ders çalıştık hocalara soru sorduk vs

hayat akıyor

örneğin çocuğum var her gün okula gidiyor

bir okulda binlerle ifade edilen sayıda çocuk

ne kadar temiz olabilir

deprem her an oluyor

belki ben yazıyı bitiremeden de olacak

bireysel çözümü yok binaların yapıldığı zeminler ve yapılış şekli önemli

evin sağlam olsa iş yerin olmuyor vs vs orası sağlam olsa iş için gittiğin devlet dairesi var okul hastane şu bu

bunlara bu aşamada müdahale etmemiz mümkün değil

ama KPSS çalışmak müdahale edebileceğin bir alan

deprem nasıl olur neden olur öğrensen yahut işte istatistikler var şu kadar yılda bir oluyor vs diye onları bilsen sana bir faydası yok ki

arkadaş yazmış kütüphaneye git benim klasik önerimdir de şimdi virüs vs ile kütüphane işi de yaş

bu masada kim bilir kim oturdu diye takarsın zira

saat koy yani 10 da otur 11 de tuvalete git ve 12 olmadan asla kalkma

telefon bilgisayar televizyon vs kullanma

video izliyorsan mesela, başka siteye girme

geçmişi temizle sadece videoyu aç ve kendine bir süre baskı yap

iyi çalışmalar

Evet arkadaşlar benim ders çalışamamak için sürekli sebeplerim var, kpss çalışıyorum ama hersey benim motivasyonumu etkiliyo, mesela depremler, virusler, vücudumda hissettiğim değişimler, evde olan ufak tatsizliklar ,hep üzülüp birseylere takarak zamanımi geçiriyorum.
Tabiki insan olarak bu felaketlere çok üzülüyorum ama bazen fazla taktığım için dersime bile konsantrasyonumu etkiliyor. Mesela her derse oturduğumda korona var kapi kollarini evin bilmem neresini temizlemeliyim diye geliyor aklıma (temizlik yapildigi halde), Dün birden ter bosaldi basimdan asagi o birden olan terleme acaba ne anlama gelir, tarzi kafamda asla bitmeyen sorularla bogusuyorum ve arastirma yapıyorum, deprem neden olur onunarastiriyorum, ne bileyim aklimda hep arastirilacak birseyler var ders hariç. Ama kaldı 4 ay sinava.
Hersey odak noktamin kpss olmasını etkiliyor. Bu soruyu sormakdaki amacim aslında şu ben mi herseye evham yapiyorum kendime ve etrafa karşı cok duyarliyim ,herkes mi benim gibi? Abartiyor muyum?

guncelleme: yani şöyle hissediyorum sanki eskiden hiç deprem yokmuydu vardi, yada virusler salginlar vardi, birsuru sıkıntı yasadik dünyada, ama sanki bana farklı geliyor bu yeni yaşanan hersey.Galiba bu sıkıntılar toplumca bizi psikolojik olarak etkiledi bende etkilendim😣 .
Etkilenmen normal ben sehitlerin haberinde gunlerce kendime gelememistim😒

Sebebi hastalık, deprem değil aslında. Procrastination, yani erteleme hastalığı. Amacın O işi yapmak olduğu halde oturana kadar bin türlü oyalayacak şey bulursun. İnternetten bir araştır istersen.

Prokrastineyşın :, Başlanıp bitirilmesi gereken işleri inatla erteleme. Savsaklama ve oturup çalışmak yerine ıvır zıvır şeylerle oyalanma alışkanlığı

Back
X