Kızlarr bende geldim. Derdimi anlatmak istiyorum belki birbirimize akıl veririz tecrübeli olanlar fikir verir ben şaştım kaldım çünkü.
23 martta kızımı sezeryanla kucağıma aldım şükürler olsun. 3815 gram doğdu. İlk gün ağız sütü geldi ilk biraz emdi biraz inatlaşarak. O gece sürekli emzirmeye çalıştım yarım saatte bir o gece de şekeri ölçüldü normal çıkmış sütün yetmiş doymuş dediler. Ama yetmemiş tabikide. Hastanede ikinci gün memeyi emmemekte diretti sinirlerm çok bozuldu eve gelene kadar ağladım. Gelince de diretti iki üç gece bi emdi bi ağladı bi emdi bi ağladı. Sarılık olmasın diye hem su hemde şekerli su verdim. Ama yok evladım 8 günlükken sarılığı 16yla hastaneye yattık. Şekeri 50 ye düşmüş açlıktan. Kilomuz 3400 e düşmüş. İki gece bir gün yoğumbakımda yattı. O kadar kötü oldum ki kendimi çok suçladım keşke mama verseydim neden direttim diye. Doktorum da vermedi çok üzüldüm çok suçladım kendimi. Sütümü sağdım götürdüm hep ama yetmemiş orda bile hem 50 cc sütümü verip hem üstüne mama vermişler anca doymuş evladım. Pazar günü çıktık hemen gidip mama aldık eve gelince emzirdim itmedi çok şükür yarım saat emdi, uyumadı memede ağzından da çıkartmadı ve aranmaya devam etti iki mememide emzirdim yine aranmaya devam etti gidip mama yaptım 30 cc üstüne onu yedi, ondan sonra tekrar emdi anca uyudu. Anladım ki evladımı aç bırakmışım. Şimdi hem emiyor hem mama yiyor ama bazen cc 80 oluyor bazen 60 bazen 40 aşağısı kesmiyor. Ve 1,5 2 saatte bir uyanıp ilk emiyor, üstüne mama yiyor öyle uyuyor. Ama 2 saatte bir mama yemezse kesinlikle doymuyor ben hissediyorum. Bazen sadece memede uyuyor ama 1 saat bile geçmeden acıkıp tekrar uyanıyor. Dün gece yarım 1 saat emdi ve üstüne 60 cc mama yedi öyle uyudu. Bugünde memeyi reddetti. Aranıyor meme ağzına deyince ağlıyor bağırıyor. İttiriyor zorla yakalıyor iki üç kere çekiyor emiyor sonra kendini itip ağlıyor bunu neden yapıyor nolur bana biri desin acayip geriliyorm çok üzülüyorum memeyi bırakacak diye. İnatla zorla emziriyorm. Yarın tekrar kontrole gideceğim doktorum vermeden mama kullandım ama bırakacağımızıda zannetmiyorum çünkü kesinlikle doymuyor. Eve geldiğinden beri tuvaletide düzeldi günde 4-5 kereden fazla yapıyor resmen. Varmı bizim gibi olan ne yapıcam ben ne yapmam lazım ilk çocuğum :))