Bebek Beslenmesi Süt ve mama takviyesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bbasakk_88

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
140
37
13
37
Kızlar benim bebeğim 20 günlük ve sütüm yetmiyor yani herkes diyor annenin sütü bebeğine yeter ama yetmiyor maalesef kilo alımı olmadı hiç bugune kadar doktor tavsiyesiyle mamaya basladık günde 2 kere 60 ml eğer yetmezse 90 ml verebilirsin dedi ama bebeğim 2 kere ile asla doymuyor göğsümü emiyor ancak 10 dk sonra bırakıyor o uyudugunda sagıyorum 30 ml anca cıkıyor ve günde 3-4 kere mama vermek zorunda kalıyorum sizce çok mu vicdan azabıda çekiyorum nedense sizce çok mu mama veriyorum

Benim sütüm de yetmiyor ben de mama veriyorum. Başta çok inatlaştım mama vermek istemedim ama yavrum aç aç uyumuş. Vicdan yapmak yersiz bebeğinin karnı doysun mutlu olsun yeter;)

Benim kızım 4.5 aylık ek gıdaya başladık yavaştan. Ek gıda öncesinde günde 4 ya da 5 sefer 150cc mama veriyordum. Şimdi ek gıdayı yesin diye biraz aç bırakıyorum. Hem emiyor hem biraz ek gıda yiyor hem de günde yaklaşık olarak 480 cc civarı mama alıyor:KK66:
Doymazsa kıyametleri koparıyor biraz agresif oluyor aç olduğunda:KK66:
Bence bebeğiniz acıktıkça doyurun boşverin miktarı. Ben de öyle yapıyorum yeterki doysun ve ileride yemek yemeyi seven bir çocuk olsun ki gelişimiyle ilgili sıkıntı yaşamayalım

Benim kızım 4.5 aylık ek gıdaya başladık yavaştan. Ek gıda öncesinde günde 4 ya da 5 sefer 150cc mama veriyordum. Şimdi ek gıdayı yesin diye biraz aç bırakıyorum. Hem emiyor hem biraz ek gıda yiyor hem de günde yaklaşık olarak 480 cc civarı mama alıyor:KK66:
Doymazsa kıyametleri koparıyor biraz agresif oluyor aç olduğunda:KK66:
Bence bebeğiniz acıktıkça doyurun boşverin miktarı. Ben de öyle yapıyorum yeterki doysun ve ileride yemek yemeyi seven bir çocuk olsun ki gelişimiyle ilgili sıkıntı yaşamayalım

Ooo maşallah valla iyi yediriyormussunuz :) bende günde 4 kere 60 cc yi gecmesin diye kendimi yiyorum sizin bebeğiniz mamaya ne zaman başladı biz sarılık geçirdik 3. Gün mecbur basladık sütüm yetmeynce hala da devam ediyoruz su anda da 20 günlük :)

Ooo maşallah valla iyi yediriyormussunuz :) bende günde 4 kere 60 cc yi gecmesin diye kendimi yiyorum sizin bebeğiniz mamaya ne zaman başladı biz sarılık geçirdik 3. Gün mecbur basladık sütüm yetmeynce hala da devam ediyoruz su anda da 20 günlük :)
Benim kızım da 3.gün sarılık oldu ama o durum tamamen doğuma giren gereksiz çocuk doktoru ve benim amatörlüğüm yüzünden oldu. Başta yetiyordu sütüm kızım yeterince kilo alıyordu. Etrafımdakilerin bana yaşattığı sıkıntılar yüzünden sütüm azaldı. Baya direnmiştim mamaya başlamamak için ama kilo verdiğini görünce hemen başladım. 2 aylıktı mamaya başladığımızda. Baktım karnı doyunca mışıl mışıl uyuyor gıkı çıkmıyor gece uykuları daha da düzenli gidiyor keşke mamaya önceden başlasaydım dedim ve kafamdaki negatif düşünceleri atıp tamamen kızımın doymasına odaklandım. Ben değil kendisi ayarlıyor mama zamanlarını. Bazen ısrarla meme istiyor bazen de mama. Emin ol miniklerimiz çoook akıllı ;) annesi hiç sıkma canını kısıtlama da kendini çünkü ilerleyen zamanda gelişim atağına girdiği günler olacak ve doyurman zorlaşacak;) bırak miniğin yönlendirsin seni.
Stres kaynaklı olduğu için ben ne yaptıysam sütüm çoğalmadı ama bu aralar sade soda tüketmeye başladım ve kızım daha fazla emmeye başladı. Tavsiye ederim ;)

Benm baştan beri yetmiyor kızıma maalesef ama tşk ederm hakkaten braz moral oldu bazen kendi doktorun olucaksın diyorlar ya sanırım dogru bundan sonra kızımı dinlicem :)

Benm baştan beri yetmiyor kızıma maalesef ama tşk ederm hakkaten braz moral oldu bazen kendi doktorun olucaksın diyorlar ya sanırım dogru bundan sonra kızımı dinlicem :)
Şimdiki aklım olsa kızıma ilk zamanlarında da verirdim mama;) aynen öyle canım annesisin sen minik meleğin senden daha iyi kimse bilemez ona nasıl davranman ne yapman gerektiğini. Ben doktorun verdiği ilaçları bile kullanmıyorum çok gerekli olmadıkça.

Şimdiki aklım olsa kızıma ilk zamanlarında da verirdim mama:KK66: aynen öyle canım annesisin sen minik meleğin senden daha iyi kimse bilemez ona nasıl davranman ne yapman gerektiğini. Ben doktorun verdiği ilaçları bile kullanmıyorum çok gerekli olmadıkça.

Peki ilk zamanlar ne kdr uyutuodun bebeğini benim kız mamayı yiyince 3-4 saat uyuyor kıyamıyorum uyandırmaya 2 saatte bir emzir diyorlar ama oyle güzel uyuyor ki kıyamıyorum ki 1-2 kere denedim kldırmayı bana mısın demedi :)

Peki ilk zamanlar ne kdr uyutuodun bebeğini benim kız mamayı yiyince 3-4 saat uyuyor kıyamıyorum uyandırmaya 2 saatte bir emzir diyorlar ama oyle güzel uyuyor ki kıyamıyorum ki 1-2 kere denedim kldırmayı bana mısın demedi :)
Mama sütten daha tok tutuyor o yüzden daha uzun süre uyuyordur. Benim kuzucuk gece mamayı yedikten sonra bazen 7 saat bile uyuyor;)
Kan şekeri düşmesin sarılık olmasın diye 2 saate bir emzirin derler ama artık öyle bir tehlikeniz yok bu yüzden miniğin isterse doyur annesi bölme uykusunu sonra sen zorluk çekersin;)

sarılık tehdidiniz geçtiyse 2 saatte bir uyandırmanıza gerek yok.. bize öyle dedi doktor.. 5 saati geçmesin yine de uykusu dedi.. bazen 6 saat uyuyor bizimki.. ben de 1 saatten bir şey olmaz diyorum :) mamadan sonra da 5-6 saat uyuması normal..

sarılık tehdidiniz geçtiyse 2 saatte bir uyandırmanıza gerek yok.. bize öyle dedi doktor.. 5 saati geçmesin yine de uykusu dedi.. bazen 6 saat uyuyor bizimki.. ben de 1 saatten bir şey olmaz diyorum :) mamadan sonra da 5-6 saat uyuması normal..

Evet sarılık olduk o kötü süreci atlattık çok şükür bizimkide 3 saat kesin uyuyor bazrn 4-5 olabiliyor çocuk büyütmek hakkaten çok zormuş valla depresyona giriyorum bazen hayırlısıyla 40ımız çıksaydı

Evet sarılık olduk o kötü süreci atlattık çok şükür bizimkide 3 saat kesin uyuyor bazrn 4-5 olabiliyor çocuk büyütmek hakkaten çok zormuş valla depresyona giriyorum bazen hayırlısıyla 40ımız çıksaydı
geçmiş olsun bizim de sarılık vardı geçti şükür.. hamileliğim de lohusalığım da depresyon.. çok sıkıldım.. :KK43:

geçmiş olsun bizim de sarılık vardı geçti şükür.. hamileliğim de lohusalığım da depresyon.. çok sıkıldım.. :KK43:

Benm hamileliğim çok güzeldi de bu lohusalık fena hele ilk hafta gece gündüz ağlıyordum bı ara keşke doğurmasaydım dediğim oldu :( ama şu an pişmanım o düşüncelere

Az kaldı birbirinize alışma evresindesiniz. eve eşin hariç kimseyi alma ve bebeğinle yalnız ol. Bu dönemi bunalım yapan etrafındakiler. Etrafındakilerden uzaklaş İşte o zaman aslında tüm sürecin çok keyifli olduğunu anlayacaksın;)

Benm hamileliğim çok güzeldi de bu lohusalık fena hele ilk hafta gece gündüz ağlıyordum bı ara keşke doğurmasaydım dediğim oldu :KK43: ama şu an pişmanım o düşüncelere
geçmiş canım en azından :) sıkma canını.. ben de keşke hiç evlenmeseydim diyorum hala :) bu günler de geçer elbet..

Az kaldı birbirinize alışma evresindesiniz. eve eşin hariç kimseyi alma ve bebeğinle yalnız ol. Bu dönemi bunalım yapan etrafındakiler. Etrafındakilerden uzaklaş İşte o zaman aslında tüm sürecin çok keyifli olduğunu anlayacaksın:KK66:
sağolun gerçekten zor zamanlar bunlar.. annem 40ımda gidecek.. bir tek o var dışardan şuanda.. ama kocam sağolsun bebeğin ikinci annesi gibi davrandığından gına geldi.. geçer elbet :)

sağolun gerçekten zor zamanlar bunlar.. annem 40ımda gidecek.. bir tek o var dışardan şuanda.. ama kocam sağolsun bebeğin ikinci annesi gibi davrandığından gına geldi.. geçer elbet :)
Kendi annen bile bebeğinle aranızdaki bağı etkiliyor. Benim etrafımdakiler gittiğinde 25.günümüz falandı. Eyvah napıcam ben dedim ama ilk bir saat içinde iyiki gitmişler dedim;)
İlk zamanlar biz eşimle sürekli tartışma halindeydik sonradan toparladı kendini. Şimdi en büyük desteğim eşim;)

Kendi annen bile bebeğinle aranızdaki bağı etkiliyor. Benim etrafımdakiler gittiğinde 25.günümüz falandı. Eyvah napıcam ben dedim ama ilk bir saat içinde iyiki gitmişler dedim:KK66:
İlk zamanlar biz eşimle sürekli tartışma halindeydik sonradan toparladı kendini. Şimdi en büyük desteğim eşim:KK66:

Bizde de ananem var sagolsun cok destek bana o olmasa napardım diorum uykusuz kaldıgımda oyalıo cocugu karnı toksa eger ben uyumaya calısıorum biraz o sayede valla bu kadar şeyi yaşayıp nası 2. Çocuğu yapıyorlar helal olsun hayırlısıyla kızım büyüsün de ikinci asla :)

Bizde de ananem var sagolsun cok destek bana o olmasa napardım diorum uykusuz kaldıgımda oyalıo cocugu karnı toksa eger ben uyumaya calısıorum biraz o sayede valla bu kadar şeyi yaşayıp nası 2. Çocuğu yapıyorlar helal olsun hayırlısıyla kızım büyüsün de ikinci asla :)
Kızınla yalnız kalınca 2.yi düşünmeye başlarsın;)
Ben de yalnız kalmaya korkuyordum naparım bakamam diye. İnsanlar çekilip de yuvanda yavrunla başbaşa kalınca birbirinize öyle alışıyorsunuz öyle bağlanıyorsunuz ki sanki ömrün boyunca kimseyi sevmemişsin, artık kimseye ihtiyacın yokmuş gibi hissediyorsun:) ben uyurken bile özlüyorum kızımı;) yarın bir gün yüzüne bir gülecek annesi diyeceksin ki 50 yıl uykusuz kalsam da olur yeterki kızım gülümsesin bana ;)

Back
X