susmak ödül mü.. akıl verin lütfen

kerxor

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
88
0
16
İstanbul
bu bir aşk hikayesi değil arkadaşlar. Sadece içimde kalan karmaşık duyguların ve ihanetin çaresiliği..konuyu daha önce yazmıştım. hatırlayanlarınız olabilir.
2 sene önceye dayanan bir ilişkim vardı. Ben onun da beni sevdiğini sanırdım. Ona o kadar inandım ki Kalbimi, benliğimi, bedenimi verdim. Evleneceğiz derdi hep. Benim dokunduğum ilk erkekti.
Birgün beni kandırdığını anladım. telefon numarasını değiştirdi. Evden ayrıldı ve ben ona ulaşamaz oldum. Beni ararsan seni mahkemeye veririm dedi. Ama tam 2 sene olan birlikteliğimiz nasıl böyle biterdi.. Hemde bana bunları yapmadan birgün önce seni seviyorum dedi. Ben öyle kötü oldum ki. bana bunları nasıl yaşattı anlayamadım hiç.Daha önce hiç tartışmamız ya da ufacık bir kötü sözümüz olmamıştı birbirimize.
Ben kendi dünyamda kavruluyorum şimdi. Onun için döktüğüm gözyaşlarına mı.. harcadığım gençliğime mi. yoksa parça parça olmuş duygularıma mı yanayım bilemedim. Hala da öyleyim. geceleri uyuyamıyorum. ne yapacagımı bimiyorum. 26 yaşındayım. çalısıyorum ama işe gelmek bile istemiyorum.
ben ona güvenmiştim.bunun kurbanı oldum.
ona yaptıgı herseyı aılesıne anlatacagımı soyledım. aramızda gecenleri.önceleri "bunu yaparsan babam evlatlıktan reddeder" derdi. şimdi "anlatırsan bende senin ailene anlatırım" dedi.
Bunu yapmak ıstıyorum cunku ben mutsuz hergünümü azapla geçirirken, o gününü gün ediyor. Bana yaptı.. başka kızlara yapmasın.benim hayatım yok oldu..
mektup yazmayı düşündüm ailesine. "sen yollarsan bende mektubu aılene getırır verırım. benı rahatsız edıyor derım" dedı.
artık tek kelime konusmuyoruz. bu gune kadar konustum.. çünkü onun bana yaptıklarına inanamadım. hep duzelecek sandım. ama öyle degılmiş.artık tek birsey söylersen mahkemeye veririm seni dedi.. bunaldım artık.Düşündükçe bir çıkış yolu bulamıyorum.
o 34 yaşında. Bana "seni de böyle kabul eden birisi olur" dedi.bu söz öyle ağırıma gitti ki anlatamam..
En son konuştuğumuzda bana 30 eylülde düğünüm var dedi.. yalan bu ben inanmıyorum. Benden kurtulmak için yapıyor eminim.. Onu artık bende hayatımda istemiyorum.. Sadece ne yapacağımı bilmiyorum.. bu kadar şeyi susarak çekmem ona ödül sanki.. ailesinin bilmesinden çok korkuyor..mektubu yazdım yolladım babasına.. ama onun eline geçmiş.. aradı belalar okudu bana.. sanki ailesi öğrenmiş gibi konuştu.. ama belli öyle değildi.. Sesinin kızgınlığından belliydi bu.
Onunla bir evlilik yapamam.. sadece o da benim gibi cezasını çeksin istiyorum.. yanlış mı yapıyorum..

Son düzenleme:
yanlış yapıyorsun.....
yaşadıklarınızın hiçbiri zorla yapılmadı sanırım...
ayrılıkta ne şekilde olursa olsun ilişkilerin bi parçası...
kabul etmen lazım bunu....
gururun incindi tabiki üzgünsün ama ondan böyle intikam alamazsın...
seni silmiş bu insan...
sende sil artık...
daha gençsin...

hiçbir şey yapma. ailesine anlatsan eline ne geçecek ? babasının ' benim oğlumun elinin kiri sen düşün ' demeyeceğini nereden biliyorsun ? biliyosun bizim toplumun bakış açısını ve erkeklerin düşüncelerini. kendini üzmekten başka hiçbir işe yaramaz ailesine anlatman. bir iki kızarlar oğullarına sonra da unuturlar ailesi sana yaptıkları yüzünden oğullarını silecek mi sanıyosun ?

anlıyorum seni çok zor ama artık kendi hayatına kendi düzenine devam etmeye bak. bu adamdan da kurtulduğuna şükret.

yanlış yapıyorsun.....
yaşadıklarınızın hiçbiri zorla yapılmadı sanırım...
ayrılıkta ne şekilde olursa olsun ilişkilerin bi parçası...
kabul etmen lazım bunu....
gururun incindi tabiki üzgünsün ama ondan böyle intikam alamazsın...
seni silmiş bu insan...
sende sil artık...
daha gençsin...

kandırdı beni..ben ona inandım güvendim..

hiçbir şey yapma. ailesine anlatsan eline ne geçecek ? babasının ' benim oğlumun elinin kiri sen düşün ' demeyeceğini nereden biliyorsun ? biliyosun bizim toplumun bakış açısını ve erkeklerin düşüncelerini. kendini üzmekten başka hiçbir işe yaramaz ailesine anlatman. bir iki kızarlar oğullarına sonra da unuturlar ailesi sana yaptıkları yüzünden oğullarını silecek mi sanıyosun ?

anlıyorum seni çok zor ama artık kendi hayatına kendi düzenine devam etmeye bak. bu adamdan da kurtulduğuna şükret.

ailesinin öğrenmesinden hep çok korktu.. babam beni evlatlıktan reddeder derdi.. ama benim amacım öyle olması da değil aslında.. o benim canımı yaktı acımadı.. bana yaptıkları için hiç vicdanı sızlamıyormuş.. bunu bilmek canımı yakıyor işte..

kandırdı beni..ben ona inandım güvendim..

aşık olunca mantık çıkıyo devreden ne yazıkki...
sende bunu yaşamışsın ve kötü niyetli birine denk gelmişsin...
insanlar bazı şeyleri yaşayarak öğrenir...
tecrübe bunlar...
artık daha dikkatli olacaksın eminim...

çok şanslıymışsın ki gerçek yüzünü görmüşsün, seven adam bi kere asla böle yapmaz. erkekler çok basit düşünüyo zaten, seni seviyo olsa ne yapar eder dünyanın altını üstüne getirir bu kadar üzülmene izin vermezdi. üzülmene izin vermeyi geç, üzüntünün kaynağı olmuş senin seviyorum dediğin insan. hiçbi şekilde görüşme. aklından da atmaya çalış bir an önce. o zaten cezasını çekecektir gönlün rahat olsun. söylemek kolay tabi ama yapamicaan bişi değil bence gözünden akan yaşa değmez:39:

ailesinin öğrenmesinden hep çok korktu.. babam beni evlatlıktan reddeder derdi.. ama benim amacım öyle olması da değil aslında.. o benim canımı yaktı acımadı.. bana yaptıkları için hiç vicdanı sızlamıyormuş.. bunu bilmek canımı yakıyor işte..

tamam da o sana öyle söylemiş babası dediğim gibi bir iki kızar bağırır çağırır sonra da unutulur. kim elin kızı için oğlunu evlatlıktan reddeder ? sen hayatına kaldığın yerden devam etmeye bak bu yaşananları da bir tecrübebir süreç olarak düşünüp unutmaya bak hayatı kendine zehir etme

Siz bu konuyu daha önce açmıştınız ve bir çok insan yollayacağınız
mektubun bir işe yaramayacağını ifade etmişti. Mektup babasının
eline de geçse evladını silip atmaz. Aynen bu cümleyi yazmıştım size.

Susmak erdemdir. Konuşmak size zarar verir. Sizi hiçbir açıklama yapmadan
bırakıp giden adam bırakın kelimeyi, cümleyi ağzınızdan çıkacak tek bir harfi
bile haketmez. İntikam duygusu taşıyorsunuz ama bu sadece size zarar verir...

aşık olunca mantık çıkıyo devreden ne yazıkki...
sende bunu yaşamışsın ve kötü niyetli birine denk gelmişsin...
insanlar bazı şeyleri yaşayarak öğrenir...
tecrübe bunlar...
artık daha dikkatli olacaksın eminim...

bazen size yazdıklarımı yapmak istediğim için bile kötü oluyorum.. Ben kötü bir insan mıyım diyorum. Aslında hiç değilim.. aşırı vicdanlıyımdır. bu tepkim normal mi.. bana ne oluyor anlamıyorum:(

Siz bu konuyu daha önce açmıştınız ve bir çok insan yollayacağınız
mektubun bir işe yaramayacağını ifade etmişti. Mektup babasının
eline de geçse evladını silip atmaz. Aynen bu cümleyi yazmıştım size.

Susmak erdemdir. Konuşmak size zarar verir. Sizi hiçbir açıklama yapmadan
bırakıp giden adam bırakın kelimeyi, cümleyi ağzınızdan çıkacak tek bir harfi
bile haketmez. İntikam duygusu taşıyorsunuz ama bu sadece size zarar verir...

belki de haklısınız.. ama hala içim sönmedi.
evet açmıştım. konumu taşımışlar..
zor bir sınav sanırım benimkisi. ama elleri kolları bağlı duramıyorum sanki.

Konuyu ben de daha önceden hatırlıyorum
bu konuyu unutmaman senden başka kimseye zarar vermicek ki
yaşandı bitti,geriye dönme değiştirme şansın yok
ha yapmak ıstediğin şeylerse seni deşifre etmekten,milletin diline düşürmekten başka hiçbir işe yaramayacak
pişmanlığınla otur,birdaha böyle hatalar yapmamaya çalış ve dua et ki karşına seni sen olduğun için seven biri çıksın..

bazen size yazdıklarımı yapmak istediğim için bile kötü oluyorum.. Ben kötü bir insan mıyım diyorum. Aslında hiç değilim.. aşırı vicdanlıyımdır. bu tepkim normal mi.. bana ne oluyor anlamıyorum:(

üzgünsün, intikam almak istiyorsun, bu durumu gururuna yediremiyorsun normal olarak bu yüzden düşüncelerin normal...
ama sen bozma kendini iyi niyetini...
allaha havale et o bilir en doğrusunu ve yanına bırakmaz emin ol...

üzgünsün, intikam almak istiyorsun, bu durumu gururuna yediremiyorsun normal olarak bu yüzden düşüncelerin normal...
ama sen bozma kendini iyi niyetini...
allaha havale et o bilir en doğrusunu ve yanına bırakmaz emin ol...

Bazen bende öyle diyorum.. uğraşma bırak ne hali varsa görsün diyorum.. ama o mutlu olurken benim böyle çaresiz kalmam canımı yakıyor. Allah en doğrusunu bilir. dua ediyorum zaten bana yol göstersin diye. Umarım bende onun ne hale düştügünü görürüm birgün.. Hiç mi vicdan kalmamış onda.. benim aklım almıyor

belki de haklısınız.. ama hala içim sönmedi.
evet açmıştım. konumu taşımışlar..
zor bir sınav sanırım benimkisi. ama elleri kolları bağlı duramıyorum sanki.

Evet zor bir sınav ama Allah herkese taşıyabileceği kadar verir derdi...
Sabredin, biraz dinlenin ki içinizdeki o tehlikeli duygu ( intikam ) sönsün.
O artık sizin hayatınızın HİÇBİR ŞEYİ olmalı... Sizi haketmeyen biri için
harcadığınız çaba yine sizi yorar. Bırakın ve şükredin bence, göremediğiniz
o hain yüzünü gösterdi diye Allah'a...

Evet zor bir sınav ama Allah herkese taşıyabileceği kadar verir derdi...
Sabredin, biraz dinlenin ki içinizdeki o tehlikeli duygu ( intikam ) sönsün.
O artık sizin hayatınızın HİÇBİR ŞEYİ olmalı... Sizi haketmeyen biri için
harcadığınız çaba yine sizi yorar. Bırakın ve şükredin bence, göremediğiniz
o hain yüzünü gösterdi diye Allah'a...

umarım en kısa zamanda söner.. kendimi frenlemeye çalışıyorum.. ne olur bana dua edin. Rabbim yol göstersin diye..
O da birgün çeker cezasını değil mi.. ettiğim ahlar yeter ona değil mi..

bence tepkin normal. kin dolusun şimdi ama inan sana zararlı. kin duygunu Allaha havale et... o daha iyi bilir ne yapacağını... senin vereceğin cezadan daha fazlasını vereceğine emin ol...

ayrıca yaşadıklarınızı sen de isteyerek yaşadın. boşver kurtulmuşsun...

Ettiğim ahlar yeter değil mi demişsin, için rahat olsun.

'Allah, ikiyüzlü erkek ve kadınlara ve inkarcılara, ebedi kalacakları cehennem ateşini hazırlamıştır. Allah lanet etsin. Onlara devamlı azap vardır.' [Tevbe 68]

İşte bu kadar kolay, gönlünü ferah tut, iyi niyetini muhafaza et, Allah'a havale et kötüleri kötülükleri. üzülme artık:38:

ailen meseleyi duyunca daha kötü olmayacak mı nasıl cesaret edebiliyorsun ben korktum burada...

yanlış yapıyorsunuz...
bir ilişki bitmişse bitmiştir... sevgilin zorla yapmadı ya... bunca yıllık evli insanlar bile ayrılıyor boşanıyorken neye veya neyinize güvenip inandınız ki asla ayrılmayacağınıza?
herkes istediğini yaşamakta özgürdür evet, ama bunlar yaşandı diye de kimse kimseye ömrü boyunca bağlı kalacak diye bir kaide de yok...
madem yaşadınız ve bitti, gururlu bi şekilde çekilin siz de o da hayatına baksın, zorla devam edecek değil ya...
ne demek ben çekiyorum o da çeksin... siz de çekmeyin size zorla çektiren mi var?
ailesine mektup yazınc ane oldu? başınız göğe mi erdi? ben onun yerinde olsam sizin ailenize gelip anlatırdım herşeyi, haketmişsiniz çünkü...
madem ikinizin arasınd ayaşandı herşey, orada kalmalıydı...
yok yayılacaksa etrafa, sizin tarafta da olmalı...

Back
X