• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt dişi

İlk dişlerinde doktoru kullanmıştı bu bahaneyi. İnandı çektirdi. İkincide işe yaramadı malesef :KK43: Canının acımadığını söylüyorum. Tamam cesaretimi toplıycam diyor, iki dakka sonra ben çok korkuyorum diye yine ağlamaya başlıyor
Kıyamam ya canım benim. O zaman arkadaslarin dediği profosyonel yardım şart sanırım. Bu küçük diş korkusunun gençlik yaslarina etki etmemesi için uzman yardımı önemli.

Benim yeğenim kulağına bir şey kaçmasına karşı korku geliştirmişti bir ara. Sinek böcek girecek diye uyumuyordu bile. Ortada yaşanmış birşey de yoktu gereksiz korku. Pedagog tek seansta halletti olayı. Bence bir danışmakta fayda var.
Sinekten bile korkuyor benim kızım. Eve sinek girse birden çığlık atmaya başlıyor. Sanırsınız eve sinek değil seri katil girmiş. Her konuda böyle. Hamileyken de böyleydi gerçi. Ayağa kalksam ayaklarını direrdi karnıma, düşeceğinden korkardı sanki. Pedagog yardımını ciddi olarak sıraya alıcam. Bayramdan sonra giderim heralde

Ben bu tür korkuların ısrarla üzerine gitmeyi asla mantıklı bulmuyorum. Uykuda çekmek filan korkunç. Ya uyanır da görürse ne bir daha size güvenir, ne de uyuyabilir artık. Büyük insanların bile fobisi var. Mesela ben böcekten korkuyorum, ve biri beni alıştırmak için tutup üzerime böcek koysa önce korkudan kriz geçirir, sonra o insanı orada parçalardım sanırım. Çocuğunuzda bu fobi olmuş artık, ve zaten yeterince korkuyor, bir de onun kontrolü dışında hareketleriniz olmamalı bence. Ya konuşarak sakinleştirip kendi haline bırakın, ya da pedagogla görüştürün.

Sinekten bile korkuyor benim kızım. Eve sinek girse birden çığlık atmaya başlıyor. Sanırsınız eve sinek değil seri katil girmiş. Her konuda böyle. Hamileyken de böyleydi gerçi. Ayağa kalksam ayaklarını direrdi karnıma, düşeceğinden korkardı sanki. Pedagog yardımını ciddi olarak sıraya alıcam. Bayramdan sonra giderim heralde

Doğuştan korkak yani :KK48:

Fobileri aşmak kolay değildir ama bir uzman yardımıyla altından kalkabileceğinizi düşünüyorum.

Bende korkardim agrisindan ama kriz gecirecek degil yani bilemedim ama korkusu baska birseyddn mi geliyor acaba?
Bizim komsu kizlarimiz vardi hepimizin ayni anda düsüyordu ve birimizinki düstüyse öbürü de disini daha fazla oynatiyordu ayni anda düssün diye. Kizinizin yasit arkadaslari varsa onlarda da görüp korkusunu yenebilir belki.

Bide masallah esiniz ne güzel ilgileniyor benim cok sevecen babam ilk disim sallandiginda disime ip baglayip kapiya takip cekmisti bende ondan sonra korkmaya basladim ama arkadaslarimla beraber atlatdim bu durumu
Benim dişlerim de kapıda çok çekildi. Sonrasında biz kendi kendimize oynatır çekerdik. O kadar korkan kimse olmazdı. Kızım bana da eşime de çekmemiş malesef, çok korkuyor

Kızımın anaokulunda öğretmeni arkadaşlarının dişleri oynayınca peçeteyle alıyormuş. Kimse de ağlamıyormuş. Seninkini de alırım istersen demiş, kızım yanaşmamış. Arkadaşlarından gaza gelmez sanmıyorum

Eşimden de Allah razı olsun, ilgileniyor sağolsun. Diş için orda duracak değil ya elbet düşecek, bırak kendiliğinden düşsün, üsteleme diyor ama her akşam kızımın sinir krizleri geçirmesi daha zor geliyor bana, çözmek istiyorum

Arkadaşlar merhaba. Bu aralar kızımla ilgili çözemediğim bir durum var. Kendimi çok çaresiz hissediyorum.

Kızım bu aralar süt dişi değişimi yaşıyor. 5. dişi aşırı derecede sallanıyor. Ama aşırı korkuyor. Yani normal ölçünün çok dışında. Bu akşam dişini fırçalarken ağzını çalkalama esnasında dişi düşecek diye korkup sinir krizi geçirdi resmen. Çıldırmış gibiydi. Ve biz bu sinir krizlerini her diş değişiminde yaşadık, bu seferki de 1 haftadır sürüyor. Her akşam uyku saati gelince çocuğum korkudan titremeye başlıyor. Hiçbir şekilde ağzına dokundurmuyor zaten. Biz de onun korkusunun üstüne gitmiyoruz. Çekmeye çalışmıyoruz. İkna da olmuyor. Ama sürekli tedirgin, yemek yemekten, su içmekten korkar halde.

İlk iki dişini kendi diş hekimimiz çekti, yine ona gidelim desek sokağa girdiği anda titremeye, ağlamaya başlıyor. Üçüncü dişini başka bir hekim çekti, ağzını kontrol edicem dedi, ucunda duruyordu zaten, elini attığı gibi diş elinde kaldı doktorun. Şimdi biri elini uzatsa kızım onu hatırlıyor asla dokundurmuyor. 4. dişi de babası dişini fırçalarken düştü. Acımadı bile. Düştükten sonra çok sevindi, zıpladı hatta yaşasın dişim düştü diye. Ama şimdi diğer diş sallanmaya başlayınca yine başa döndük. Diş fırçalarken kıyameti koparıyor artık. Yine düşerse diye her akşam korku filmi yaşıyor gibi davranıyor. Doktora gitme lafı edilince dehşete kapılıyor, babadan ödü kopuyor. Bir tek dişini çekmeyen ben kaldım. Bana yapışık geziyor artık o yüzden. Ben çekeyim dedim. Böyle korkuyla gezeceğine bir kere de olur biter, çocuk da rahatlar dedim. Eşim çocuğun güven duyacağı bir tek sen varsın, senden de korkmaya başlarsa daha kötü olur, asla yapma diyor. Bu diş olayı resmen fobi oldu çocukta. Nasıl çözücem ben bunu ya? :KK43:

O zaman kendi çeksin dişini. Şimdiye kadar hep başkaları onun onayı olmadan çekmiş gibi geldi. En güzeli babasının fırçalamasi sırasında olmuş. Bütün süt dişlerimi ben kendim sanllandikca oynaya oynaya çekmiştim. Sonra yenileri çıkmazsa diye de çok endiselenmistim :)

Kendisine söyleyin o sallandikca fazla acitmadan zorlasin biraz 1-2 güne kalmaz düşer.

Keske hic dis hekimine cektirmeseydiniz.dogal bir surec gibi umursamaz davranip sallaninca yavasca siz cekebilirdiniz.bu kadar gerilmezdi cocuk belki.üzüldüm gercekten cocuk hic yoktan nasil korkuyor

O zaman kendi çeksin dişini. Şimdiye kadar hep başkaları onun onayı olmadan çekmiş gibi geldi. En güzeli babasının fırçalamasi sırasında olmuş. Bütün süt dişlerimi ben kendim sanllandikca oynaya oynaya çekmiştim. Sonra yenileri çıkmazsa diye de çok endiselenmistim :)

Kendisine söyleyin o sallandikca fazla acitmadan zorlasin biraz 1-2 güne kalmaz düşer.
Dün söyledim dediğinizi. Sürekli korkuyla yaşamaktansa ben senin yerinde olsam kimseye dokundurmam, kendim çekerim dedim. Zaten ucunda duruyor, diliyle geri itiyor düşmesin diye. 1 dakika cesaretini toplasan sonra bu korkudan da kurtulacaksın, sonra da yemekten, içmekten, diş fırçalamaktan da korkmayacaksın dedim. Sonra da yanlız bıraktım düşünsün diye. Dur tamam cesaretimi toplayayım ben biraz dedi, tekrar yanına geldiğimde ağlıyordu, ama ben cesaretimi toplayamıyorum çok korkuyorum diye:olamaz:

Ben bu tür korkuların ısrarla üzerine gitmeyi asla mantıklı bulmuyorum. Uykuda çekmek filan korkunç. Ya uyanır da görürse ne bir daha size güvenir, ne de uyuyabilir artık. Büyük insanların bile fobisi var. Mesela ben böcekten korkuyorum, ve biri beni alıştırmak için tutup üzerime böcek koysa önce korkudan kriz geçirir, sonra o insanı orada parçalardım sanırım. Çocuğunuzda bu fobi olmuş artık, ve zaten yeterince korkuyor, bir de onun kontrolü dışında hareketleriniz olmamalı bence. Ya konuşarak sakinleştirip kendi haline bırakın, ya da pedagogla görüştürün.
Uykuda çekemem zaten, uyku düzeni bozulur bir daha uyumaz, uyusa da sürekli sıçrar artık uykusunda, kızımı tanıyorum çünkü. İkna etmeye çalışıyoruz eşimle. Olmazsa da pedagogdan başka çare bulamıyorum artık

Benim dişlerim de kapıda çok çekildi. Sonrasında biz kendi kendimize oynatır çekerdik. O kadar korkan kimse olmazdı. Kızım bana da eşime de çekmemiş malesef, çok korkuyor

Kızımın anaokulunda öğretmeni arkadaşlarının dişleri oynayınca peçeteyle alıyormuş. Kimse de ağlamıyormuş. Seninkini de alırım istersen demiş, kızım yanaşmamış. Arkadaşlarından gaza gelmez sanmıyorum

Eşimden de Allah razı olsun, ilgileniyor sağolsun. Diş için orda duracak değil ya elbet düşecek, bırak kendiliğinden düşsün, üsteleme diyor ama her akşam kızımın sinir krizleri geçirmesi daha zor geliyor bana, çözmek istiyorum

Yakinimda da hic kimseyi tanimiyorum böyle birsey yasayan.. zorla yapsaniz kiziniz iyice korkar bu hic olmaz.
Siz belki bir uzmanla konusup yardim alsaniz nasil davranacaginizi bilseniz daha iyi olur belki. Kizinizin hasas noktasi olmus cünkü.
Benim cocugum daha kücük bütün disleri cikmadi bile ama konunuzu okudukdan sonra bende tedirgin oldum bizde bir kac sene somra bu günlerdem gececegiz insallah. Allah yardimciniz olsun insallah bu sorununuzu cözersiniz kizinizda bu korkudan kurtulur

ya :)
okadar tatlıkı
allahım yıyesım geldı :)
canım benım
bı onerım yok malesef benım kızım daha 8 aylık gelemedık o asamaya
buraya yavrunuzu sevmeye geldım :)
ınsallah sorununuzu halledersınız kıyamam :)

Keske hic dis hekimine cektirmeseydiniz.dogal bir surec gibi umursamaz davranip sallaninca yavasca siz cekebilirdiniz.bu kadar gerilmezdi cocuk belki.üzüldüm gercekten cocuk hic yoktan nasil korkuyor
Doktorda da çok gerilmedi, doktor diş perisiyle ikna etti, bir de cesaret diploması verdi eline, korkmazsan bu senin dedi. Dişini de diş kolyesine koyucaz dedi, onları duyunca ikna olmuştu ilk seferinde. Ama bir kez işe yarayan yöntem ikincide yaramıyor, ben 20 civarında diş için ayrı ayrı yöntemi nerden bulayım, bana da yazık:KK70:

Yakinimda da hic kimseyi tanimiyorum böyle birsey yasayan.. zorla yapsaniz kiziniz iyice korkar bu hic olmaz.
Siz belki bir uzmanla konusup yardim alsaniz nasil davranacaginizi bilseniz daha iyi olur belki. Kizinizin hasas noktasi olmus cünkü.
Benim cocugum daha kücük bütün disleri cikmadi bile ama konunuzu okudukdan sonra bende tedirgin oldum bizde bir kac sene somra bu günlerdem gececegiz insallah. Allah yardimciniz olsun insallah bu sorununuzu cözersiniz kizinizda bu korkudan kurtulur
Sağolun, çok teşekkür ederim. Tedirgin olmayın, benim çocuğum kadar korkanını daha görmedim. Genelde rahat oluyorlar gördüklerim. Babası ne kadar kolay olduğunu görsün rahatlasın diye birkaç gün önce eğlenceli süt diş çekme videoları buldu izletti. Çocuklar da aileler de çok eğlenceli hale dönüştürmüşler bu işi. Hiç işe yaramadı malesef :(

ya :)
okadar tatlıkı
allahım yıyesım geldı :)
canım benım
bı onerım yok malesef benım kızım daha 8 aylık gelemedık o asamaya
buraya yavrunuzu sevmeye geldım :)
ınsallah sorununuzu halledersınız kıyamam :)
Ayyy çok sağolun. Ben de sizin yumoş kızınızı severim, ne tatlıdır şimdi yumuk yumuk. İnşallah siz o dönemlere geldiğinizde sorunsuz atlatırsınız

Doktorda da çok gerilmedi, doktor diş perisiyle ikna etti, bir de cesaret diploması verdi eline, korkmazsan bu senin dedi. Dişini de diş kolyesine koyucaz dedi, onları duyunca ikna olmuştu ilk seferinde. Ama bir kez işe yarayan yöntem ikincide yaramıyor, ben 20 civarında diş için ayrı ayrı yöntemi nerden bulayım, bana da yazık:KK70:
İste ben onu demek istemistim eminim cok ugrastiniz.orda korkmustur anlaminda demedim.cok ustunde durmadan evin icinde halledilip gidilen dogal birsey gibi anlatabiliyor muyum bilmiyorum tuvalet egitiminde de oyle ya tepkisiz yani dogal bir surec gibi.neyse gerci su ana bakmak lazim bunun nasil cozulecegine.ne zor anlayabiliyorum seni benim kizim da su an 7 yasinda cogu gitti atlattik da biraz o da telas yapti hadi gece cikarsa yutarsam gibi .yoi hic oyle birsey olmaz falan dedik gunduz cikar zaten uyuyunca cikmiyor dedik.bir de 20 si de cikmiyor zaten bildigim kadariyla atmayim ama 14 u falan cikiyor

Back
X