• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt sağma hakkında

teacherlife

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2024
290
197
18
kızlar bebeğim emdikten hemen sonra sütümü sağdığımda 20-30-40cc süt çıkıyor. bebeğim emdikten 3-4 saat sonra sütümü sağdığımda ise 80-100-120cc ye kadar çıkıyor sağdığım süt. mama desteğide veriyorum. gazlı bir bebeğim var gaz yapan şeyler yememeye dikkat ediyorum. ayrıca her sağımda aynı oran olmuyor bazen az geliyor sütüm bazen ortalama bu normal midir acaba. sağarken bazen süt akmıyor bile makina sadece boş boş çekiyor. sütümü nasıl artırabilirim kızlar? bazı insanları görüyorum karşıma çıkıyor özelikle yabancı ülkedekiler şakır şakır süt sağıyor. birde süt sağdıktan sonra sol meme ucum aşırı yanıyor acıyor, sanırım tıkalı nasıl açabilirim?

3-4 saat sonra bebegınızın ihtiyacına göre göğsünüze süt iniyor
Sürekli göğsünüze süt inse size eziyet olur yaradan merhamet ediyor bizlere .

Sizin yediğinizle bebegın gazının alakası yok bende korkmuştum doktorumuz bunu yapmana gerek yok dedi hakkaten yokmuş dedim hocam ben taş mı yiyecem adam güldü .🙂idüzenli emzirme sonrasında gazını alın

Tavsiye ;
Bi çay bardağı sıcak suya bir çay kaşığı kimyon atın ılıdıgında siz için , bebeğe de bir çay kaşığı verin gaz için ben böyle şeyler yapmam korkarım diyorsanız da siz kendınız için bebeğe de sap sımpleks damla işinizi çözer duzenlı kullanımda .

Her sağımda aynı olmaması normal çünkü beden yoruluyor süt annenın kanından üreyen bi besin bebegın ihtiyacı kadar gelse yeter kendınızı kasmayın uyuduğunuz uykunun bile büyük rolü var süt artışında, mesela ılık duş aldıgınızda süt daha rahat iner . düşünsenize zengin bir kadının yediği et balık tavukla fakir bir kadının yediği makarnanın sütteki besin değeri aynı mucize gibi değil mi

bebek emerken bile ilk zaman tazzikli süt gelmiyor 2 dk cektıkten sonra geliyor pompadada öyle beklerseniz arkası gelecektir ,bide o bi pompa :) ama bebegınız vücudunuza temas ettiğinden 2 dk sonra bomboş hissettiğiniz göğsünüzden lıkır lıkır yutkunmaya başlıyor fark edersiniz 😀yukarda dediğime gelıyor işte orda sürekli hazırda süt olsa size eziyet ağrı çekersiniz göğsünüzde

Sucuklu ceviz ,hurma ,bol su ,takviye alırım derseniz Bestlak damla ,yaş üzüm ,rezene çayı ,kabak ,brokoli ve kereviz güzel süt indiriyor

Bu arada bebegınız emiyorsa emdıkten sonra sağım yapın ilk gelen yağlı sütünüzün yağını makınada bırakmayın bebeğe gitsin yarasın

Mastit olmuş olabilirsiniz tıkanmış olabilir sıcak kompres yapın göğsünüze

3-4 saat sonra bebegınızın ihtiyacına göre göğsünüze süt iniyor
Sürekli göğsünüze süt inse size eziyet olur yaradan merhamet ediyor bizlere .

Sizin yediğinizle bebegın gazının alakası yok bende korkmuştum doktorumuz bunu yapmana gerek yok dedi hakkaten yokmuş dedim hocam ben taş mı yiyecem adam güldü .🙂idüzenli emzirme sonrasında gazını alın

Tavsiye ;
Bi çay bardağı sıcak suya bir çay kaşığı kimyon atın ılıdıgında siz için , bebeğe de bir çay kaşığı verin gaz için ben böyle şeyler yapmam korkarım diyorsanız da siz kendınız için bebeğe de sap sımpleks damla işinizi çözer duzenlı kullanımda .

Her sağımda aynı olmaması normal çünkü beden yoruluyor süt annenın kanından üreyen bi besin bebegın ihtiyacı kadar gelse yeter kendınızı kasmayın uyuduğunuz uykunun bile büyük rolü var süt artışında, mesela ılık duş aldıgınızda süt daha rahat iner . düşünsenize zengin bir kadının yediği et balık tavukla fakir bir kadının yediği makarnanın sütteki besin değeri aynı mucize gibi değil mi

bebek emerken bile ilk zaman tazzikli süt gelmiyor 2 dk cektıkten sonra geliyor pompadada öyle beklerseniz arkası gelecektir ,bide o bi pompa :) ama bebegınız vücudunuza temas ettiğinden 2 dk sonra bomboş hissettiğiniz göğsünüzden lıkır lıkır yutkunmaya başlıyor fark edersiniz 😀yukarda dediğime gelıyor işte orda sürekli hazırda süt olsa size eziyet ağrı çekersiniz göğsünüzde

Sucuklu ceviz ,hurma ,bol su ,takviye alırım derseniz Bestlak damla ,yaş üzüm ,rezene çayı ,kabak ,brokoli ve kereviz güzel süt indiriyor

Bu arada bebegınız emiyorsa emdıkten sonra sağım yapın ilk gelen yağlı sütünüzün yağını makınada bırakmayın bebeğe gitsin yarasın

Mastit olmuş olabilirsiniz tıkanmış olabilir sıcak kompres yapın göğsünüze
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için🙏🏼doktorum ve hemşirelerde bana sütün var dediler ama etrafımdan o kadar duyuyorum ki sütün var mı emiyor mu emzir mama verme anne sütü önemli vs vs sanki ben bilmiyorum. bi sussalar zaten ben rahat olucam stres yapmıcam bebeğimi de huzurla emziricem.

kızlar bebeğim emdikten hemen sonra sütümü sağdığımda 20-30-40cc süt çıkıyor. bebeğim emdikten 3-4 saat sonra sütümü sağdığımda ise 80-100-120cc ye kadar çıkıyor sağdığım süt. mama desteğide veriyorum. gazlı bir bebeğim var gaz yapan şeyler yememeye dikkat ediyorum. ayrıca her sağımda aynı oran olmuyor bazen az geliyor sütüm bazen ortalama bu normal midir acaba. sağarken bazen süt akmıyor bile makina sadece boş boş çekiyor. sütümü nasıl artırabilirim kızlar? bazı insanları görüyorum karşıma çıkıyor özelikle yabancı ülkedekiler şakır şakır süt sağıyor. birde süt sağdıktan sonra sol meme ucum aşırı yanıyor acıyor, sanırım tıkalı nasıl açabilirim?
Sütünüz var sağım yapmaya ihtiyacınız yok. Süt hormanel bir durumdur. Miktarı o an bebeğe resmine bebeğinizin kokusuna göre bile degisir.18 günlük bebek 100 CC ile rahat doyar. Sütünüz var zaten gereksiz sağımla arttırmak size eziyet. Ayrıca sütünüzü biberon ilede veriyorsanız bebeğinizin meme reddi yapma olasiligi da var. Emzirmek rahat rahat varken gereksiz sağımla ve biberon kullanımına gerek yok. Yabancı sitelerdeki o anneler fazla süt üreten bir rahatsızlık var ondan kaynaklı okadar fazla süt üretiyorlar. Sagimlada sağmaz iseler daha kötü bir durup olan mastit veya meme iltihabı olabiliyorlar. Her bebeğin ihtiyacı olan sütü bebek belirler emerek. Vücutta üretir. Sizde talep fazla olursa fazla üretir. Hiç bir annenin 18 günlük fosur fısır süt gelmez. Emzirme sonrası sagimla destekleyin süt arttirimini. Fakat hiç 4 saat gibi uzun süre 18 günlük bebek için diyorum beklemeyin emzirmeden. Bu süt üretimini yavaşlatır.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için🙏🏼doktorum ve hemşirelerde bana sütün var dediler ama etrafımdan o kadar duyuyorum ki sütün var mı emiyor mu emzir mama verme anne sütü önemli vs vs sanki ben bilmiyorum. bi sussalar zaten ben rahat olucam stres yapmıcam bebeğimi de huzurla emziricem.
Etraf memenize kameramı takmış nerden bilecekler 😀. He emiyor diyip geçin laf vermeyin başınızda beklemiyorlardır evinizde herhalde 18 günlük bebek 30 cc saatte bir emse yine yeterlii

Hıc bı doktor demez ki 18 günlük bebek 100 cc süt alsın 2-3 aylarda anca 100 cc yi tek sefer de içer obez olur öbür türlü çocuk geçen arkadaşıma mamayı bile 2 saatte 90 cc ver demıs 2 aylık bebeğe. Bebek ağlamıyorsa günde 6-7 kirli bez alıyorsanız ay sonu 600-700 gram kiloda alırsa saglıklı ilerliyorsunuz demektir

Maşallah sütünüz güzel emzirin sağımla kendinizi yormayın. 3 aya kadar ne yaparsanız yapın gazlı olacak.Bağırsakları gelişiyor normal. İki meme arasında da gazını çıkarın. Banyo sonrası karnına masaj yapın. Bisiklet hareketi yaptırın. Bizim doktorumuz bebeğin gazının benim yediğimle olmadığını söylüyordu ama ben ne zaman nohut vs yesem kızımın aşırı gazı oluyordu. O yüzden bence de yediğinize içtiğinize dikkat edin. Bir de şu gaz damlaları son çare olarak kullanılmalı bence öncelik doğal yollar olmalı. Sağlıcakla büyütün.

Sağım yapmak gerekiyorsa yapılmalı. Sosyal medya ve sağma önerisi yüzünden bence herkes süt ayarını düzenleyemiyor. Eğer sütünüz yoksa gerçekten bu da şöyle anlaşılır bebeğinizin bezleri boş olur o zaman sık sağım yaparak artırabilirsiniz ama yok kilo alımı iyi ıslak bez sayısı güzelse gerek yok. Benim sütüm çok fazla ve tazyikliydi. Bebeğim hep boğulurdu ama hızlı emmeye de çok alışmıştı. Dudağının ortasındaki emme yastığı şişti hep. Ben mecbur hızı azalsın diye sağıyordum az az önden. Blok emzirmeyle de süt akışını yavaşlattım. Yani sizin normalse sütünüzü hızlandırırsınız bu da çok kötü bebek boğuluyor. Bence iyi gözlemleyin doğal akışı bozmayın🫶🏻

Back
X