süt nasıl çoğaltılır

bencede emzirerek süt daha çoğalıyor.yediklerimden desem bir yediğim şeyi birdahakine yesem aynı şekilde süt olmuyor.birde moral bence............

su bol bol su iç
bide kuru incir gerçekten sütü çoğatıyo ve süt arttıcı caylar var milupanın cok etkılı

kızlar o bu değilde en önemlisi moral,dinlenme
gerçekten bu ikisi olmazsa olmuyor
benim bencil anlayışsız teyzem kızının doğumuna gitttiğinde doğumdan 2 gün sonra bir kavga çıkarmış.sezeryanlıydı ve 1 hafta yattı,yattığı yerden ağlaya ağlaya kızın sütünü kesti
meselede teyzemin oğluda orda kalıyordu..hemde evlendikleri andan itibaren..kuzenim kardeşi var diye evlendiklerini bile anlayamadı..birazda dağınıktır teyzemin oğlu.aile hayatları olmamaış anlaycağınız..
oda annem söylesin anlayışla karşılar diye anne artık başka eve çıksa bak bebekte oldu sen söylesen gibisinden konuşmuş..dünyayı başlarına yıktı..2 günlük lohusanın sütü tam inememişken tamamen kesildi..hiç ememedi çocuk..ablamın hala aklına geldiğinde ağlar..

benimde ilk 5 gün sütüm gelmedi..şu sarı sıvıdan geldi devamlı
5 günden sonra sütüm gelmeye başladı..10 günlükken kayınvalidem gitti.annemle kaldık:66:
bir rahatlama geldi size anlatamam..çok kasmışım kendimi strese sokmuşum..yüz kaslarım somurtmaktan ağrımış gidince anladım.o gitii bir sütüm oldu maşallah:nazar:göğüs pedlerine sığmadı .o zaman anladım ne yersen ye içersen iç en önemlisi moral:kkk:

bence sütün yetiyor yetmediğini nasıl anladın o bir kaç ay bebekler hep açmış hiç doymuyomuş gibi oluyorlar hep emmek istiyorlar ama bu durum bir süre sonra geçiyor bende hep ağlıyordum sütüm yetmiyor kızım aç kalıyor diye 1 ay sonunda tarttığımızda 1.100 gr almıştı sonra ögrendim bebeklerin emme refleksi gelişmiş olduğundan hep emmek istiyorlarmış sen rahat ol bugünlerde geçicek

sütün yetiyor diyenler kusara bakmayın ama malesef herkesin sütü bir olmuyor, sütü yetmeyenlerin derdini ancak bir başka sütü yetmeyen anlıyor. forumu en baştan okumadım sadece son sayfasına baktım ama şunu diyebilirim sütü yetmeyen biri olarak, dinlenme, moral, stresten uzak olma, ve günde 3-4 su bardağı rezene çayı (hazırlardan değil, aktarda satılanlardan) gayet güzel süt yapıyor. çok yemekle kesinlikle alakalı değil. hatta çok yiyince sanki daha az sütümün olduğunu farkettim, az yiyincede sütüm çok oldu gibi geliyor. mutlaka düzenli beslenme, 3 öğünü en güzel bir şekilde yemek ve ara öğünlerde meyve gb şeylerle doldurmk... kendimce bir mantık çıkarttım hatalı olma ihtimalim çok yüksek tabiki: sınava girecek insanlara hep ne denir, sınavdan önce karnını iyice doldurma tıka basa yeme. neden kafan çalışmaz. bunu neden söylerler peki? çünkü yemek yediğinden kanın çoğu sindirim organlarında yediklerini sindirmeye çalışırlar bu nedenle beyne az kan gider. bende bunu emzirme için düşündüm. devamlı süt olcak diye ağzının dolu olması kanı sindirim organlarında daha ziyade toplayacaktır, ama oysaki kan göğüslere gelecekki ordan bebişe süt için gerekli besin maddeleri gelsin... belkide yanlış bir mantık bilmiyorum :27: ayrıca zaten yediğin birşeyden tam olarak faydalanabilmen için 2 saat falan başka birşey yememen gerekir.. birde ne yaparsanız yapın sütünüz olacaksa da olur, olmayacağı varsa da olmaz bazen... sanırım bir de dua etmek ve pozitif düşünmek...

Sütümü artırmak için kullandım...
Bol su ve günde 2 poşet bu karışık bitki çayından için kızlar...
TİHANA ÇAY (Anason, Ihlamur, Çemen otu, Papatya, Kimyon) sizlerde fayda görün..
Şekerden ve benzeri şekerli içeceklerden uzak durun :(

Canim 6 aylik bebegim var sutumu artıran tek sey rezene. Aktardan aldim içiyorum içtiğim gun ile icmedigim gun bile fark ediyor. Kesinlikle dene 100 yuz garanti veriyorum sana. Bide bol bol su tabi. Baska birsey degil digerleri ise yaramıyor. Ama uzun süre emzirmek istiyorsan yemek duzenine de dikkat etmelisin tabi.

Back
X