• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt dişi

andromeda-80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
1.492
2.905
133
Arkadaşlar merhaba. Bu aralar kızımla ilgili çözemediğim bir durum var. Kendimi çok çaresiz hissediyorum.

Kızım bu aralar süt dişi değişimi yaşıyor. 5. dişi aşırı derecede sallanıyor. Ama aşırı korkuyor. Yani normal ölçünün çok dışında. Bu akşam dişini fırçalarken ağzını çalkalama esnasında dişi düşecek diye korkup sinir krizi geçirdi resmen. Çıldırmış gibiydi. Ve biz bu sinir krizlerini her diş değişiminde yaşadık, bu seferki de 1 haftadır sürüyor. Her akşam uyku saati gelince çocuğum korkudan titremeye başlıyor. Hiçbir şekilde ağzına dokundurmuyor zaten. Biz de onun korkusunun üstüne gitmiyoruz. Çekmeye çalışmıyoruz. İkna da olmuyor. Ama sürekli tedirgin, yemek yemekten, su içmekten korkar halde.

İlk iki dişini kendi diş hekimimiz çekti, yine ona gidelim desek sokağa girdiği anda titremeye, ağlamaya başlıyor. Üçüncü dişini başka bir hekim çekti, ağzını kontrol edicem dedi, ucunda duruyordu zaten, elini attığı gibi diş elinde kaldı doktorun. Şimdi biri elini uzatsa kızım onu hatırlıyor asla dokundurmuyor. 4. dişi de babası dişini fırçalarken düştü. Acımadı bile. Düştükten sonra çok sevindi, zıpladı hatta yaşasın dişim düştü diye. Ama şimdi diğer diş sallanmaya başlayınca yine başa döndük. Diş fırçalarken kıyameti koparıyor artık. Yine düşerse diye her akşam korku filmi yaşıyor gibi davranıyor. Doktora gitme lafı edilince dehşete kapılıyor, babadan ödü kopuyor. Bir tek dişini çekmeyen ben kaldım. Bana yapışık geziyor artık o yüzden. Ben çekeyim dedim. Böyle korkuyla gezeceğine bir kere de olur biter, çocuk da rahatlar dedim. Eşim çocuğun güven duyacağı bir tek sen varsın, senden de korkmaya başlarsa daha kötü olur, asla yapma diyor. Bu diş olayı resmen fobi oldu çocukta. Nasıl çözücem ben bunu ya? :(

Annem bana küçükken iyi hatırlıyorum çikolata alıcam hadi çekelim demişti çekmişti. Siz de böyle bi öneri sunabilirsiniz.

Kıyamam ben ona. O dişin düşmesi gerektiğini düşünce yerine daha güzeli geleceğini anlatin. Diş perisi hikâyesini mi anlatsaniz acaba? :KK16:

Dis perisi durumunu anlatin ,
Her dusen dis icin bir dilek hakkin var ,alamazsak ve yutarsan dilerk hakkin kaybolur ,hadi alalim diyin

Annem bana küçükken iyi hatırlıyorum çikolata alıcam hadi çekelim demişti çekmişti. Siz de böyle bi öneri sunabilirsiniz.
En sevdiği şeyleri bile yemeye yanaşmıyor dişim düşecek diye. İşe yarayacağını sanmıyorum :( 1 haftada 1 kilo verdi çocuk. Her an tedirgin dişime birşey olacak diye. Cesaret vermeye çalıştım. 1 dakikalık cesaretle biter bu iş istersen dedim. Sürekli korkmak daha mı iyi dedim ama ikna olmuyor

Kıyamam ben ona. O dişin düşmesi gerektiğini düşünce yerine daha güzeli geleceğini anlatin. Diş perisi hikâyesini mi anlatsaniz acaba? :KK16:
Diş perisini biliyor. Her dişinde yastığının altına dişi koyduk sabah hediyesini aldı. Hatta son dişi babası dişini fırçalarken düştü. Hemen zıplamaya başladı, yaşasın diş perisi bana hediye getirecek diye. Ağlamadı bile düştükten sonra. Ama düşmeden önceki korkuyu aşamıyoruz malesef :(

Uyku esnasında çekmek mantıklı geldi bana da.
Ya da bir uzman yardımı almayı deneyebilirsiniz. Normal değil geliştirdiği korku çünkü. Acı çekmediğini anladığında aşması gerekirdi.

Diş perisini biliyor. Her dişinde yastığının altına dişi koyduk sabah hediyesini aldı. Hatta son dişi babası dişini fırçalarken düştü. Hemen zıplamaya başladı, yaşasın diş perisi bana hediye getirecek diye. Ağlamadı bile düştükten sonra. Ama düşmeden önceki korkuyu aşamıyoruz malesef :KK43:
Diş perisi dişini cektirmeye korkmayanlara 2 hediye getiriyormus deseniz. Ya da diş perisi 3 gün sonra hediye dağıtmayi birakicakmis o zaman kadar dusurelim dişi deseniz. Aklıma bunlar geliyor şu an. Önceki dişleri düştüğünde caninin acimadigini hatirlatin ona.

Uyku esnasında çekmek mantıklı geldi bana da.
Ya da bir uzman yardımı almayı deneyebilirsiniz. Normal değil geliştirdiği korku çünkü. Acı çekmediğini anladığında aşması gerekirdi.
Evet uzman yardımı almayı ciddi olarak düşünüyorum. Çünkü her konuda böyle ürkek. Diş fırçalarken nasıl çıldırmış gibi ağladığını görünce ben de onun halinden korkuyorum. Bu akşam ağzını çalkalarlarken diş neredeyse düşecek gibi olmuş, ağzı köpüklü köpüklü kaldı öyle. Ben ağzımı yıkamam, dişim düşecek diye kendini parçaladı. Zor ikna ettik ağzını yıkamasına. Düştükten sonra rahat ama düşene kadar çektiği korku daha travmatik

Canım bide kaç yaşında başlıyo bu diş düşmeleri.benim kızda 5 yaşında dişim çıkcakta yastığın altına koycam diye bekliyo.bende çok korkardım valla diş düşürmekten annemde benden çok çekti.

Diş perisi dişini cektirmeye korkmayanlara 2 hediye getiriyormus deseniz. Ya da diş perisi 3 gün sonra hediye dağıtmayi birakicakmis o zaman kadar dusurelim dişi deseniz. Aklıma bunlar geliyor şu an. Önceki dişleri düştüğünde caninin acimadigini hatirlatin ona.
İlk dişlerinde doktoru kullanmıştı bu bahaneyi. İnandı çektirdi. İkincide işe yaramadı malesef :( Canının acımadığını söylüyorum. Tamam cesaretimi toplıycam diyor, iki dakka sonra ben çok korkuyorum diye yine ağlamaya başlıyor

Evet uzman yardımı almayı ciddi olarak düşünüyorum. Çünkü her konuda böyle ürkek. Diş fırçalarken nasıl çıldırmış gibi ağladığını görünce ben de onun halinden korkuyorum. Bu akşam ağzını çalkalarlarken diş neredeyse düşecek gibi olmuş, ağzı köpüklü köpüklü kaldı öyle. Ben ağzımı yıkamam, dişim düşecek diye kendini parçaladı. Zor ikna ettik ağzını yıkamasına. Düştükten sonra rahat ama düşene kadar çektiği korku daha travmatik

Benim yeğenim kulağına bir şey kaçmasına karşı korku geliştirmişti bir ara. Sinek böcek girecek diye uyumuyordu bile. Ortada yaşanmış birşey de yoktu gereksiz korku. Pedagog tek seansta halletti olayı. Bence bir danışmakta fayda var.

Canım bide kaç yaşında başlıyo bu diş düşmeleri.benim kızda 5 yaşında dişim çıkcakta yastığın altına koycam diye bekliyo.bende çok korkardım valla diş düşürmekten annemde benden çok çekti.
Benim kızımda 5 yaşını doldurduktan 4 ay sonra düştü ilk dişi. Biz de çok çekicez bu diş meselesinden galiba :( Stres topuna döndüm resmen

Konuyla ilgili bilgim yok arkadaslarin onerilerine aynen katiliyorum, birkac yıl sonra ayni seyi yasayacagima da eminim, benimki daha 4.5 yasinda simdiden dislerinin dokulmesinden korkuyor.

Bende korkardim agrisindan ama kriz gecirecek degil yani bilemedim ama korkusu baska birseyddn mi geliyor acaba?
Bizim komsu kizlarimiz vardi hepimizin ayni anda düsüyordu ve birimizinki düstüyse öbürü de disini daha fazla oynatiyordu ayni anda düssün diye. Kizinizin yasit arkadaslari varsa onlarda da görüp korkusunu yenebilir belki.

Bide masallah esiniz ne güzel ilgileniyor benim cok sevecen babam ilk disim sallandiginda disime ip baglayip kapiya takip cekmisti bende ondan sonra korkmaya basladim ama arkadaslarimla beraber atlatdim bu durumu

Back
X