• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt dügümlenmesi acil yardim!!!

neva2014

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
8
0
1
41
Her iki gögsumde sertlikler olustu.kizim bir sure az emdi.bundan oldu sanirim.gogsumde n gelen sut hayli azaldi.antibiyotik kullaniyorum.sicak uyguluyorum masaj yapiyorum cozulmuyor.bebegimi doyuramiycam emziremiycem.cokkkk uzgunum.bu konu hakkinda tecrubesi oberisi olan varmi.
 
ben varım..aynı şekilde oğlum tek taraftan emmek istemedi bir süre..benim de sütüm çok boldu..sağdım sıcak su masaj vs herşeyi denedim. 2 kutu da antibiyotik bitirdim.maalesef olmadı.en sonunda ameliyat oldum...
 
ameliyat sonrası emzirmeye de devam ettim.o konuda bir sıkıntı yok..kısa süren basit bir operasyon..sonrasında 1-2 kez pansumana gittim.direni aldırdım..emzirmeye de devam ettim..korkmayın.
doktora gittiniz mi?
 
Bebegin kac aylik,bu gecici bir rahatsizlik,bitince yine emzirebilirsin.bendede olmustu,sonrasinda cocugumu beslemeye devam etmistim.eger emzirmeyi tamamen keseceksende,sicak su uygulamak iyi gelmez,sutu pompayla cekmekde iyi gelmez.soguga yakin suyu goguslerine tutki acini alsin,galen gelmekte olan sutu azaltsin,sutun geri cekilsin.sicak su,sut kanallarini acar.ha bre sut uretirsin,emzirmessen yada bosaltmassanda oda agri yapar iste.gecmis olsun.
 
En gec 2 saatte bir sag sagmadan once sicak suyla dus al ya da buhara tut. Benim de sutum oldukca azalmisti ama zamanla artiyir tekrar eski seviyesine gelmese de. Cesitli zamanlarda her iki gogsumden de 3-4 kere mastit oldum ama 5 bucuk ay sadece emzirdim bebegim 9 bucuk aylik hala emzirmeye devam ediyorum olumsuz dusunme. Gecmiyorsa tekrar doktora git antiniyotigin dozunu degistirir belki.
 
Cok agrim yok.ama gogsum sertliklerle dolu.saginca bile sut gelmiyor.sutum zaten azdi.artirincaya kadar cok mucadele verdim.daha 4,5 aylik emzirmek istiyorum.neler cekiyorum bilseniz.kilo almiyor.sut artti emmeyi birakti.operasyon gerekirse olurum yeterki yavrumu besleyeyim.gecermi yani.daha oncede cok oldum 2-3 gun icinde gecmisti.ama dugumler iyice sertlesti .bir hafta oldu gecmiyor.
 
Doktor daha once gittim onunla konustum.antibiyotik masaj sagma bol emzirme önerdi.yarin yine gitcem.ama cok umudim yok.
 
Cok agrim yok.ama gogsum sertliklerle dolu.saginca bile sut gelmiyor.sutum zaten azdi.artirincaya kadar cok mucadele verdim.daha 4,5 aylik emzirmek istiyorum.neler cekiyorum bilseniz.kilo almiyor.sut artti emmeyi birakti.operasyon gerekirse olurum yeterki yavrumu besleyeyim.gecermi yani.daha oncede cok oldum 2-3 gun icinde gecmisti.ama dugumler iyice sertlesti .bir hafta oldu gecmiyor.
önce masaj bol emzirme ,sağma öneriyorlar.geçmezse antibiyotik tedavisi başlıyorlar.bende koca bir yumru olmuştu.sütün azalması değil de ateşi terlemesi sıkıntısı çoktu bende..
eğer ant.le geçmiyorsa operasyonu zaten önerir doktorunuz.bir an önce doktora tekrar görünün derim ben.
geçmiş olsun.
ayrıca geçer meraklanmayın..ameliyattan hemen sonra sağdım sütümü döktüm.doktorum narkozun tesiri vardır dedi.sonra o gece emzirdim hemen..inanılmaz bir rahatlama oluyor.:)
 
Ewet arkadasa katiliyorum tersten emzirin bunun baya rahatlattigini cok okumustum sizdede ise yarar umarim ben oglum 15 gunlukken yasadim cok rezil bir agrisi vardi.yuruyunce agirliktan goguslerim sallanirdi klinige gidip hemsireye danistim cok emzirme sagmada demisti, cunku emzirdikce veya sagdikca foguslerin daha cok uyariyosun daha fazla sut birikmesine neden olur demisti hakliydida agrisina dayanip pompalamayi biraktim yalnizca oglum acikinca emzirdim iki gune sartlik tamamen gitti...sende sakin hafiflesin diye surekli emzirip yada sagmaya kalkma goguslerin daha cok siser emzirdigin zamanda denildigi gibi tersten emzir gecmis olsun simdiden
 
Benumde basma.geldi.. Yalniz degilsin... Elektrikli sagma makinasi al.. Bebegini once.emzir.. Sonra dus sonra sag... Bunlari bir 24 48 saat yap kanallar acilacak.
 
Ugrasiyorum.bebegim biberon tutmuyo kadikla cok zor besleniyo.bugun ac memede sut gelmeyince agliyo bende onunla agliyorum.durumumuz boyle.nasil olcak bilmiyorum.
 
Sağ göğsüm bu durumda çok felaket hastane tipi. Pompa kiraladim evdekine 1 damla gelmedi sıcak su masaj bol bol sagiyorum...inşallah geçer sizede geçmiş olsun
 
sicak kompres o sertliklerin cozulmesi icin.
Ama egerki emzirdikce cogaliyorsa sutunuz siz soguk kompres yapmaniz gerek.
Kuzenim cocugunu dogumdan 4 gun sonra kaybetmisti asiri sutu geliyordu cocuk hic emememisti.
Ebe eve geldi bildigimiz pedleri islatti buz dolabina koydu biraz dondurdu sonra goguslerinin uzerine yerlestirdi sut kesilsin diye.
 
Ugrasiyorum.bebegim biberon tutmuyo kadikla cok zor besleniyo.bugun ac memede sut gelmeyince agliyo bende onunla agliyorum.durumumuz boyle.nasil olcak bilmiyorum.

canım ne olursa olsun pes etme
göğsümde süt toplanmadı, gerçi toplananı da gördüm ama o konuda arkadaşlar yazmış
ben şunu yazayım

bebeğinin ağlamasını çok dert etme!
sakin ol!
benim önce sütüm çok az gelmişti
bebeğim biraz kilo verdi
üstüne bir doktor korkuttu beni sarılık olur vs vs
bebeğim memeden çeker çekmez ağlıyordu, ben de hergün ağladım
biraz mamaya başladık
kaşıkla zar zor
ama sonra ben öyle bir azmettim ki
3 hafta sonra ne mama kaldı ne birşey, 5,5 ay ek gıda almadı
2 seneye yakın da emzirdim valla

bu arada her sağma makinesi her insanda aynı etkiyi göstermiyor
herkeste işe yarayan makineler hastane tipi olanlar
doktoru arkadaşımı, göğüslerindeki sertlik geçene kadar, hergün makineye bağladı
 
Cok tesekkurler hepinize.dun cehennem gibi bir gundu.bugün iyi olcak insallah.dojtora gidicem.gece boyu emzirdim durdum cözülmedi ama yavrumun kursagina biseyler gitti.pes etmiycem.neler atlattik kizimla.bunu da atlatacagiz insallah.su hastane tipi makinayi sorcam dwdiginiz gibi.sonuclari sizlere bildircem.cok iyi geldiniz bana.tesekkurler.
 
Her iki gögsumde sertlikler olustu.kizim bir sure az emdi.bundan oldu sanirim.gogsumde n gelen sut hayli azaldi.antibiyotik kullaniyorum.sicak uyguluyorum masaj yapiyorum cozulmuyor.bebegimi doyuramiycam emziremiycem.cokkkk uzgunum.bu konu hakkinda tecrubesi oberisi olan varmi.

tıbbi anlamda yardımcı olamıcam ama. nazar değince annenin sütü tıkanırmış derler. nazar ayeti ayetel kürsi felak nas okuyun kendize yada birisi okusun size. tıbbı olarak ne yapılır bilimiom ama doktora danışın geçmiş olsun
 
Gecen hafta bende ayni olayi yasadim dag gogsum iltihaplu akti daha dogrusu akmadi. arkadasimin annesi ilik sute zeytinyaği sabunu rendelesin tulbense incecik sursun gogsune sarsın demiş. Bende ise yaradi kanallar açıldı sizde bi deneyin isterseniz
 
Bu sitede okumuştum tersten emzirin bebeğinizi.

Kesinlikle ters emzirme cok etkili... Ben bu sıkıntımı dűn gece bebisimi ters emzirerek cõzdüm.. Sukur rahatim .. Bebisin başı emzireceginiz memenin altinda ayaklari disarıda olacak . altina yastik koyun... Kolay oluyor..
 
Bu yöntemi zamanında bilseydim sutum kesilmeyecekti belkide.oğrenince her yerde soyluyorum
 
Back
X