• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt kanalım tıkandı, sağmak için vaktim bile yok :(

Leotie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
3.336
4.539
248
ben napayım şimdi akıl verin lütfen, bi ton işim var şirketteki tek bayanım ve sağ mememde inanılmaz ağrı var hödük bir müdürle çalışıyorum izin gibi bir şansım yok süt iznimi bile kullanamıyorum evim uzak bir buçuk saat yolda geçiyor servisle daha çabuk vardığım için akşam 18.30'a kadar şirketteyim off:KK43:

mutlaka birşeyler yapmalısın..ben ameliyat oldum bu yüzden..bir kere taşlaşmaya başladı mı yumuşaması çok zor oluyor..
sağma makinen yok mu yanında?
yoksa tuvalete git ve sık..wc de kurutma makinası varsa altında tut,sıcak iyi gelir..boşaltman lazım bir şekilde..yoksa süt ateşi beter birşey..

bi bardağa sağ rahatlarsın...
çok rahatsız eder o ağrı biliyorum...

mutlaka birşeyler yapmalısın..ben ameliyat oldum bu yüzden..bir kere taşlaşmaya başladı mı yumuşaması çok zor oluyor..
sağma makinen yok mu yanında?
yoksa tuvalete git ve sık..wc de kurutma makinası varsa altında tut,sıcak iyi gelir..boşaltman lazım bir şekilde..yoksa süt ateşi beter birşey..
şu an inanılmaz ağrıyor zaten, bikaç saat sonra tekrar sağmak için toplantı odasına gidicem yeni geldim göze batıyor insan özel sektörde maalesef:( şu regl ağrısına iyi gelen bantlar var sıcak tutuyor 8 saat boyunca onu eve gidince yapıştırsam işe yarar mı acaba

şu an inanılmaz ağrıyor zaten, bikaç saat sonra tekrar sağmak için toplantı odasına gidicem yeni geldim göze batıyor insan özel sektörde maalesef:KK43: şu regl ağrısına iyi gelen bantlar var sıcak tutuyor 8 saat boyunca onu eve gidince yapıştırsam işe yarar mı acaba
sıcak sadece yumuaştır,rahat sağmanızı sağlar..en güzeli emzirmektir..eğer uzun süre böyle kalırsa,bebek emse dahi o sertlik kalıyor..oğlum bir süre tek memeden emmedi.ve sütüm çok boldu..ne kadar sağsam da ,boşalmadı tam olarak..ateşler içinde yandım gecelerce..antibiyotikler işe yaramdaı.en sonunda ameliyat oldum..
bu şekilde gitmez yani..bend e özel sektördeyim. wc de sağıyodum valla..sesi d eduyuluyodu hatta çayocaüğındaki dolaba koyuyodum sütüme de..kim ne düşünürse düşünsün,sağlım bu bebek bu...

işte sorun orda sağmaya çalışıyorum gelmiyor taş gibi oldu :KK43:
işiniz zor o zaman..bence bir an önce eve gidip emzirin geç kalmayın ...iş daha önemli değil..üstelik süt iznini nsaıl alamzsınız? karşı koyun bu durumda..

işte sorun orda sağmaya çalışıyorum gelmiyor taş gibi oldu :KK43:
sıcak bişeyler koy..
biraz masaj yap..
memeyi ne üstten ne en uçtan sıkmaya çalışma...
uçtan biraz daha üstten sık...
kahverengi kısımı geçmesin iki parmağın...

Yasal hakkinizi kullanin ne demek izin yok? Mastit olsaniz 40 derece atesle sirkete zaten gidemezsiniz. Saatte bir 5 dk kapanin bir yere 5 dk cok degil. 30 cc bile sagsaniz 8 saatte saat basindan 210 cc sut eder.

onlar utanmazsa sen de utanma cnm. söyle sütümü sağmak zorundayım. yavrunun rızkı o sağıp eve götürürsün.
çok sinirlendim. Allah böyle insanları ıslah etsin..

Canım eve gidince sıcak banyo yapacaksın. O bölgeyi acıta acıta yakardan aşağı masaj yapıp toplanan sütü dağıtacaksın merak etme bir banyoda rahatlar ikincisndede aynı şeyi tekrar edince bişi kalmaz. Ben ilk oğlumda Dr Dr gezmiştim bu ağrılar yüzünden en son doktorun biri bunu önerdi sonra rahatladım.

sıcak sadece yumuaştır,rahat sağmanızı sağlar..en güzeli emzirmektir..eğer uzun süre böyle kalırsa,bebek emse dahi o sertlik kalıyor..oğlum bir süre tek memeden emmedi.ve sütüm çok boldu..ne kadar sağsam da ,boşalmadı tam olarak..ateşler içinde yandım gecelerce..antibiyotikler işe yaramdaı.en sonunda ameliyat oldum..
bu şekilde gitmez yani..bend e özel sektördeyim. wc de sağıyodum valla..sesi d eduyuluyodu hatta çayocaüğındaki dolaba koyuyodum sütüme de..kim ne düşünürse düşünsün,sağlım bu bebek bu...

işiniz zor o zaman..bence bir an önce eve gidip emzirin geç kalmayın ...iş daha önemli değil..üstelik süt iznini nsaıl alamzsınız? karşı koyun bu durumda..

Geçmiş olsun sonum öyle görünüyor benim de daha önce yine olmuştu sağarak emzirerek sıcak suda masajla biraz geçmişti ama sertlikler yine vardı şimdi bin beteri oldu

sıcak bişeyler koy..
biraz masaj yap..
memeyi ne üstten ne en uçtan sıkmaya çalışma...
uçtan biraz daha üstten sık...
kahverengi kısımı geçmesin iki parmağın...

sanırım hatayı yapmışım bile :( gelsin diye epey sıkmaya çalıştım

Yasal hakkinizi kullanin ne demek izin yok? Mastit olsaniz 40 derece atesle sirkete zaten gidemezsiniz. Saatte bir 5 dk kapanin bir yere 5 dk cok degil. 30 cc bile sagsaniz 8 saatte saat basindan 210 cc sut eder.

sağmak için toplantı odasına gidiyorum hemen syeeeees diye sesleniyorlar ya da telefonla arıyorlar efendim noldu diyorum bi mail var da bakar mısın diyorlar sanki çok acil!!! şubedeki herkes erkek ister istemez geriliyorum ve tam sağamıyorum yanı 5-10 dk bir şey değil

Canım eve gidince sıcak banyo yapacaksın. O bölgeyi acıta acıta yakardan aşağı masaj yapıp toplanan sütü dağıtacaksın merak etme bir banyoda rahatlar ikincisndede aynı şeyi tekrar edince bişi kalmaz. Ben ilk oğlumda Dr Dr gezmiştim bu ağrılar yüzünden en son doktorun biri bunu önerdi sonra rahatladım.
eve gidince hemen sıcak duşa giricem ama akandeniz akandeniz uçtan ve üstten sıkma dedi şimdi hangisi işe yarayacak? daha önce öyle yaptığımda işe yaramıştı ama sertlikler tam olarak geçmemişti üstüne bu da tuz biber oldu

eve gidince hemen sıcak duşa giricem ama akandeniz akandeniz uçtan ve üstten sıkma dedi şimdi hangisi işe yarayacak? daha önce öyle yaptığımda işe yaramıştı ama sertlikler tam olarak geçmemişti üstüne bu da tuz biber oldu
eğer kalmış olan setetlikler varsa zaten artık doktora gitmelisiniz..ilaç tedavisi ile çözebilriler..sonrasında ilaçla da olmuyor..mastit sıkıntılı bir durum..
merak etmeyin emzirmeye devam edebilrsiniz .bebek kaç aylık?

ben napayım şimdi akıl verin lütfen, bi ton işim var şirketteki tek bayanım ve sağ mememde inanılmaz ağrı var hödük bir müdürle çalışıyorum izin gibi bir şansım yok süt iznimi bile kullanamıyorum evim uzak bir buçuk saat yolda geçiyor servisle daha çabuk vardığım için akşam 18.30'a kadar şirketteyim off:KK43:

geçmiş olsun Allah kolaylık versin.süt sağma makinesi ile sağin.ondan önce duşa girip suyu sonuna kadar açın epey sıcak olack şekilde masaj yaparak uzunca tutun.sonra sağın.işe yaramazsa doktora gidin antibiotik kullanmanız gerekebilir

geçmiş olsun Allah kolaylık versin.süt sağma makinesi ile sağin.ondan önce duşa girip suyu sonuna kadar açın epey sıcak olack şekilde masaj yaparak uzunca tutun.sonra sağın.işe yaramazsa doktora gidin antibiotik kullanmanız gerekebilir

nerdeyse herkes aynı şeyi yazmış :))

inşallah tez amanda açılır.
benimde özel sektör ve bende aynen bu durumu yaşadım.
sağma saatlerime dikkat etmeme rağmen sağdığım odaya aniden dalmalar seslenerek soru sormalar kasılarak kalmalarım ve patlak olarakta toplantıdan çıkıpta sağamamam.
herşey 1 saatlik gecikme ile oldu.ben şanslı değildim o tıkanıklığı açamadım ameliyat oldum.
umarım senin açılır.
ben birde emzirme eğitimi almıştım oradaki hemşire başka bir yol daha önermişti bende işe yaramadı ama istersen özelden anlatabilirim.

her şeyi geçtim süt iznini alamamanız insan haklarına aykırı şikayet yolu açık lütfen taviz vermeyin yoksa yeri gelir evladınız hastalanır hastaneye bile gitmenize müsaade etmezler..

eğer kalmış olan setetlikler varsa zaten artık doktora gitmelisiniz..ilaç tedavisi ile çözebilriler..sonrasında ilaçla da olmuyor..mastit sıkıntılı bir durum..
merak etmeyin emzirmeye devam edebilrsiniz .bebek kaç aylık?
5 aylık inşallah ameliyata gerek kalmaz :(

inşallah tez amanda açılır.
benimde özel sektör ve bende aynen bu durumu yaşadım.
sağma saatlerime dikkat etmeme rağmen sağdığım odaya aniden dalmalar seslenerek soru sormalar kasılarak kalmalarım ve patlak olarakta toplantıdan çıkıpta sağamamam.
herşey 1 saatlik gecikme ile oldu.ben şanslı değildim o tıkanıklığı açamadım ameliyat oldum.
umarım senin açılır.
ben birde emzirme eğitimi almıştım oradaki hemşire başka bir yol daha önermişti bende işe yaramadı ama istersen özelden anlatabilirim.
geçmiş olsun, anlatırsan çok sevinirim

her şeyi geçtim süt iznini alamamanız insan haklarına aykırı şikayet yolu açık lütfen taviz vermeyin yoksa yeri gelir evladınız hastalanır hastaneye bile gitmenize müsaade etmezler..
süt iznimi merkezdeki birim müdürüme sorduğumda evim iş yerime uzak olduğu için 2 saat erken çıkmamda sakıncası olmadığını söyledi ancak şubedeki lüzumsuz işler müdürüm - ben ona masa müdürü diyorum- böyle bir şeyin mümkün olmadığını mevzuatta nasılsa o şekilde gitmem gerektiğini gerekli hallerde izin alırsam verebileceğini söyledi ki birbirimizden şiddetli bir şekilde nefret ediyoruz... saat 17'de çıktığımda 18:30 da evde oluyorum öbür türlü 18:30 işten çıkınca 15 dkda evde oluyorum sağıp buzdolabına bıraktığım sütler de bozulmuyor 2 araç değişrirince sütler çözülüyor bu nedenle kullanamıyorum maalesef :(

Back
X