Sürekli telefonumu karistiranlar.

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.822
17.323
Merhaba hanımlar .
Sıkıntım sürekli telefonumu karistiran kuzenimin esi. ( Çok yakiniz haftada 2-3 kere gorusuyoruz garanti ve kuzenimin esi olmasinin yaninda akrabamizda)
Aslında büyük bir dert değil gibi görünebilir ama oldukça sinir bozucu bir durum.
Şöyle ki bu huy çoğu kişide var zaten telefonda bir fotoğrafa bakmasi için uzatiyorum elimden alip hepsine bakma ihtiyacı hissediyor çoğu ..
Bu durum beni sinir ediyor ve özellikle kuzenimin esinde fazlasıyla var.
Ayşe diyelim bu arkadaşa .
Ayseyle yakin arkadas bile sayilabiliriz ama bu özelliğinden nefret eder hale geldim.
Mesela dun yasanan olay şöyle, ben telefonda arkadasimla mesajlasiyorum Ayşe annem yengemler falan muhabbet ediyor. Ben önce ki gün yegenimin bir parkta fotoğraflarini cekip yengeme gondermistim whatsappdan Ayşede bi bakiyim fotoğraflara dedi . Arkadasimla konuşuyorum sonra bak dedim "Yok ver bakicam arkadasinda sonra yazsin zaten hep konusuyorsunuz " diye çekti aldi elimden zorla.
Neyse ses etmedim bu basladi bakmaya fotoğraflara zaten toplam 5-6 fotoğraf anca cekmisimdir . Arkadasim oradan mesaj atiyor doink doink sesi geliyor ver hadi diyorum dur suna da bakiyim dur bekle diye rahat 10 dk bakti .
Ver diyorum anlamiyor .
Zaten bütün fotoğrafları daha önce görmüştür her seferinde defalarca bakiyor. Hayir ne anliyor bilmiyorum. Başka zaman olsa bir şey demem ama orada bir şey konuşuyoruz.
Sinir oldum hakikaten. Oradan cikmis whatsappa girmiş kişi profillerine bakiyor kim ne fotoğraf koymuş diye.
Zaten çoğunu tanimiyor...
Sürekli boyle bu arkadaş.
Sirf bu yüzden telefonda ki fotoğrafları bilgisayara atiyorum.
O gelince telefonu saklar hale geldim artik :)
Ver demekten anlamiyor
"Dur ay şunlara bi bakiyim benden gizlin mi var sanki " Cevap bu her zaman .
Siz söyleyin nasil bir yol izlemeliyim.
Telefona şifre koymayi sevmiyorum her dakika şifre gir falan.
Fotograflari pcye atiyorum whatsapp profillerine bakiyor. Mesajlara giriyor müziklere bakiyor teker teker :)
Müzikleri bile sildim teker teker whatsapp profillerini inceliyor durumlarima bakiyor.
Kirmak istemiyorum ama sinir oluyorum hakikaten.
Bende onu yildirmaya calisiyim dedim ama fotoğraflara baktim yeter dahasini yapamadim elin telefonu yani utandim.
Fikir verin lütfen..

Bir daha elinizden çekip aldığında 'telefonumun karıştırılmasından hoşlanmıyorum' diyebilirsiniz. Bunun kırmakla ilgisi yok. varsa da hakediyor.

Geçen gün kalabalık bir ortamda yaşadığınız olayın aynısı hem de defalarca benim de başıma geldi. Nişan fotoğraflarımı merak edenler oldu. Açtım ve 'sadece bu var nişan gününe dair, buna bakın' dedim. Baktım parmaklar sola sola kayıyor. Yani diğer fotoğraflara da geçiş yapılıyor, çektim aldım ellerinden. Sonrasında gelen tepki şu: ''ay ne değerliymiş fotoğrafların'' Evet değerli, orası ayrı da. Belki başkasının görmesinden rahatsız olacağım fotoğraflar var, kimsenin görmesinin istemiyorum belki. Ne diye diğerlerine geçiyorsun ki. Böyle insanlardan hiç hoşlanmıyorum!

Telefonumda şifre var. Ben yokken, bir patavatsız alıp eline karıştırır diye, hem telefonum, hem de bilgisayarım şifreli. Siz uğraşamam demişsiniz ama bazen uğraşmaya değiyor.

Son düzenleme:
Böyle insanla uğraşcağıma şifreyi ikidebir girmekle uğraşırım daha iyi. Benim eşim telefonumu bu kadar rahat karıştıramaz bu ne hadsizlik..

Sevgili Ceylinimdeceylinim Ceylinimdeceylinim ,
El yazın çok güzelmiş mektup havasına soktun beni :KK48:
Fotoğraflar filan neyse de mesajlara baktığı zaman ben de onun size yaptığı gibi elinden çeker alırdım heralde telefonu
'Nasılsa benden gizlin mi var ayy' muhabbetini ettiğindeyse olsun ben sevmiyorum böyle bakılmasını hem fazla merak iyi değil ver bakıyim derdim

Zaten verirken hepsi gördüğün şeyler falan diyorum ama yok.
Bazen telefonu ariyorum bi bakiyorum ki Aysenin elinde falan..
Çok rahat ..
Bir daha elinizden çekip aldığında 'telefonumun karıştırılmasından hoşlanmıyorum' diyebilirsiniz. Bunun kırmakla ilgisi yok. varsa da hakediyor.

Şifre koymayida denedim birkac gün şifreyi girsene ay diye getiriyor .
Böyle insanla uğraşcağıma şifreyi ikidebir girmekle uğraşırım daha iyi. Benim eşim telefonumu bu kadar rahat karıştıramaz bu ne hadsizlik..

Bu ne hadsizlik ya.
Telefonun fotoğraf dosyasına şifre şart. Şifreyi sorarsa zaten bakılmasın diye koydum özel fotoğraflarım var dersin.

Demi çok hoş :))
Acikcasi çok kibar olduğumu söyleyemem arada ki samimiyetle inanip -Benden çok senin elinde telefon - dediğim oluyor ama o da samimiyetle inanip gülüyor sadece :)
Sevgili Ceylinimdeceylinim Ceylinimdeceylinim ,
El yazın çok güzelmiş mektup havasına soktun beni :KK48:
Fotoğraflar filan neyse de mesajlara baktığı zaman ben de onun size yaptığı gibi elinden çeker alırdım heralde telefonu
'Nasılsa benden gizlin mi var ayy' muhabbetini ettiğindeyse olsun ben sevmiyorum böyle bakılmasını hem fazla merak iyi değil ver bakıyim derdim

Sanırım telefonunuzu çok seviyor.Güzel bir modelse onda takılmak hoşuna gidiyordur benimde fotoğraflarıma çok bakmak telefonumu kurcalamak isterler ben özelim veremem derim.Bazen net olmakta fayda var.

Oraya özel sofra koyulmuyor baktim :)
Onu da düşündüm ama şifre falan engel değil ki
Telefonun 1 hafta garantiye gidince nasil rahattim anlatamam.

Bu ne hadsizlik ya.
Telefonun fotoğraf dosyasına şifre şart. Şifreyi sorarsa zaten bakılmasın diye koydum özel fotoğraflarım var dersin.

Demi çok hoş :))
Acikcasi çok kibar olduğumu söyleyemem arada ki samimiyetle inanip -Benden çok senin elinde telefon - dediğim oluyor ama o da samimiyetle inanip gülüyor sadece :)

Aranızda ilerlemiş bi samimiyet varsa o biraz sizin nazınızı çeksin madem
Gerçekten çekin alın elinden şakayla karışık ''fazla merak başa bela'' diyin
Israrla vermeyin yani

Eski telefonum onunkiyle ayniydi onada ayni sekil bakardi :-)
Şakayla karisik diyorum bende ozelim veremem falan diye ama benden gizlin mi var ask olsun falan diyor
Sanırım telefonunuzu çok seviyor.Güzel bir modelse onda takılmak hoşuna gidiyordur benimde fotoğraflarıma çok bakmak telefonumu kurcalamak isterler ben özelim veremem derim.Bazen net olmakta fayda var.

Açık açık soylemelisin bence yada anlayacagindan emin olduğun bir şekilde rahatsiz olduğunu belli et.

Senden yüz bulduğunu düşünüyorum. Ceylin kızmaz nasılsa diyip iyi niyetini suistimal ediyor bence. Ama herkesin özeli var hiç hoş değil bu yaptığı.

Sinir olurum bende ya. En yakın arkadaşımın, kuzenimin dahi telefonunu karıştıramam. Bişey gösterecekse kendisi açar verir bende bakacağıma bakar geri veririm. Başkasının telefonumu karıştirmasindan da nefret ederim. Sevgilim hariç :KK70:

Çok ayıp yapılan..
Benden gizlin mi var dediğinde "gizlim demeyelim ama bir özel hayatım var evet " demelisin bence..
Yani bu kırmak değil uyarmak olur ve ciddi bir uyarıya ihtiyacı var bu arkadaşın mesajlara kadar kurcalamak ne demek yahu

ceylin konularından anladığım kadarıyla çok yorucu bi çevren var. arkadaşın babaanne vs... Allah kolaylık versin mıknatıs gibisin maşallah :KK70:

nefret ederim bişeylerimin karıştırılmasından bi kaç defa sert bi şekilde uyarırsan bi daha yapamaz. yani heralde yapmaz :KK70:

dipnot: yazı tipin sadece beni mi yordu bu kadar ayh

aynen benimde başıma bu tür olaylar geliyor sık sık özellikle iş arkadaşlarım yapıyorlar.yeğenimin fotosunu gösteriyorum kendi elimde tutarak telefonu.bir bakıyorum telefonu elimden almışlar çoktan ve diğer resimlerime bakmaya başlamışlar.izin almadan yapmalari hiç hoş bir durum değil.sonuçta o telefonda yalnızca yeğenimin fotolari yok.benim,ailemin ve başka resimler var.belki başkalarinin görmesini istemediğim fotoğraflar var? niye anlamak istemiyor bazı kişiler.allahtan whatsapa daha girmediler ama birazdan oralara kadar giderler.insanin özeli diye birşey anlamıyorlar bu meraklılar.

oyyyyyyyyyyy!
en sinir olduğum. 29 yaşındayım daha annem babam başlarını uzatıp gelen mesaja bakmamışlardır. özelim özeldir. hiç huyum değildir insanların telefonlarına pclerine bakmak, biri foto göstermek için tel uzattığında bile onun elinde bakarım, elime almam telefonunu, çok hassasım bu konuda.
ve bu sınırı aşan, sevgilim, ailemden biri olsa bile kırarım, zaten bilirler de bu huyumu, etrafımdaki insanlar da saygılıdır hiç teşebbüs etmezler.
sen de gerekiyorsa kır Ceylinimdeceylinim Ceylinimdeceylinim . bir süre şifre koy en azından şifreni sorarsa da karıştırılmasın diye şifre koydum istemiyorum özelimin kurcalanmasını de.
eğer insanlar sınırları bilmiyorsa çizgiyi sen çek gerekiyorsa. çok zor, sabır dilerim sana
.

Programlar var belirli kısımlara şifre koyabildiğin. Ben direk şifre koyuyorum telefona her seferinde de girmek yorucu ama böylece rahatlıkla ortada bırakabiliyorum. Bir de isteyen olursa ver yazayım diyorum herhalde anlıyorlardır:KK70:

X