sütten kesmee

orange_85

Yaş 31 kilo 95 hedef (85) simdilik
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
125
43
98
40
slm arkadaşlar benim kızım 2 yasına girdi sütten kesmek istiyorum ama biraz zor olcak sanki niye dersenizz karbonat sürüyordum 1 2 almadı sonra karbonatlı şekilde içmeye başladı sizler neler yapıyorsunuz tavsiyeleriniz neler??

benim kızım da 20 aylık oluyor artık ben de 2 yaşını bitirmeden kesmek istemiyorum emmeden ama artık ne gece uykumuz kaldı ne bişey çok yoruyor beni. emzik niyetine emerek uyuyor. sürekli bizim yatağımızda uyuyor. ben bantlamayı düşünüyorum bakalım arkadaş bantlamış sorduğunda da göstermiş uf oldu demiş. bakalım belki kendi bırakır diyorum ama o da çoook küçük bir ihtimal. büyük kızım 10 aylıkken kendisi bırakmıştı bu da maşallah sürekli emse hiç sıkılmıyor. her çocuk da farklı oluyor.

merhaba kızlar ben oğlumu 2 yaşına girmeden 3 gün önce kestim sütten ve bu sadece 2 günümü aldı. 1 yemek kaşığı bala 2 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırdım göğsümün ucuna sürdüm ve emmek istediğinde verdim aşırı derecede midesi bulandı ve her istediğinde aynısını yaptım.özellikle gece sorun yaşarım diye korkuyodum gece daha kolay oldu 1 kere kalktı ve yine emerken midesi bulandı bi dahada uyanmadı ertesi gün bi daha istemedi ama gel desem koşucak yani 3 günde atlattım

Benim de 18 aylık oğlum var. Ve yeni 1 hafta olacak sütten kestim. İlk önce annenin kararlı olması gerekiyor bence. Çünkü herşey annede bitiyor. Vicdan azabı, acıma duygusu vs gibi hislere kapılırsanız ikiniz içinde bu süreç olduğundan daha zor olur diye düşünüyorum.

Ben ilk olarak emzirme sayısını azalttım. Ve sayıyı 1'e indirdim. Gece/sabaha karşı 1 kere emziriyordum. Gün içinde de oğluma, onun artık büyüdüğünü ve memeyi attığımızı söylüyordum. Daha sonra meme aradığında gece bu sefer de su vermeye başladım. Memesiz ilk 2 geceyi rahat atlattık, ama 3.cü gece kıyameti kopardı. Ama kararlı olduğum için onun tüm ağlamalarına rağmen karşısında kararlı durdum ve dikkatini dağıtmak için gecenin bi vakti oyun oynamaya başladık. Sonunda sakinleşti ve elini göğüsüme koydu ve uyudu. Yavaş yavaş bu durumu aşmaya başladık. :)) 4.cü gece sorunsuz uyuduk. 5.ci gece bir kaç dakika mızıklandı, ama tekrar uykuya daldı.

sütten keserken kendiniz rahatsızlık duydunuz mu?yani memede süt kesintisi açısından. bende oğlumu sütten kesecceğim de. onun için bir ilaç varmış sanırım. kullananız var mı?

sütten keserken kendiniz rahatsızlık duydunuz mu?yani memede süt kesintisi açısından. bende oğlumu sütten kesecceğim de. onun için bir ilaç varmış sanırım. kullananız var mı?

Göğüslerim şişti ve ağrı yaptı. Sıcak banyo yaparak biraz sağdım. Eczaneden de 2 kapsülden oluşan bi ilaç aldım. 1 hafta içinde bütün sıkıntı sona erdi.

Göğüslerim şişti ve ağrı yaptı. Sıcak banyo yaparak biraz sağdım. Eczaneden de 2 kapsülden oluşan bi ilaç aldım. 1 hafta içinde bütün sıkıntı sona erdi.

sadece o iki hapı geçince hem süt oluşumu hem ağrılar vs geçiyor mu?

sadece o iki hapı geçince hem süt oluşumu hem ağrılar vs geçiyor mu?

Nasıl anlatsam bilemiyorum, ilacı içtikten yarım saat/ 1 saat sonra mucizevi bir şekilde geçmedi. Ama ertesi günü daha rahattım. Yanlış hatırlamıyorsam 2.ci kapsülü de 2 gün sonra içmemi söylemişti eczacı. Ama bazı annelerde 2.ci hapı içmeye bile gerek kalmıyormuş, 1.ci kapsülden sonra rahatlıyormuş anne. Yani anladığım kadarıyla sütünüzün ne kadar çok olduğuna bağlı.

Nasıl anlatsam bilemiyorum, ilacı içtikten yarım saat/ 1 saat sonra mucizevi bir şekilde geçmedi. Ama ertesi günü daha rahattım. Yanlış hatırlamıyorsam 2.ci kapsülü de 2 gün sonra içmemi söylemişti eczacı. Ama bazı annelerde 2.ci hapı içmeye bile gerek kalmıyormuş, 1.ci kapsülden sonra rahatlıyormuş anne. Yani anladığım kadarıyla sütünüzün ne kadar çok olduğuna bağlı.

teşekkürler. benim oğlum 1 yaşını doldurdu. fazla da sütüm yok. günde bir su bardağı kadar ancak sağıyorum. kendisi emmiyor zaten.
benim de bir takım rahatsızlıklarım için ilaç kullanmam gerekiyor. o yüzden sütten kesmeyi düşünüyorum.
doktora danışmadan aldınız değil mi ilacı?

Merhaba benim kızımda 15 aylık..tüm gece göğsümdw uyuyor resmen..sürekli emmek istiyor..sütten kesmek için erkenmi henüz?? Tedirginim bende gece nasıl uyuturum diye ama bakalım artık :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim de 18 aylık bir kızım var emzik yerine kullanıyo ben göz kalemi sürdüm e e diyo gelmiyor ama gece uyanırsa ne yapmalıyım bilmiyorum yardım istiyorum

Arkadaşlar yardım edin gögüslerim çok kötü ne yapmalıyım çok ağrım var

Derin 28 ben ayırmalısın aynı senin durumundaydım kestim rahatladım kızım hiç bi şey yemiyordu şimdi yiyiyor ve gece uyuyo sdc gögüslerim problem tabi biraz mız mız olacak ona da katlanmak zorundayız bence denemende fayda var....

Gece yanına yatıyorum ve dikkatini dağıtıyorum sonra sırtına masaj yapıyorum uyuyo üçgün snr alışır rahat ol

O ilacın iyi olmadıgını söylüyor herkes o yüzden kullanmak istemedim bir zararı yok mu gerçekten ltf cvp verin çok kötüyüm

o ilacın iyi olmadıgını söylüyor herkes o yüzden kullanmak istemedim bir zararı yok mu gerçekten ltf cvp verin çok kötüyüm

iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
memeyi sütten kesen ilacı burdan duydum,ama henüz piyasada bulamadım. Adını da bilmiyorum.
2 tane çocuğum oldu.nedense hiç biri memeye düşkün olmadı..

Çok tşk ederim benimki çok düşkündü ama yavaş yavaş atlatıyoruz gögüslerim hala aynı ama

slm bende 4 gündür sütten kesmeye uğraşıorum oğlum 25 aylık sarı sabır yağı sürdüm bidaha istemedi bir iki kez istedi azına aldı acı kapat dedi ama onun yokluğunu başka şeylerden çıkarıo gece uyanıp ağlıoyo 15 20 dakika sürüyo sık uyanıyo ve her seferinde ağlıyor gündüz sorun yok oyundu gezmeydi idare ediyoruz ama gece sorun oluyo umarım gecelerde normale döner

Back
X