Surekli utanmaktan biktim

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
236
103
36
Yaptigim her hareketi, dedigim her lafi analiz ediyorum hep. Empati kuruyorum, "allahiiimm nasil sacmaladim ben" diyorum. Icimden boyle "ıııııııııı" diye sessizce sizlaniyorum. Mesela, yersiz bir laf, yerine dusmeyen bir saka olsun... yani her seyimden subhe eder oldum.
Lafini bilmeyen bir adamda (edit:kadin ) degilim, normalde iyi diyalog kurarim ama tuhafliklarim var.

Benim asil derdim su: neden en kucuk bir lafa bile bu kadar takiyorum ve nasil kurtulayim ben? Tavsiyeleriniz nedir? Sizdede oluyormu boyle? Hep utanc duyuyorum. Mesela, facebook'ta bile paylastigim herhangi bir seyi analiz edip silmisligim cok olmustur. Onemsiz seyler oldugunu bile-bile kolaylikla utanc hissimden boguluyorum. Analiz etmekten biktim.

Son düzenleme:
Sürekli kendi hareketlerini sorgularsan, daha beter saçmalarsın. Ki bence saçmalamıyorsundur, sana öyle geliyordur. Kendin gibi ol, rahat ol, özgüvenli ol. Hala aşamıyorsan psikolojik destek al

Analiz yeteneğiniz madem bu kadar iyise bunu neden böyle davrandığınız konusunu analiz etmekte kullanabilirsiniz. Eleştirel biri misiniz? Diğer insanlardan onay mı bekliyorsunuz? Mükemmelliyetçi misiniz? Cevabı bulunca gerisi gelir zaten

Aynı durum bende de vardı yeni yeni üstesinden geliyorum. Hatta buradan cevap yazarken bile kırk defa düşünüyorum yazmasamıydım diyorum. Ya çok mükemmelliyetçisiniz ya da özgüvensizlik. Kendinize karşı daha anlayışlı olmanız gerekiyor. Rahat olun, hayat her şeyi düşünüp taşınarak söyleyecek ya da söyledikten sonra kafaya vuracak kadar uzun değil. Söylediyseniz bitmiştir, hepimiz insanız sonuçta.

NevaAzem e tamamen katılıyorum, neredeyse aynı yorumu yazacaktım.

Benim size tavsiyem, kendinizi incelemek yerine başkalarını inceleyin. Bakın nasıl saçmalayabiliyorlar, boş konuşabiliyorlar, hatta kırıcı olabiliyorlar Yani bunları herkes yapıyor ama sandığınız kadar üzerinde durulmuyor. Sizin yaptıklarınız da önemli değildir ama siz öyle zannediyorsunuzdur.
Yeri gelince kendinizle dalga geçmeyi de deneyebilirsiniz. Eleştirildiğiniz zaman doğru olduğunu düşünüyorsanız, "ay hakikaten neden öyle demişim ki ben" deyip geçebilirsiniz. Her zaman her sözün veya davranışın açıklaması olmuyor. Kimse o kadar planlı programlı davranıp konuşamaz, insanız hepimiz.

Bence analizi yanlış basamakta yapıyorsun.
Bir sözü söylemeden ya da paylaşmadan evvel analizden geçirsen sorun kalmaz :)

Bu kadar çok takılmayın eminim saçmalamıyorsunuz.
Haklısınız tedirgin olmakta.Bazen insanlar a dediğimizi b anlıyor

Ahahaha :) bak bu benim: “Söylediğime mi pişman olsam söylemediğime mi?”

Ben de gayet fevri bir insanım ve uzun süredir kendimi törpülemeye çalışıyorum. Ağzımdan çıkana dikkat ediyorum çünkü genelde söylediğime pişman oluyorum.

Yalnız birşeyi iyice anladım, ince düşündükçe kırılan sen oluyorsun.

Ay o bendede var

Sanki bu başlığı ben açmışım gibi hissettim. Ben biriyle konuşurken, yeni bir ortama girdiğimde,sosyal medyada yaptığım paylaşımlarda bunu hep yaşıyorum. Yanlış bişey söylediğimi farkettiğimde başımdan aşağı bi sıcaklık yayılıyo. Laf sokmalara gereken cevabı veremiyorum, ha eğer cevap verirsem de ağır oluyo yani güm diye sinirli bi şekilde söylüyorum. Sürekli kendimi eleştiriyorum şöyle böyle demem lazımdı diye. Nasıl geçecek bu durum? Psikolojik bir sorundan mı kaynaklıdır bilemiyorum..

Ben de sevdiğim adam karşısında oluyordum aynen böyle.Ay neden bunu söyledim ki, bu onun ilgisini çekmez ki, sıkıldı mı ki vs. vs.

Ay geçen staj için bir yere başvurdum. (Mezunum) Hemen geri dönüş yaptılar. Perşembe günüydü. Ben çarşamba sanıyordum. İK cı telefonda yarın mülakat uygun mu diye sordu. Ben de yok uygun değil Cuma olabilir mi dedim.İK cı da ben size geri dönüş yaparım dedi kapattı. Tabi bir daha geri dönmedi. Yani bazen enine boyuna düşünmek lazım ne söylediğini. Allah'tan çok istemiyordum o stajı.

Ben yaparım genelde bunu.
Bir anda boş bulunup nahoş bir espri, uygun olmayan nir tavır ya da fazlaca dobralık içeren söylemler.
Geçenlerde bir isimle alakalı espri yaptım, sonradan dank etti kayınpederimin adı olduğu mesela.
Salonda ortam buz kesti, ben kafamı bir süre tv den ayıramadım.
Ama beni bilen bilir, bu sebeple utanmam.
Yaptım gene denyoluğumu der, geçerim.
Ya da kendimle alay ederim.

Adam değilim derken.. Kadınlarda da kullanılıyo mu bu adam tabiri?

Adam misim kadin misin?
Ilk once bunu soyle bakiim?

Konu sahibi erkek cıktı kimse de oralı değil

Kendine adamlığı yakıştıran bir kadın ! Yada kendine adamlığı yakıştıran bir adam ! Senin cinsiyetinin teyiti gerek .adam mısın ,kadın misin ,ortaya karışık misin beynim çorba oldu ..

erkek cikmadim, kadinim kadin

Hepsi benim baska bir milliyet olmam yuzunden, Turkcede bazen boyle hatalar yapa biliyorum. Adam - "person", birey anlaminda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…