Sütüm artmıyor :(

Efsun64

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
3.996
4.795
408
Bebegim 1 aylik oldu. 37 haftalik sezaryen olarak dogmustu.Bebegim emmiyor Sutum 2 saatte bir sagarsam 20 ml kadar cikiyor. Oncesinde sagdigimda cikmiyor. 1 saat sonra sagdigimda 10 ml cikiyor. Neler tavsiye edildiyse yedim ictim degismiyor. Son gunlerde 5 dk ile 20 dk arasinda emiyordu tabii her dakikasinda degil. Ama dun mememi her gordugunde cani yanmiscasina agladi ve bu beni daha cok yipratti. Sutum artmiyor bi yandan romatizma agrilarim tutulmalarim artti bi yandan bir de meme reddi eklendi ben kendimi cikmazda hissediyorum. İcimi doktum buraya kadar.
Esas konu hanimlar 1 aydan sonra sutumde artma olur mu yoksa artik standarda mi baglamistir? Sut uretimi icin en aktif donem ilk gunlerdir diye okuyorum bu onemli gunleri kaciriyor muyum acaba ?

oncelikle sut olmasi icin kesintisiz 4 saat uyuman gerekiyo tabi ne kadar mumkun bilmiyorum su ve tahin helvasida sutu arttiriyo bol bol emzir emzirdikce sutun cogalicaktir insallah

evet bende ne yediysem uyku kadar performans almadım.vücudunuz ağrıdan gergin olduğu için rahat uyuyamıyor olabilirsiniz.

oncelikle sut olmasi icin kesintisiz 4 saat uyuman gerekiyo tabi ne kadar mumkun bilmiyorum su ve tahin helvasida sutu arttiriyo bol bol emzir emzirdikce sutun cogalicaktir insallah
Keske emse. Dun mememi gorunce bi aglamasi vardi sanirsin kolu kanadi kirildi. Uyku konusunda annem cok yardimci oluyor ama gun icinde ben uyuyamiyorum sabaha karsi uyuyabiliyorum 12 bucuga kadar. Bugun hic uyuyamadim mesela uzuntuden aglamaktan. Dun sabah 5 te uyuyup sabah 10 da uyanmistim hala uyuyamadim. Bir de su uykumu arttirmaya calisayim insallah bu sefer sonuc alirim. Cok tesekkur ederim.

evet bende ne yediysem uyku kadar performans almadım.vücudunuz ağrıdan gergin olduğu için rahat uyuyamıyor olabilirsiniz.
Bilemiyorum aslinda bi uyudugumda sesleri bebegin aglamasini duymuyorum bile huzursuz uyusam duyardim heralde ya da anneme guvendigim icin de olabilir :) hoş uyanik oldugumda da bebegimle pek ilgilenemiyorum ellerimi kullanamadigim icin Allahim tum hastalara sifa versin agri cekmek birilerine muhtac olmak cok zor.

Benimde sutum ilk sagdigimda 10 ml cikiyodu bi sure mama vermek zorunda kldik ama 1 kutu mama ancak icmistir hep emzirdim 2 saat durmadan emzirdigimi bilirim daha sonra uykumu duzene sokup bol su tuketince sutum artmaya basladi sakin pes etme ben devamli elektrikli gogus pompasiylada saguyodum hem kac ml cikmis diye bakiyodum hem kanallari aciyomus onun icinde iyi oluyodu hepsini dene sende insallah kisa surede articaktir canim

İnşallah inşallaaaah :) ben de surekli sagiyorum sut gelmese bile bir sure bekletiyorum bi talep oldugunu anlasin vucudum diye ama iste bi pes ediyorum bi geri toparliyorum gelgitlerdeyim :)

Sutunu sagip bakma hic. Milimetrelere takilma. Sutun yagli olabilir. Ben de ilk zaman umutsuzluga kapilip baktim 5 ml anca cikiyodu. Ama ilk ay kizim 1 bucuk kilo aldi. Aglaya aglaya gitmistim kilo olcumune. Orda cok sasirdim. Onlar da herkesin sutu farklidir dedi. Burda cok duyuyorum hermen herkes ml olcuyor. Gerek yok ki. Bebegin kilosuna baktiginizda sonuc ortaya cikiyor. Ayrıca sut yeni terbiye oluyor. Artar merak etmeyin. Stres yapmayin, isterse ev pis olsun siz uyuyun. Ve bol bol su icin. Bunlar sutu artırır. Bebek kilosu disinda bir seyi baz almayin cidden. Kendinizi yipratirsiniz.

İlginize cok tesekkur ederim :)
Sutum yetmiyor ama cocuguma sutu icince hemen aglamaya basliyor gerisini istiyor bu konudaki dusunceniz nedir ?

Süt artımı için günde 2 litre kadar su için ki sütünüz çoğalsın..
Malt içeceği var günde 1 şişe için,helva yiyin mesela..
En önemlisi stresten uzak kalın..

İlginize cok tesekkur ederim :)
Sutum yetmiyor ama cocuguma sutu icince hemen aglamaya basliyor gerisini istiyor bu konudaki dusunceniz nedir ?
Bebeginizi gormedim bu konuda ancak tahminler yurutebilirim. Oncelikle saglik ocagina gittiniz mi ve kilosu az mi. Kiloda sikinti varsa gercekten sutunuz az olabilir. Bunun icin de burda bir suru tavsiye var. Hic olmazsa mama verirsiniz. Ama oncelikle bu konudan emin olun. Eger sut yeterliyse gazi olabilir. Gazini cikarip tekrar emdirmeyi deneyin. Emmeyi tam ogrenmemis olabilir. Ilk zamanlar emmeyi unutup tekrar ogreniyor gibi oluyolar. Emme sekli yanlis olabilir. Daha bir suru olasilik var. Bunlardan ac olmasini birinci oncelige alarak tek tek inceleyin. Gazi varsa karnina dokundugunuzda sislik hissedersiniz mesela.

2400 gr dogdu hep mama yiyor 1 gunde sagdiklarimi topladim 30ml cikti tatli niyetine artik o da... Mamayla 1 ayda 1 kg aldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…