- 7 Ekim 2018
- 34
- 21
- 3
- Konu Sahibi BlairWaldorf_23
-
Bi ilaç var 2 adet olan birini bugün içiyorsun ötekini haftaya aynı gün iciyorsun bide krem veriyorlar hiç vermediler mi öyle birşey o ilaç anında kesiyor
Bana bi içimlik suda eriyen hap verdi doktor kesti hemen enfeksiyonu antibiyotikten kastım o aslında bi içimlik olan
Çok zor bir durum, çok geçmiş olsun. Eşiniz temizliğine dikkat eder mi? Bir de o gitse doktora erkeklerde daha zor belli oluyor bu rahatsızlıklar ne olur ne olmaz. Eğer bulabilirseniz cranberry tüketin bu tarz durumlarda iyi geliyor. Marketlerde paket halinde de satılıyor. Maydanoz ve limon suyu da deneyebilirsiniz.
Benimde adet görmemle birlikte gelen bir durum bu. Bu yıl kasıklarımda aşırı ağrı, ateş, kusma ile acil'i buldum. Kanımda enfeksiyon çıktı. O hastanedeki doktor da akıntım olup olmadığı vs. Sordu bende hepsi var dedi. Kadın hastalıkları'na gitmen gerekiyor dedi. Yıllarca çektim ve çekmeyede devam ediyorum. Genç iken doktora tedavi amaçlı götüren olmadı. Anneme şimdi gideyim ben dedim. Yalnız gidemezsin millet bir şey var sanar diyor. Toplumun bu zihniyeti değişmesi gerekiyor. Her giden bir şey mi var da gidiyor yani. Tek gitmek niye tuhaf geliyor.
ben de 10 yıldır aynı sorunlarla uğraşıyorum ilaç tedavisi zamanı iyi 10 gün sonra aynı. doktor bile olmuyor diye ozon terapisi önerdiydi. ancak şunu anladım asla ama asla deodorant, sabun, krem.. gibi şeyleri değdirmeyeceksin mesela prezervatif, kayganlaştırıcı ve naylon pedler de azdırıyor aslında her şey sabunlayıp bol bol traş etmemle başladı kaşındıkça yandıkça umursamadıydım
Çok geçmiş olsun. Gerçekten bu durum çok kötü olmuşKeşke hiç beklemeden daha O zaman jinekoloğa gitseydiniz . İnşallah daha büyük rahatsızlıklara yol açmaz. Bence siz kontrolü ihmal etmeyin.
Götüren olmadı ki gideyim. 10-12 yaşındaki çocuk nasıl gitsin? Kim götürdü tedavi amaçlı. Annem de de var sadece mantar kremi kullanır . Doktora falan gitmez hiç . Düşündükçe sinirleniyorum zaten. Kaşıntı, yanma hissini küçük yaşlarımda yaşamaya başladım. Tuvalet temizliği yüzünden başıma geldi bence . Küçükken sadece peçeteyle silip çıkardım. Kimse nasıl olacağını da öğretmedi . Ne zaman aklım tam bende oldu 5-6 yıldır tuvalet temizliğini bilir oldum . Suyla yıkamıp silinmesi gerektiğini anladım . Ne acı bir şey duyanda bunun annesi yok sanır beni. 10-12 yıl oldu yani bende yer etmesi . İnşaallah demekten başka bir şey yapamadım . Atanıp başka bir şehre gitmek istiyorum sadece o zaman gidebîlirim sanırsam. Annemde bu kafa millette bu zihniyet olduğu sürece.
Mesajı alıntı içine yazmışım ya
UmarımSorun değil ben okudum mesajını. Tabii o kadar küçük yaşta olduysa zor. Tahmin etmemistim o kadarını. Maalesef böyle bir algı varr ve sağlığın bile önüne geçebilecek güçte olması çok acı. Keşke böyle olmasa ama bu saatten sonra değiştirme imkanımız yok sanırım eskileri.
Umarım bizler çocuklarımıza daha iyi şeyler verebiliriz ileride.
Çok geçmiş olsun. Gerçekten bu durum çok kötü olmuşKeşke hiç beklemeden daha O zaman jinekoloğa gitseydiniz . İnşallah daha büyük rahatsızlıklara yol açmaz. Bence siz kontrolü ihmal etmeyin.
Bir ay öncesine kadar hep günlük ped kullandım ama o son enfeksiyondan sonra tamamen bıraktım diyebilirim. Dikkatli olmaya çalışıyorum. Hijyene önem veriyorum ama sabun değdirmemeye çalışıyorum. İç çamaşırımı sürekli değiştiriyorum. Kayganlaştırıcı veya prezervatif hiç kullanmıyoruz
Geçen gün düğüne giderken günlük ped taktım ertesi gün resmen pişik gibi oldu. Artık ne yapacağımı şaşırdım.
Bu kadar hassasiyet çok fazla. Sadece enfeksiyon veya mantar değil, dış etkenler çok tetikliyor. Cidden bir dermatolog bulmam lazım sanırım.
günlük ped yerine kağıt havlu katlayıp koy işe yarıyorÇok geçmiş olsun. Gerçekten bu durum çok kötü olmuşKeşke hiç beklemeden daha O zaman jinekoloğa gitseydiniz . İnşallah daha büyük rahatsızlıklara yol açmaz. Bence siz kontrolü ihmal etmeyin.
Bir ay öncesine kadar hep günlük ped kullandım ama o son enfeksiyondan sonra tamamen bıraktım diyebilirim. Dikkatli olmaya çalışıyorum. Hijyene önem veriyorum ama sabun değdirmemeye çalışıyorum. İç çamaşırımı sürekli değiştiriyorum. Kayganlaştırıcı veya prezervatif hiç kullanmıyoruz
Geçen gün düğüne giderken günlük ped taktım ertesi gün resmen pişik gibi oldu. Artık ne yapacağımı şaşırdım.
Bu kadar hassasiyet çok fazla. Sadece enfeksiyon veya mantar değil, dış etkenler çok tetikliyor. Cidden bir dermatolog bulmam lazım sanırım.
Bu mantara yakalanan herkesin dediği gibi bende 3 yıl boyunca fitil, hap ,krem kullandım , sürekli doktora gittim , ilaçları kullanıp bitirdikten sonra ha bu sefer bitti inşallah diye beklerken 4-5 gün sonra yine başlıyordu , bu sefer doğal yöntemler denedim , sirke sürdüm , çaylar içtim , çamaşırlarımı ütüledim, asla yumuşatıcı kullanmadım , her tuvaletten sonra saç kurutma makinasıyla genital bölgemi kuruttum ama yine de bana mısın demedi ve geçmedi .. bu süreçleri biliyoruz o yüzden daha fazla uzatmayacağım çünkü bende bütün mantar sayfalarını forumları baştan sona okudum, çare diye okuduğum yazıların sonu hep parayla satılan macunlar , nasıl kurtuldum diye ücretli kitaplar çıktığında hepsine sinir oldum ..
En son gittiğim doktora , kullandığım ve sonuç alamadığım ilaçların bir listesini uzattım, neler yaptığımı bahsettim .. doktor , 3 yıl boyunca bu kadar ilaca rağmen geçmeyen bir mantarın varsa bu enfeksiyondan değil senin bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor dedi , zaten çok stresli bir dönemdeydim malum streste bağışıklığı düşüren en baş faktörlerden biri .. ve bana şöyle bir tedavi yazıldı ..
ilk bir ön temizleme işlemi olarak ;
-sadece adetimin tamamen bittiği gün tek fitil kullandım (gyno lomexin 600 mg )
-zolax 150 mg hap ( tek bir sefer içtim)
-immuneks 10 mg bağışıklılık güçlendirici sabah 1 akşam 1 şeklinde her gün içtim
zolax ve gyno lomexin i sadece adet sonrasında tek bir sefer , immuneks hapı 6 ay boyunca her gün
kullanmaya başladıktan sonra mantar olmadım , tekrar başlar mı diye beklerken bir daha tekrar etmedi son 1 yıldır da tamamen temizlendim.. burada en önemli olan immuneks kızlar , çünkü diğer iki ilaç tek başına işe yaramıyor daha önce kullandığım ilaçlardı , etkili olmalarını sağlayan ve beni mantara karşı güçlü kılan immuneksti .. zaten ilaçla ilgili forumda çokça bilgi var , doğal ekmek mayasındaki yararlı bir bakteriden üretilen bir bağışıklık güçlendirici , eczanede 30-35 tl gb uygun bir fiyatı var , paranızı boş yere aktarlara , kremlere vs harcamayın , ben bu şekilde kurtuldum inşallah sizde kurtulursunuz ..bu mesaj başka bir üyenin hikayesi hatta konuda açmış bir bakın ısterseniz
Çok ağır şekilde yaşarım hep bu mantarı ama kaşık ağrısı olmadı bende hiçbirinde.Idrar yolları enfeksiyonu ile birlikteyse oluyor geneldeMantar olduğunuzda kasıklarınızda da ağrı oluyo mu hanımlar. Ben de kurtulamıyorum bu mantardan beyaz peynir kesiği gibi akıntım oluyo ve kasık ağrım oluyor. Antibiyorikle geçiyor sonra tekrarlıyor gene bir ay sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?