• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt konusunda tecrübeli anneler bir bakar mısnız

eyican06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
946
286
123
kızlar 25 gün önce normal doğum ile kızımı kucağıma aldım ama doğumda bebek iri olduğu için çok kan kaybettim (doğum öncesinde de kansızlık vardı değerim 8 iken doğumdan sonra 6 ya düşmüş) hastaneden çıkıp eve gelince hiç ayağa kalkamadım dikiş sayımda fazlaydı yetmezmiş gibi birde kabızlık yaşadım 5 gün yataktan kalkamadım en sonunda dr gittim ne yazık ki hem dikişler açılmış hemde enfeksiyon kapmış 9 gün hastanede yatırdılar tekrar dikiş atıldı. tabi ki bu süre zarfında kendimde olamadığımdan ne bebeğimle ilgilenebildim ne de bebeğimi emzirebildim mecburen mama verdik. göğüs ucumda olmadığından bebek memeyi alamadı aldığı zaman da süt gelmedi. şükür şimdi iyiyim bebeğimde sağlıklı ama kızımı emzirmek yada en azından sağarak onu anne sütünden mahrum etmek istemiyorum. sütüm yok denecek kadar çok az çok sey deniyorum ama çoğalmıyor sanki. elektrikli pompa aldım umut işte.
lütfen bana sorduğum sorular konusunda yardım edin
1. sütümü neler yaparak artırabilirim
2. 25 günden sonra sütümün gelme sansı var mı
3.bu konuda mucizevi seyler biliyor musunuz.

en güzel yol sık sık emzirme, emzirdikçe bol su içtikçe sütün artıcak, vazgeçme. bunub dışında humana still tea işe yarıyor. mucize arıyosan solgar ya da gnc nin tablet bira mayaları vah, onları deneyebilirsin, teneke kutuda olanlar çok kilo yapıyo ama tabletlerde sıkıntı yok, gerçektenmucize yaratıyolar.

Oncelikle gecmus olsun arladasim cok zorlu gunler gecirmissin
Sutun az da olsa varmis oncelikle cogalacagina ve bebegini besleyebilcegine inan
yok yok dedikce sut yok oluyor inan:(
humana steel tee 4 bardak mutlaka tuket derim
bol yesillik
bulgur boza tahin helva dereotu ve bolca su tuketmeni tavsuye ederim
tabi bebeginum gsz problemi yoksa
eger esinin ve ailenin destegi yanundaysa mutlska dinlenmene ve uykuna dikkat et
birde bebeginib kakasi cisi nasil belki bebegin icin yeterludir
mesela ben sutum un az oldigunu dusunurken oglim ilk ay 15oo gr a yakin almisti
tarti kg alimi sutunun yeterliliguni gosterir

Öncelikle geçmiş olsun bebeğinle huzurlu mutlu günler diliyorum sana
Benim ilk 2 ay hiç sütüm yoktu sonra oğlumu 2,5 yaşında zorla sütten kesebildim endişelenme olur sütün bu sorun ilk kafada bitiyor zaten pompa aldığın iyi olmuş sık sık çek , sütüm yok diye bebeği emzirmemezlik yapma düzenli olarak belirlediğin zamanda emzir. Bana soda ve soğan önerdiler bol bol onlardan yedim suyu bol tükettim sonra baktım taşıyor sütüm artık aldırış bile etmedim. Hatta hormon hapları ile kesebildik sütümü. Benim sütüm 2 ay sonra bol bol geldiyse seninde olur ;)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

kızlar 25 gün önce normal doğum ile kızımı kucağıma aldım ama doğumda bebek iri olduğu için çok kan kaybettim (doğum öncesinde de kansızlık vardı değerim 8 iken doğumdan sonra 6 ya düşmüş) hastaneden çıkıp eve gelince hiç ayağa kalkamadım dikiş sayımda fazlaydı yetmezmiş gibi birde kabızlık yaşadım 5 gün yataktan kalkamadım en sonunda dr gittim ne yazık ki hem dikişler açılmış hemde enfeksiyon kapmış 9 gün hastanede yatırdılar tekrar dikiş atıldı. tabi ki bu süre zarfında kendimde olamadığımdan ne bebeğimle ilgilenebildim ne de bebeğimi emzirebildim mecburen mama verdik. göğüs ucumda olmadığından bebek memeyi alamadı aldığı zaman da süt gelmedi. şükür şimdi iyiyim bebeğimde sağlıklı ama kızımı emzirmek yada en azından sağarak onu anne sütünden mahrum etmek istemiyorum. sütüm yok denecek kadar çok az çok sey deniyorum ama çoğalmıyor sanki. elektrikli pompa aldım umut işte.

Semizotunun sütü oranını çoğaltığını duydum ayrıca bol su içmek,sütlü tatlılar,havuç,fasulye(yeşil)yumurta,süt.peynir,yoğurt,et türleri,kayısı,derotu,tere,ısırgan otu hatta sarımsak bile artırıyormuş nette okumuştum,maydanoz anne sütünü azaltır diyorlar.

Birde gecen ibrahim saracoglu bir ornek verdi
ineklerle bizi karsilastordi ama olsun:)
inekler ot ile beslenir sut olur dedi bol bol yesillil onerdi

Dereotu ve ayvali kayisili kuru yemişli komposto ise yariyor inşallah cogalir bir de Ya Rezzak zikrini çek ve her emzirmeden önce besmele çek ve ise yarayacagina inan :))

Bol bol su meyve suyu ic kuru incir ve yesillik cok faydali bir de sutum gelmiyor diye sikinti yaptikca daha cokkesiliyor benden soylemesi en onemlisi rahat olmak sutunun geldigini dusun inan faydasi oluyor

Canim cok gecmis olsun.
Benim ilk oglumdasutum azdi cunku hic uyutmuyordu beni .
Uyumalarina dikkat et . En musait ortanda mutlaka dinlen ve uyu. Sutum az,kesilecek mi,doymuyor mu vs sorularin ihtimalini kendine sorup dert etme.
Ben de suan emziriyorum .benimki 3 aylik . Uyumama dikkat ediyorum,bol su iciyorum bi de hergun soda icmeye dikkay ediyorum heee biraz da bana bebis yardim ediyo habire memede. Ihhh dese agzina meme sokuyorum ta ki o cikarana kadar. Bos bos dahi keyfi bi sekilde memeyi agzinda tutsa da duruma gore cikarmiyorum .
bebisini opuyorum bu arada.

sut konusunda her kafadan bir ses ciktigini duyacaksin. cunku herkes de ise yarayan seyler farkli. benzer tecrubeler yasamis biri olarak bende sunlar ise yaradi.

1- sicak icecekler, ozellikle corba.
2- gogsume sicak su ile kompres. her 3 saatte bir. ozellikle sutun gelmesi icin.
3- 3 saatte bir gogsu sagma. *sagmak cok onemli, ciddi miktarda artiriyor.
4- ben zencefilli cay cok icmistim. kan dolasimini hizlandirdigi icin ise yaramisti.

Back
X