Sütten kesme

Kirmizilisiyahlikadin

21 Agustos baslangic=64.6 hedef= 55 güncel-61,2
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2015
1.291
1.105
63
37
Merhaba bayanlar. 2 yaşında oğlum var. 2 yaşını dolduralım 1.5 ay oldu. Sütten hala kesmedim. Emmeyi çok seviyor. Calisiyorum. İşten geldiğimde illa emer. Gece emer. Nasıl biraktirbilirim. Tavsiyeleriniz nelerdir ? Birde ne zamana kadar emzirebilirim oğlumu? Yardimlarinizi bekliyorum. İyi yıllar.

kesinlikle kararlilik cok onemli cok uzuleceksin ilk bir iki gun kiyamayip aceba bir kere emzirsemmi diye ama sakin yapma cocuk icin daha zor o sekilde merak etme cok duskun oluyorlar o donem evet ama sandigindan daha kolay alisiyor ben yara bandi yapistirmistim uf oldu demistim iki gun arada kontrol etmisti durdugunu gorunce umudunu kesmisti eger cocugun biraz hircin onu cikarir atar anlamaz diyorsan kirmizi toz biber surebilirsin ucuna aci olmasina gerek yok sadece degisik tadi almasi icin hosuna gitmeyince vazgeciyorlar gece uyaninca biberon aliskanligi varsa mama verirseniz her gece mama ister su verirseniz su icer yatar bir kac gun icinde aliskanlik oturur yerine nacizana tecrubelerim sadece uygulayip uygulamak size kalmis tabiki saglikla buyutun insallh

Azaltarak kestim ben, gayet kolay oldu.
Özellikle gece emmesi konusunda kararlı olmanız gerekiyor, bu yaştan sonra dişlere zarar gece beslenmesi.
Azaltarak kesme nasıl oluyor. Calisiyorum. Akşam isten gelince bir 5 dakika emiyor sonra yemek meyve tatlı birşeyler derken , yatma vakti geliyor , emerken uyuyup kalıyor bazen. Sütüm de azaldığı için; bazen , annem süt bitti diyorum. Biraz çabalıyor , ağlıyor , ben sirtımi dönüyorum falan en son ona dönüp sarılıyorum öyle uyuyor. Gece bir emiyor. Sabaha karşı 1. Sabah da bir emiyor. Bu kadar emmesi var yavrumun. :) bunun üzerinden nasıl azaltabilirim. Neler yapmalıyım ?

Cok teşekkür ederim. Annem bakıyor oğluma. Onu gün içinde uyuttugunda uyanınca Su veriyor. Bu yüzden geceleri kalkıp su istiyor. Emse bile istiyor. Alışmış iyice.

Meme olmadan uyuyabiliyor mu

Benimki uyumayı bilmiyordu

Kreşte uyumayı öğrettiler

İki gece de ışıkları kapayıp yatapa koyduk öyle uyudu hafta sonu da emeyim sesi olmaz dedim uyudu ve bir daha da istemedi

Tabii benimki büyük 30 aylık idi

Artık doymuştu muhtemelen meme vs istemedi bir daha da

Meme olmadan uyuyor. Çok yorgunKen dönüp arkasını uyuyor. Annem zaten gün içinde sallamadan uyutuyor. Ama bana gelince illa emecek : D süt de pek gelmiyor galiba. Emerken uyuyamiyor.

bebeğin anneyle kurdugu bağda emme çok önemli bir unsur. Doğar doğmaz başlıyor ve aylarca güven duygusunu memede pekistiriyor. Ben bir şeyler sürerek sütten kesmeyi hiç doğru bulmuyorum . bebeğin güven duyduğu bir şeyi aniden ve ondan soğutacak şekilde almak psikolojisisini çok olumsuz etkiler. Bence pedagog ve uzmanların önerilerini dikkate alarak hasarsız bir şekilde atlatin bu süreci

Çocuğun alışma düzenine göre 2-3 günde bir veya haftada bir 1 emmesini keserek yapabilirsiniz. Örneğin gece emzirmeyi kesin bugün, ona alışınca akşam uykuya geçerkenki emmeyi kesin, en sona sabah işe giderken ve döndüğünüzde emZirecek şekilde alışsın, sonra önce sabah sonra da akşamı keserek bitirebilir veya ikisini birden aynı gün kesebilirsiniz. Ben böyle yapmıştım.

Evet bende bundan çekiniyorum. Aniden kesmeyi onun için istemiyorum.

Günde 5 kere emziriyosaniz 4 e indirin 1 hafta yapın sonra3 e yine bir hafta böylelikle bırakır benim oglanda 2 yaşında yapışık gibi gezerdik öyle yaparak baya azalttim gece de pelus yastık alıp sarılıyor öyle uyuyor emmeye kalkınca örtüyü üstüme çekiyorum uyuyor numarası yapıyorum geri uyuyor çok aglarsa su iciriyorum şükür baya bitti şimdi uyuyor emip uyurdu normalde emmedi yatak odasına gitti yatagima yattı uyudu

Teşekkür ederim. Bugünden itibaren baslayacagim.

Masallah.
Maşallah. Bende öyle yapabilirim. Yavaş yavaş kesmek önemli. Yavrum bir güzel emiyor. Corp Corp :) kıyamıyorum. Ama yapacak birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…