Suriyeli öğretmen geliyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Suriyeli öğretmen geliyor

153179.jpg

MEB çıkardığı yönetmeliği işleme sokuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Suriye’li öğretmen alımı yapmak üzere başvuru sürecini başlattı. Sosyal medyada büyük tepkilerle paylaşılan Suriye’li öğretmen alımı için başvurular devam ediyor. Bakanlık daha önce yabancı öğretmen alımı için yönetmelik yayınlamıştı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Suriye’li öğretmen adaylarının başvurularını 10-21 Ağustos tarihleri arasında yapması gerektiği belirtiliyor. Sosyal paylaşım sitelerinde özellikle atama bekleyen öğretmen adayları tarafından adaletsizlik olarak tepkilerini göstedikleri ilan paylaşım rekoru kırıyor. Suriye’li öğretmen adaylarının başvurularını Yabancılar Şubeler Müdürlüğü’ne yapmaları isteniyor.

533a7fc210b01ea1c11fdac9d333322f.jpg

Suriyeli öğretmen başvuruları 10-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Suriyeli öğretmen başvurusunda "Öğrenim Belgesinin aslı ya da fotokopisi ve Yabancı tanıtım Belgesi Fotokopisi" gibi belgeler isteniyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN STATÜSÜNDE GÖREV VERİLİYOR

MEB, Suriye’li öğretmenleri Suriyeli öğrencilerin eğitiminde görevlendirecek. Öğretmenler kamplarda ikamet eden ailelerin eğitim gören çocuklarını eğitecek. Kamplarda öğretmenlik yapacak kişilerin seçileceği Suriyeli öğretmen başvuruları 10-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Suriyeli öğretmen olarak çalışanlara ücretli öğretmen statüsünde görev veriliyor. MEB geçtiğimiz yılda Suriye’li öğretmen alımı yapmıştı.

Kaynak: Grihat

http://www.karsigazete.com.tr/egitim/suriyeli-ogretmen-geliyor-h50369.html

Eger bunlari memleketlerine yollayacaklarsa kamplara toplayip suriyeli ogretmenle egitim vermeleri mantikli.
Ama sanmiyorum gitmezler. 10 yil sonra Suriyeli sorununda bulusmak uzere

Ülkedeki öğretmenler yıllardır atanamazken bu nedir Allah aşkına?
Böyle birşey yaptıklarına göre temelli barındırmayı düşünüyorlar herhalde.
Madem öyle, Türkçe öğrensinler çünkü burası Türkiye!
İlerde Türkçe bilmeyen doktorları öğretmenleri de atarlar.
O zamanda Arapça öğrenmeyi zorunlu ders olarak getirirlerse hiç şaşırmam.
Allah akıl fikir versin.

Bunca issiz atanmayan ogretmen varken neden suriyelilere ihtiyac duyuyoruz.onlarada uzuluyorum ama oturdugum muhitte o kadar cok varki yaptiklari davranislarla bazen rahatsiz ediyorlar
Bence hepsine acilen bir cozum bulunmali.boylesi herkez icin zor

bu çocukların eğitim görmesi lazım o kesin, bu tr nin görevi değil belki ama mecbur bırakıldı, bizim öğretmenler alıp türkçe konuşsa öğretse bu defa da bizi asimile ediyor derler, bi taraftanda bu insanlar burda kalıcı olduklarına göre hem kendi iyilikleri hem bizim iyiliğimiz için gayet sağlam türkçe öğrenmeleri gerekiyor, karışık işler...
ama bence hem bizim öğretmenler hem suriyeli öğretmenler ortaklaşa çalışsa daha iyi olur gibi

Süriyeli kılığına girip başvurumu yapsam napsam :D Bence mantıklı Suriyeli çocuklara ders anlatacak kadar dil bilen kaç tane Türk öğretmen bulunabilirki

Atıp tutmadan önce bir araştırın isterseniz. Bu öğretmenler gönüllü olarak öğretmenlik yapacaklar ve karşılığında hiçbir ücret almayacaklar.

Basın Açıklaması
Bazı basın yayın organlarında yer alan Suriyeli öğretmenlerin istihdam edileceğine dair haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

Suriyeli öğretmenlerin Bakanlığımızca istihdam edilmesi olarak haberleştirilen çalışma, geçici koruma altında bulunan Suriyelilere yönelik olarak oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetine gönüllü olarak destek olmak isteyen Suriyeli öğretmenlerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bir çalışmadır.
Bu çalışma, Suriyeli çocukların eğitime erişimini ve nitelikli eğitim hizmetlerinden yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla başta UNICEF Türkiye Temsilciliği olmak üzere, ulusal ve uluslararası birçok kuruluş ile iş birliği içerisinde, Suriye’de öğretmenlik yapmaktayken ülkemize sığınmak zorunda kalan ve gönüllü olarak söz konusu faaliyetlere katılıp, Suriyeli çocuklara destek olmak isteyen kişilerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bir faaliyettir ve sadece bu kamplardaki sığınmacılarla sınırlıdır.

Bakanlığımızca, yürütülen çalışmalara gönüllü olarak destek olan Suriyeli öğretmenlere herhangi bir ücret ödenmemektedir.

Bakanlığımızın bu konu dışında Suriyeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin herhangi bir çalışması da bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

bu tam bir adaletsizlik ollru senin ülkende kac bin tane acıkta kalan ögretmen var

Back
X