sürekli umut ve hüsran:(

manqo

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2012
62
1
16
Konya
off arkadaşlar benim derdimde pco her ay acaba bu ay hamile miyim diyorum sonra hayal kırıklığı içim acıyor artık kendimi eksik hissetmeye başladım okuyanlara teşekkürler sadece yazmak istedim kimse anlamıyor çünkü...

1.5 yıldır evliyiz

canım birçok kadında bu pko çogaldı
bende pkoluydum evlendim çocugum hemen olmadı bazı tedavilerden geçtim
evliliğimin 2. senesinde hamile kaldım tıp çok ilerledi stres yapmadan tedavileri uygula
daha yeni evlisin sabırla duayla bekle
bak ben pkoluyum ve şimdi 2 tane çocugum var
BİRİ KIZ BİRİ ERKEK ikiside tedaviyle oldu tane tedavilerde ilk aşamada degil birkaç aşamalarda hamile kalabildim
bak şimdide kornuyorum sakın kendini eksik falan laflarına giripte pkolojini mahfetme daha yolun başındasın
kendimden örnek vermek istedim canım

canım derdini deşmiş gibi olacam ama çok cahilim herhalde... acaba pco ne demek yaaa ?

Kisaca yumurtlama olmamasi arkadasim.Tuylenme,adet duzensizligi,kilo gibi sorunlarda gosterir.

kendini neden eksik hissediyosunki günümüzün herkezde var pco
bizzat kendimden biliyorum
ve bi çok tedavi aşılama,rahim flimleri ve tüp bebek yapıldı
sana tek bişey söylicem sadece strese girme
benimde iki yıl sonra oldu bebegim
ben nezaman stresten uzak oldum hamile kadım
biliyorum çok zor ama zihnini rahatlat inş.tez zamanda hamile kalırsın

Son düzenleme:
canım ,sen eksik değilsin bir kadın sadece anne olunca tamam olmuyor ...

benimde pco um var bundan 15 yıl önce 18 yaşımda tedavi oldum şu anda bir sorunum yok .....

sende uygun doktorla sorununa çare bulabilirsin ,her jinekologun çözebildiği bir sorun değil ....

öncelikle sağlıklı ve mutlu ol ....

en büyük etken stres bu tip durumlarda

Canım tüp bebek denersiniz hiç olmadı...............Maddi olarak yıpratıcı tabi tüp bebek tedavisi ama PCO lular çabuk hamile kalıyormuş tüp bebekle..PCO lu iki arkadaşımın ikisi de ikizlere hamile kaldı.......Çok şükür başka bir sorunun yokmuş.....
Artık günümüzde çoğu kadın PCO lu zaten...................

rabbimiz nelere kadirdir... inşallah bende sana çok dua edicem canım.. rabbim ikiz ikiz bebişler nasip etsin....

kardeşimin eşi pkoluydu tedavi gerekliydi ama kendiliğnden hamile kalmış haberleri bile yokken
iki aylık hamileyken haberleri oldu şimdi 4 aylık hamile bu sene evliliklerinin 5. senesi
ama ilk zamanlar bazı sebeplerden dolayı ayrı yaşamak zorunda kaldılar

bu arada bende yedi yıllık evliyim ama benimde yok bebeğim hiç gebelik yaşamadım
benimde tüp tıkanıklığı ve rezerv azlığım var + 32 yaşındayım
1 aşılama 5 tüp bebek ve binbir çeşit bitkisel ilaç ama hiç olmadı ..nasip...
Rabbim tüm isteyenlere arasında bizede nasip eder inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar

off arkadaşlar benim derdimde pco her ay acaba bu ay hamile miyim diyorum sonra hayal kırıklığı içim acıyor artık kendimi eksik hissetmeye başladım okuyanlara teşekkürler sadece yazmak istedim kimse anlamıyor çünkü...

1.5 yıldır evliyiz

pko bendede var cnm..ayrıca cidden tüm arkadaşların dediği gibi bu eksiklik hissedeceğin bişey değil,öyle düşünme..
bende 1.5 yıllık evliyim ama bitane düşüğüm oldu benim,2 aylık olmaya 1 hafta kalmıştı..
düşükten beri adet düzensizliği,pko,prolaktin maşallah herşey başgösterdi..
şimdi en son doktor hem pko hem kilo vermeye yardımcı olsun diye diaformin verdi biçok ark tan ve kk'dan da duymuştum bunu işe yarıyormuş :34: daha bugün başladım kullanmaya,hap bu..
kilo fazlalığın varmı pko oluşumuna etki edecek?ya da doktor ne diyo?

canım derdini deşmiş gibi olacam ama çok cahilim herhalde... acaba pco ne demek yaaa ?

cahillikle ne ilgisi var cnm?yaşamayan duymayan ne bilecek..
pko - polikistik over demek..yani tembel yumurta sendromu..yumurtalar normal insanlara göre tembel çalışıyo,zamanında çatlamıyo falan..
böyle bişey..ama düzeltilebiliyo..
genelde de fazla kilosu olanlarda baş gösteriyo..

benim arkadasım da pco luydu defalarca tüp bebek ve asılama yaptırdı
o da cok ümitsizzdi
hatta gecen aylarda adeti tam 1 ay gecince umursamadı yapmıcam test falan dedi
zorla test yaptık ona
ve sonuc hamileymiş

suan da doğum yapmak üzere
hiç üzme kendini hem daha cok yeni evlisin
umarım tez zamanda hamilelik haberlerini alırız

1.5 sene okadar da uzuuuun bir süreç değil ki.
Abimlerin 6 sene sonra oldu bebeği.
Bıraz düşüncelerden uzaklaş olacaktır tedavılerle.
Hatta bazen tedavılerde ıse yaramıyor cunku yengem tedaviyi bıraktıktan 1 sene sonra hamıle kaldı.
Hem senin teşhis belli en azından.Ben kac doktora adet düzensizliği sebebiyle gıttıysem bana pko teshısı bıle koyamıyorlar.Her belirti var ama kist yok ortada ama adet düzensizliği var ve henuz bekarım ileride nolur hiç bilmiyorum.Muamma herşey benim içinde..

Back
X