Süt mü yoksa yogurt mu? Yardim edin!!

eger yumusak bır kek ıstıyorsan kı ıkı yemek kasıgı kaynarsu koy keke aynı pandıspamya kekının yumusaklıgı oluyor hanı hazır pasta yaparken ben öle yapıom kekı yumusak oluyo kı yumurtalar kesınlıkle buzdolabından alıp koyma oda yapar ama sut de yumusak yapar ben genelde pohaca gıbı seylerı yogurtla kek gıbı seylerı sutle yaparım ama karıstırma derım cnm un elenmıs olsun bıde bır dıer püf nokta kuruları ayrı kapta hazırla karısımı ıyıce yap sıvıları ayrı kapta yap ıyı sonuc almak ıstersen tabı ama kaynar su dedım ya hanı onu yumurtayı pişirmeden karıstır hızlıs ekılde ve kuruları ayrı sıvıları ayrı yap sona bırlestır un karısımınıda yavas yavas ekle o zaman ıyı sonuc alcan emınım afıyet olsun dıyette olmasam bende yapardım canum cektı:)

şimdi fırınının ısısı malzemelerın kalitesı ve püf noktalar önemli bırı bırını tutmaz ama asıl öenmlişsi unu ele yumurta soguk olmasın sıvı yag kullan süt kullan ama ıkı corba kasıgıda kaynamıs su koy ama yumurtayı pişirmeden koy:) emın ol yumusacık olcak cnm tabı dınlensın on onbes dah kapta hemen surme fırına:) ıns gusel olur tatlım

şimdi fırınının ısısı malzemelerın kalitesı ve püf noktalar önemli bırı bırını tutmaz ama asıl öenmlişsi unu ele yumurta soguk olmasın sıvı yag kullan süt kullan ama ıkı corba kasıgıda kaynamıs su koy ama yumurtayı pişirmeden koy:) emın ol yumusacık olcak cnm tabı dınlensın on onbes dah kapta hemen surme fırına:) ıns gusel olur tatlım
ve ayrrıntısıda su; unları kabartma tozlarını bır kapta karıstır sıvılarıda ayrı kapta yap ıyıce karıstır karıstırmayı uzun tut mıkserle sona un karısımını azar azar ekle yedıre yedoıre ıyı olur o zaman hadı kolay gele:)

Ben yoğurt koymadım şimdiye dek sütte belki yarım çay bardağı..

En önemlisi un miktarı onuda tam ne kadar kattığını yazmamışsın
Canım 3 yumurta, 1 su bar. şeker, 1 su bar. su, 1 su bar. yağ, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, un ve ekstradan istediğin bir şey katabilirsin fındık, kakao, üzüm vs.. :)

ben hep keki süt ve sıviyagla yaparım. Yumuşak oluyor. Piştikten sonrada poşet veya kapaklı bir kapta muhafaza ederim. Şimdiye kadar kurumadı. Hamurunuzu katı tutarsanızda kek sert olur.

İşin püf noktası bu bence
ben hep keki süt ve sıviyagla yaparım. Yumuşak oluyor. Piştikten sonrada poşet veya kapaklı bir kapta muhafaza ederim. Şimdiye kadar kurumadı. Hamurunuzu katı tutarsanızda kek sert olur.

Ne süt ne yoğurt ben keke su koyarım arkadaş, parmaklarınızı yersiniz.
Aynennn.bendeeeeee...hazir kek gibi oluyor.su anda da var...ohhh mis.sizdeki tarif nasill.
Bendeki tarif.
3Yum..2 su bard.seker... 1 su bard. Su...yarim su bard.siviyag.bir bucuk paket kabrtm.tozu.vanilya.un...
Puf noktasi.yumurta uc rak.cirpilacak.seker ilave edilince yedi dak.cirpilacakkk.krema haline gelecek.gerisi karisim.icine findik uzum limon kabugu rendesiii..ne isterseniz.
Ama bunu tepsiye dokup icine findik limon kabugu uzum...uzerinede findik veya ceviz ve her yeri kapanacak sekilde esmer susammmm...serpinnn.bolcaaaa..super.150 derecede pisecekkk...afiyet olsun.kalipta da super.

Son düzenleme:
Aynennn.bendeeeeee...hazir kek gibi oluyor.su anda da var...ohhh mis.sizdeki tarif nasill.
Bendeki tarif.
3Yum..2 su bard.seker... 1 su bard. Su...yarim su bard.siviyag.bir bucuk paket kabrtm.tozu.vanilya.un...
Puf noktasi.yumurta uc rak.cirpilacak.seker ilave edilince yedi dak.cirpilacakkk.krema haline gelecek.gerisi karisim.icine findik uzum limon kabugu rendesiii..ne isterseniz.
Ama bunu tepsiye dokup icine findik limon kabugu uzum...uzerinede findik veya ceviz ve her yeri kapanacak sekilde esmer susammmm...serpinnn.bolcaaaa..super.150 derecede pisecekkk...afiyet olsun.kalipta da super.

Canım benimki de 3 yumurta, 1 su bar. şeker, 1 su bar. su, 1 su bar. yağ, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, un ve ekstradan istediğin bir şey fındık, kakao, üzüm, limon/portakal kabuğu vs.. :) Ben hiç süt/yoğurt kullanmadım şimdiye dek..

tesekkurler kizlar tarifler içinn
çok merak ettim mutlaka deniycem suyla
ama 1 su br seker koyum ben çok sekerli olunca esim sevmiyor
yarin deneyim insallah

Oktay Usta nın pirinç unu ve normal beyaz unu karıştırıp yaptıgı bir tarif aman yarabbim muhteşem oluyor....Oktay Usta tarifleri harika...

Back
X