Süt meselesi

Namename

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.933
2.291
333
Günaydınlar
8 günlük bebeğim var.Eve ilk geldiğimizde duşumu aldım göğüslerim şişti sütüm geldi.Ancak hiç sağ göğsümden almak istemiyo.Hep bi göğsümden emiyo.Sağ taraftan alması içinde uğraştım ama çok az emiyo kavga ediyo resmen.
2 gündürde göğüslerimin şişi indi söndüler birden.Süt geliyo ama yinede.Tabi bu sırada çevredekilerin yorumları ayrı bozuyo sinirlerimi.Bu çocuk açlıktan ağlıyo sütün yok memelerin sönmüş gibi.
Günde 3 kere mama takviyesi yapıyorum.Sütümü sağıyorum.Rezene çayı içiyorum.Suyumu zaten bol içiyorum.Başka yöntemleriniz var mı artırıcı.Bebeğim obur bi bebek doğduğu günden beri.Mümkün olduğunca anne sütü vermek istiyorum.

Bencede mamaya gerek yok mama verdikçe azalır sütünüz benimde ilk başta sağ memeyi almıyordu biraz inat edince alıyorlar ama ben hiç mama vermedim

Ah canım etrafın söylediklerine bakma. Sağ tarafını bebeği dışarı doğru yatırıp vermeyi dene uyku arasında ver bi şekilde düzelir inşallah. Sütün yetip yetmediği konusuna gelince kakalı bezleriniz nasıl günde 3 tane 1tl boyutunda kaka yapıyorsa doyuyordur sakın etrafın lafını dinleme. Bebeğin çok küçük herşey için ağlar herşey için emmek ister bu aç olduğu anlamına gelmez gazı olur ağlar emmek ister seni ister ağlar emmek ister sakin ol ve gerekirse bebeğin göğsüne yapışık yaşasın kafana göre mama verme yeterki. Kimilerinin göğsü çabuk terbiye olur bebeğin emerken yutkunuyorsa sütün geliyordur süt gelmese emmez zaten. Bol sıvı tüket tahin ye tahin helvası ye çok iyi süt yapıyor günde 2 defa rezene çayı iç sallama olmasın tohumunu demle iç canım

Tersten emzir yani sağ tarafına yastık koy, bebeği koltuk altına doğru yatır. Ben bir süre öyle emzirmiştim oğlumu, o da sanırım sağ idi almak istemiyordu. Bir de mamayı doktor mu söyledi? İnşallah kafanıza göre başlamamışsınızdır.

Denedim o yöntemide işe yaramadı.Tabi doktorum tavsiye etti.

Bebeğiniz aç olduğunda ya da uykulu olduğunda ilk o memeyi verin.

Günde 3 defa mama takviyesi fazla bence.

Bebekler zaten ilk etapta fazla ememez ve fazla süt ihtiyacı yoktur.

Bebek büyüdükçe annenin memesinde ki süt artar bebeğin ihtiyacına göre.

Siz bilirsiniz tabi yine de , ben mama vermeyi hiç tercih etmedim doktor tavsiyesi olmasına rağmen.

Doktorların çoğu mama deyip duruyor zaten.

Süt gelene kadar 30cc mama yapılır. O da içebildiği kadar içirilir. 30cc altında ölçü olmadığı için yani. Doktorlar şekeri düşmesin diye verirler bunu.
Çocuk aç değil muhtemelen dünyaya alışma evresi. Gaz sancısı olma ihtimali yüksek ve mama ile daha fazla gaz oluşmasına neden olursunuz. Mama verdikçe sütünüz gidecek.
10ay tek meme emzirdim. Meme ucum yok çünkü. Gerçekten yok pürüzsüz dümdüz.

Eklentiler

• B058C5FC-1BCD-4837-92DB-218756C06D6F.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 35
Benim bebeğim doğduğunda ilk 15 gün iki göğsümü de almadı canım etraftakiler neler söyledi neler o insanlar hiç susmayacak buna alış neler diyecekler daha. Sen onlara kızıp stres olma yeter ben öyle yaptım bebeğim çok stresli bir bebek oldu. Göğüs ucunda mı farklılık var acaba neden almıyor olabilir o göğsüne uç takabilirsin mesela sonra alabilir benim öyle olmuştu. Ayırca süt arttırmak için ben bol bol su içiyorum. bunın dışında humana still tee dut pekmezini sulandırıp içtim hala bazen yapıyorum ayrıca 8 tane inciri 1 bardak suda kaynatıp iç çok işe yarıyor ve en önemlisi bol bol dinlen.

moralini bozanlardan uzak durun, bir sure kimseyle görüşmeyin.. misafir de kabul etmeyin.

Sezeryan oldum.2 gün meme ucum yoktu emzirmeye çalıştıkça çıktı.Doymuyo sadece sütümle çok ağlıyo.Az bi mama yiyince kendine geliyo.
Bazen dogum hizli gelistiginden bebeklerin boyunlari tutulabiliyor. Bu yuzden memeyi reddedebiliyolar. Bi bebek fizyoterapistine goturun gosterin bence

Sezeryan oldum.2 gün meme ucum yoktu emzirmeye çalıştıkça çıktı.Doymuyo sadece sütümle çok ağlıyo.Az bi mama yiyince kendine geliyo.
Canım emzirdikçe gelecek sütün, arz talep meselesi. Sen mama vermeye devam ettikçe sütün artmayacak ama boş da olsa bebeğin emerse vücudun daha çok süte gerek olduğunu anlayıp süt üretecek.

Bir de memelerin şiş olması zaten iyi bir şey değil sönmelerine bakma hallaç pamuğu gibi memelerle meredeyse 2 yıl emzirdim ben.

Sol tarafra kalp olduğu için p memeyi daha çok seviyor olabilir sağı uykuluyken vermeye çalış inat et alacaktır.

Bir de mastit olmuşsa eğer sağ memen o sütü sağıp at bir kaç sefer, içerde bekleye bekleye tadı değişiyormuş bazen sütün.

Sekiz günlük bebeğin midesi bir ceviz kadar ancak vardır stres yapmayın bebeğiniz doyuyordur eğer diğer göğsü emmek istemiyorsa sağın

Sana direk kendimi anlatayım sen pay çıkar sezeryandan çıktım meme ucu yok 2 gün bir damla süt gelmedi artık milletin aç bu çoçuk demelerinden psikoloji alt üst oldu aldım hastane pompasını getirdim son derece ağlaya ağlaya göğüs ucumu patlattım çoçuğa dayıyorlar mamayı sinirden ağlıyorum sürekli bebeğimin emme rekleksinin güçlü olduğunu fark ettim yok uç çıkarma felan yapmadım dayoyordum kendisi çıkartıyordu sonra sol mememi emmiyordu yan tutuyordum olmadı internetten bir pozisyon buldum biraz zor normal emzirmeye göre ama böyle tuttu at bindirme pozisyonu ve o bebeğin birazcık ackkınca hemen tutuyor zamanlada alışıp normal tutuyor pes etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…