Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğim henüz 50 günlük yeterli şekilde ememedigi için mama takviyesi yapiyorum. Tabi biberona alıştığı içinde sütümü sagmak zorunda kalıyorum. Gogsumu asla almıyor. Benim sorum şu sagarak kaç aya kadar beslediniz. Ben en bir yıl vermek istiyorum. Sütüm de azalma olur mu? Aylarca bu sekilde besleyebilenler nasıl basardiniz?
Bazi arkadaslar var bildigim bebekleri suan 7 aylik ve hala sagiyorlar.duzenli bir sekilde en gec 3 saatte bir sagarsaniz sutunuzde azalma olmaz.bol sivi aliminada dikkat edin.gezmekte vs heryerde sagmayi ihmal etmeyin.gogusleri tamamen bosaltmak da en onemlisi.
Bazi arkadaslar var bildigim bebekleri suan 7 aylik ve hala sagiyorlar.duzenli bir sekilde en gec 3 saatte bir sagarsaniz sutunuzde azalma olmaz.bol sivi aliminada dikkat edin.gezmekte vs heryerde sagmayi ihmal etmeyin.gogusleri tamamen bosaltmak da en onemlisi.
Gule gule buyutun bebeginizi. Bizde biberonla mama verirken bebegim kolaya alisti ve emmek istemedi 3.5 aylikken gunduz uyanikken emmeleri birakti sayilir gece sadece emziriyorum ve uykulu oldugu her an suan 7 bucuk aylik bebegim 4 ay boyunca gunduzleri duzenli sagdim goguslerimi sut arttirici herseyi kullandim.bol su ictim sık sık ilik dus alip masajla sagdim. nasip olursa yasina kadar devam etmek istiyorum.insallah bebeginiz tekrar emer
Canım merhaba benim de öyleydi biberona alıştı bebeğim ama ben silikon meme ucuyla emzirmeyi denedim ve emdi bebeğim hatta daha sonra Biberonu bile bıraktı şu anda on aylık hala emiyor çok şükür. Bir dene istersen. Burada başka arkadaşlara da önerdim ve hepsi memnun kaldı :)
Hayırla büyüt bebeğini
Canım philips aventin biberonunu kullanıyorum ben anne gogsune yakın bir şekilde yapılmış , hem sagiyorum hem emziriyorum arada da mama veriyorum sorun olmadi çok şükür bin şükür bir dene onu derim arada zorla da olsa emzirmeyi denesen ?
Canım merhaba benim de öyleydi biberona alıştı bebeğim ama ben silikon meme ucuyla emzirmeyi denedim ve emdi bebeğim hatta daha sonra Biberonu bile bıraktı şu anda on aylık hala emiyor çok şükür. Bir dene istersen. Burada başka arkadaşlara da önerdim ve hepsi memnun kaldı :)
Hayırla büyüt bebeğini
Ya bende emzirmek istiyorum ama bebeğimi göhsüme koyunca kıyanetleri koparıyo ağzına bile koyamıyorum 36 günlük ne yapacam şaşırdm sağıyorum ama oda çok çokmıyo bide sütüm sarı renk öyle olunca yağlımı oluyomuş çok olmuyomuş böyle okudum ne kadr doğru
Hayırla büyüt bebeğini
Canım hayır büyük gelmiyor bende kullandım bir kaç kez , aventin kini kullandım ben , başka marka varmı bilmiyorum da araştırmadim çünkü annem almıştı bana da. Zaten meme ucuna getirdiğinde plastik gibi kapliyor orayı , kullanabilirsin ama ben çok yararlı bulmadim belki düzenli kullanmadığını içindir ama o süreçte yara olmuştu yaranın üstünden kullandım yani ve yine acı hissettim belki de yara olmadan kulanirsan daha iyi sonuç alırsın denenebilir :)
benim bebeğim de doğumdan sonra emmedi 1 hafta sağdım. ilk hafta daha ilk kontrolde dr neden sağıyorsun dedi. emmiyor dedim. Olur mu öyle şey bu çocuğun doğasında var dedi. Bizi hastanedeki bebek hemşiresine yönlendirdi. inan ben hemşirenin yanına gtmeyi bile lüzümuz gördüm nasılsa benimki emmez hemşire boşuna uğraşır dedim. Oradaki hemşire çocuğun boynundan tututu çocuğu memeye yönlendirdi 1-2 defa çocuk yine emmedi. Sonra birkaç kere daha aynı şeyi yaptı ve sonra inan çocuk memeyi bir tuttu ve ben 50 dk o odada emzirdim. eşim de şok oldu ben de. iyi ki gitmişim dedim. dönüm noktası oldu. inan çocuk kana kana emdi o süttü. sonra da mecbur kalmadıkça sağmadım. Bnu herkese anlaıyorum ki emzirmekten vazgeçmeyin. zaten doğasında olan bir şey. doğasındaki şeyi biberon vererek unutturan ne yazık ki bizler oluyoruz cnm. paylaşmak istedim. çocuğun daha küçük inan sen de yapabilirsin.
Kızlar selam benimde bebeğim 13 günlük göğüs ucum olmadığı için uç alıp emzirmeye başladım ama o şekilde yeterli doymadıgnı hissediyorum o yüzden sağıpta biberonla veriyorum hemde doyduğuna emin oluyorum ama herkes bırakır istemez göğsünü diyo napıcam bilmiyorum önerisi olan varmı
Kızlar selam benimde bebeğim 13 günlük göğüs ucum olmadığı için uç alıp emzirmeye başladım ama o şekilde yeterli doymadıgnı hissediyorum o yüzden sağıpta biberonla veriyorum hemde doyduğuna emin oluyorum ama herkes bırakır istemez göğsünü diyo napıcam bilmiyorum önerisi olan varmı
canm ucun olup olmamasının hiç bi önemi yook aman diyeyim şimdiden sağmaya bulaşma. çocuk zaten kahverengi kısmı komple ağızlar. emzirmenin meme ucuyla hiç bir ilgisi yoktur. bu bilgi her yerde bilinir.
senin yerinde olsam bi hafta sürekli ama sürekli yatakta emirirdim. buna emzirme kampı deniyor. hem sütün artar. hem bebek iyice emmede uzmanlaşır. aman biberona fln bulaşma şimdiden iki gün sonra memeni de almaz.
bir de zaten sen asıl sağarak çocuğun daha az beslenmesine yol açıorsun. istediğin kadar sağ çocuk her zaman sağma makinasına oranla senin memenden daha çok emer.
bir de zaten sen asıl sağarak çocuğun daha az beslenmesine yol açıorsun. istediğin kadar sağ çocuk her zaman sağma makinasına oranla senin memenden daha çok emer.
Bende bebeği emmeyip sağarak veren annelerdenim. İlk oğluma 2 sene sağarak verdim sütümü. Şimdi ikinci oğlum dünyaya geldi ona da sağarak veriyorum. Sütüm azalacak diye düşünmeyin lütfen aksine pompayla göğüs tam boşaldığı için sütünüz artar Allahın izniyle..
Ben de sağarak veriyorum 1 aylıkken biberonla alıştı emmeyi bıraktı çok üzgünüm ilk çocuğum bilinçsizlik annemin de emzirememis olması bu durumları yaşamama sebep oldu.Cok pişmanım çocuk doymuyor dediler biberonla mama verdirdiler emen çocuğu emmez yaptılar çok üzgünüm
Merhaba bebeğinizi güle güle büyütün. Medela calma’nın biberonunu öneririm ben de. Çektikçe geliyor, lıkır lıkır gelmiyor. Bu açıdan belki size yardımcı olabilir tekrar emmesi için. Pozitif olduğunuz sürece sütünüz gelir çünkü sütün en büyük düşmanı kaygı. Sağarak uzun süre anne üstünü devam ettiren çok insan var hiç takılmayın, sağlıklı beslenin, mutlu olun ve bunun en kolay yolu da bebeğinize sarılmanız. Böylelikle vücudunuz oksitosin yani mutluluk hormonu salgılıyor ve bu da süt artırmanın en güzel ve doğal yollarından bir tanesi. Sevgiler
Bebeğim henüz 50 günlük yeterli şekilde ememedigi için mama takviyesi yapiyorum. Tabi biberona alıştığı içinde sütümü sagmak zorunda kalıyorum. Gogsumu asla almıyor. Benim sorum şu sagarak kaç aya kadar beslediniz. Ben en bir yıl vermek istiyorum. Sütüm de azalma olur mu? Aylarca bu sekilde besleyebilenler nasıl basardiniz?
Merhabalar;
Maalesef benim sütüm çok azdı ve hiç artmadı 5,5ayına kadar mama+anne sütü ile besledim bebeğimi, sonrasında sadece mama devam ettik. Ben de sütüm artsın diye emzirmediğim zamanlarda sağıyordum ancak doktorumuz sağmanın beyni uyarmadığını ve memede olan kadar süt alabileceğimi söylemiş ve emzirmeye teşvik etmişti. Siz de doktorunuza danışın isterseniz, bazen uzman görüşleri farklılık gösterebiliyor. Ben emzirirken Avent’in natural başlıklı biberonunu kullandım ve anne memesine yakın olduğundan bebeğim memeyi bırakmadı çok şükür. Bir de silikon meme uçlarını deneyebilirsiniz. İnşallah yeniden emmeye başlar :) sağlıkla büyüsünler. #huggiesannesiyim #sarılmanınmucizesi