3-4 saat sonra bebegınızın ihtiyacına göre göğsünüze süt iniyor
Sürekli göğsünüze süt inse size eziyet olur yaradan merhamet ediyor bizlere .
Sizin yediğinizle bebegın gazının alakası yok bende korkmuştum doktorumuz bunu yapmana gerek yok dedi hakkaten yokmuş dedim hocam ben taş mı yiyecem adam güldü .
idüzenli emzirme sonrasında gazını alın
Tavsiye ;
Bi çay bardağı sıcak suya bir çay kaşığı kimyon atın ılıdıgında siz için , bebeğe de bir çay kaşığı verin gaz için ben böyle şeyler yapmam korkarım diyorsanız da siz kendınız için bebeğe de sap sımpleks damla işinizi çözer duzenlı kullanımda .
Her sağımda aynı olmaması normal çünkü beden yoruluyor süt annenın kanından üreyen bi besin bebegın ihtiyacı kadar gelse yeter kendınızı kasmayın uyuduğunuz uykunun bile büyük rolü var süt artışında, mesela ılık duş aldıgınızda süt daha rahat iner . düşünsenize zengin bir kadının yediği et balık tavukla fakir bir kadının yediği makarnanın sütteki besin değeri aynı mucize gibi değil mi
bebek emerken bile ilk zaman tazzikli süt gelmiyor 2 dk cektıkten sonra geliyor pompadada öyle beklerseniz arkası gelecektir ,bide o bi pompa :) ama bebegınız vücudunuza temas ettiğinden 2 dk sonra bomboş hissettiğiniz göğsünüzden lıkır lıkır yutkunmaya başlıyor fark edersiniz
yukarda dediğime gelıyor işte orda sürekli hazırda süt olsa size eziyet ağrı çekersiniz göğsünüzde
Sucuklu ceviz ,hurma ,bol su ,takviye alırım derseniz Bestlak damla ,yaş üzüm ,rezene çayı ,kabak ,brokoli ve kereviz güzel süt indiriyor
Bu arada bebegınız emiyorsa emdıkten sonra sağım yapın ilk gelen yağlı sütünüzün yağını makınada bırakmayın bebeğe gitsin yarasın
Mastit olmuş olabilirsiniz tıkanmış olabilir sıcak kompres yapın göğsünüze