Bebek Beslenmesi süt pompası kullanmalımıyım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

musbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
295
9
68
Kocaeli
benim 3bucuk aylık bir bebişim var emerken fazla kuvvetli emdiği için emzirdikten sonra 1-2 saat boyunca göğsümün hem ucu hemde içi acıyor iğneleniyor sanki çok canım yanıyor.göğsümde yara çatlak falan yok çok şükür emerkende acımıyor pek ama emzirdikten sonra çok kötü oluyor.
sütümü pompayla sağıp versem çok mu zor olur. pompa kullanınca canınız yanıyormu birde sütüm azalırmı pompa kullnınca..deneyimli anneler yardımlarınızı bekliyorum

emen bebeğin var çok şanslısın bence bırak emsin.canın yanıyor haklısın ama zamanla alışırsın.bence pompaya hiç başlama zor olmaz mı hem de ne zor.sağarak geçirdiğin süre çok zaman kaybı.tabiki bebeğin emdiği gibi çok çıkmaz sağmayla.sütün kesilmez sağmayla ama tekrar ediyorum bebeğin çekiş gücü gibi olmuyor.tecrübeyle sabittir bebeğim 11.5 aylık emmediği için halan daha sağarak veriyorum. :50:

1.sütü sağmak için harcayacağın zaman kayıbı.
2. sağma yaptığın ürünlerin her defasında hijyenini sağlamak
3.anneyle bebeğin ten temasından ayrılması
canım hazır bebeğin emiyorken emzir bence.bende kızım emmediği için bir süre sağarak verdim sütümü ama oda çok uzun sürmedi.sütümde azaldı gitti.
keşke bende bebeğini sütten kesebilmek için uğraşan annelerden olabilseydim...sadece 5 ay emzirebildim çünkü.

bende emzirmeyi çok istiyorum ve severekde emziriyorum ama emzirdikden sonra eziyet çekiyorum resmen. sabah 9 da emzirdim 1bucuk saattir resmen yanıyor göğsüm ağrı kesici içiyorum ama banamısın demiyor.
bu ağrıyı sancıyı geçirmenin bi yolu yokmu.
bir süre daha böyle sabredicem artık olmazsa bir daha doktora gidicem

oğlum bir dönem memeyi reddetti ve sütüm azalmaya başladı.bende tavsiyeler üzerine pompa kullanmaya başladım.sütüm azalmadı.ama çok vakit kaybı ve fırsat yaratmak çok zor oluyor.oğlum şu an bazen emiyor bazen emmiyor sağıyorum.ama keşke mememe yapışsada iliğimi kemiğimi emse o kadar yani düşün.bence senin emzirme tekniğinde bir problem var.en kısa zamanda dr a git ve durumunu paylaş.en doğru bilgiyi dr dan alırsın.

Son düzenleme:
pompayla sağmak çok zor ya benim oğlumda doğru dürüst 3 ay emdi 2 ay sadece geceleri emiyodu son 1 aydır onuda bıraktı bende pompayla sağıp veriyorum bazen mamalarına katıyorum ama 3gündür sağmaya fırsatım olmadı şimdide kalkıp üşeniyorum sağmaya tüm gün ayaküstünde yoruluyorum gündüzleri hiç fırsatı olmuyo gecede hemen yatasım geliyo keşke bebişim emseydi böyle üzülmiycektim sen hep emzir ilerki aylarda bebeğin daha çok çekicek benim oğlumda öyleydi sanıyodum ki emmiyo çekiyo ama çok yavaş oysa o karnını doyurmuş oluyodu

anne sütü gibi büyük bir nimet yok tabiki şimdilik emzirmeye devam ediyorum kısmet olursa 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama dediğim gibi emzirdikten sonra çok canım acıyor.
geçen hafta sonu doktora gittim cildiyeye doktor baktı bişey yok dedi bebeğin fazla kuvvetli emdiği için göğsünün ucu su topluyor ondan acıyordur dedi bi krem verdi gönderdi ama kremde bi işe yaramadı
bazen süt kalıyor göğsümde galiba ozaman daha çok acıyor bişe var ama çözemedim gitti.
bu göğüs sancısına iyi gelen bildiğiniz birşey varmı güzel anneler yardımcı olun ne olur

emzirme tekniğim doğru memeyi kahverengi kısmıyla birlikte alıyor ağzına ama benim kuzum çok hırslı bir bebek emerken ısırmaya çalışıyor sağa sola çekiştiriyo mememi ondan bukadar çok acııyo galiba.dayanabildiğim kadar dayanmaya çalışıcam artık
anne olmak çok zor gerçekten allah hepimize kuvvet versin

benım kızım da ılk ıkı hafta goguslerımı harap etmıstı,sut gelmedıgı ıcın ısırıyodu resmen bı de saga sola cekıp bırakır gıbı yapıp o anda yenıden cekıyodu,cok canım yanıyordu,uc gun pompa kullandım goguslerım duzeldı,yıne emzırmeye devam ettım ama sımdı bebegım sutum az oldugu ıcın ısırıp ısırıp bırakıyor,nedense sutumun az geldıgı memeyı cok guzel emıyor,sut dolu gogsumu emmıyor,ben de ne yapacagımı sasırdım.sutumd e az zaten bırazını emıyor gerı kalanını sagıyorum gıdım gıdım :50:

benim sütünde azalmıştı bir ara bir sürü şey denedim artsın diye.sonunda ayva kompotosu işe yaradı acayip arttırıyo sütü.benimkide aynı seninki gibi yapıyo resmen haşatımı çıkarıyo.göğüslerimin ucu su topuyo baloncuk oluyo şişiyo bikaç gün sonra patlıyo ama hala emzirmeye devam ediyorum süt pompası siparişi verdim.emzirmeye devam edicem ama arada mama veriyorum kızıma kaşıkla en azından mamasını kendi sütümle yaparım bu arada benim gögüslerimde dinlenmiş olur

Back
X