Poğaçalar Susamlı Poğaça

SUSAMLI POĞAÇA
bence çocuklariçin ara ögünlerde mükemmel olur
MALZEMELER : Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
tuz, 2 yemek kaşığı şeker
un
İÇİ İÇİN : peynir
maydonoz
ÜZERİ İÇİN : 1 Su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
susam
Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılırve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,1 saat kadar dinlendirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına maydonozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı pekmezli suya batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir .Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Son düzenleme:
Evde susam olmadığı için susamsızını yaptım misafirlerim bayıldı.. Ellerimize sağlık.
Teşekkürler tarif için..

Harika gozukuyor ilk firsatta yapacagim eminim tadida goruntusu gibi harikadir

Cuma misafirime yapicamm bakalim nasil olacek görüntü süper eline sağlık

süper süper süper...

susamlarım üzerinden çabuk döküldüler ama tadı mükemmel....

Son düzenleme:
dayanamadım bunuda yaptım..pastane urunu gıbı oldu..üstelık margarın koymamıştım..bırde koyarak denerım..maşallah guzel oluyor

babam görünüşe harıka dedi..yedıler sevdıler
işte otantık resimlerim

merak ettiğim şey maya ılık su ile bekletiliyormu yoksa direk un ile karıştırıp diğer tüm malzemelermi ekleniyor..
bu akşam yapacağımda,emin olmak istiyorum

merak ettiğim şey maya ılık su ile bekletiliyormu yoksa direk un ile karıştırıp diğer tüm malzemelermi ekleniyor..

ben once yumurta tuz ve şekerı çırptım ıyıce erıdı içinde.. sonra sıvı yağı ılık su ve sutu ekledım.. bunlarda karışınca bu sıvı karışıma instant mayayı ekledım..karıştırdım..sonra un ılavesıne başladım..

şimdiden afıyet olsun elossa..banada yollabeklıyorum

evet cnm,mayayı ılk suyun içine koy içine 1 tatlı kaşığı kadarda şeker ilave et ( şeker mayayı besler ) bir müddet sonra köpük gibi kabarmaya başlar zaten ondan sonra una ilave et,yaş yada kuru maya içinde aynisini yap ,hamur o zaman daha iyi kabarıyor.....

canım çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için:)
ben mutfakta fazla iyiyim ve çok haşır neşirim....
bu tarifte herşey birden karışıyor yazınca tedirgin oldum bi an,sende yapıp resim ekleyince hemen sormak istedim..harika görünüyor gerçekten ellerine sağlık:))
bu akşam yapar yapmaz sanada hemen paket yapıyorum öyle ise:)))
bu arada son bir soru,2 yemek kaşığı toz maya diyor,ama bende instant maya kullanacağım o zaman 2 paket eklemem gerek değil mi..çünkü 1 paketten 2 yemek kaşığı çıkmıyor

sağol elossa..

aman sakın 2 paket ekleme fırın dolar taşar ben bır paket kullandım instanttan..
bırde margarın kullanmadım..
sıvı yağı suyu sütü hep bırer su bardağı ölçüledım.. kabardı..ehh banada zıyadesıyle yettı o hali..

adres verıyorum..mutfak caddesı fırın sokak boğaz apartmanı kat 3 kolay gelsın

Son düzenleme:

ehehehe peki hemen postalıyorum hayatım:)))
aynen senin yaptığın üzere yapıcam öyle ise çok leziz görünüyorr hhhmm canım çekti,ben mutfağa marş marş:)))
çok öptüm canım ellerine sağlık tekrar tekrarr

sağolasın çok mesudum artık

resım beklıyorum bak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…