Sutum az Lutfen Yardimci olur musunuz?

ceyyceyy

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
5
1
1
36
Merhabalar,
14 gunluk bebegim var. 41+5 de mecburen sezeyan oldum. Sutum ugraslarimla ikinci gun geldi ama 10 cc felan. Emzirdim. Hala agliyordu hastanede. Ebeler mama verdiler. Cunku cok agliyordu ve acti. 5. Gunde tam olarak Iki gogusumden de sut geldi. Ama benim sutum yine yetmedi bebegim emzirmeme ragmen 60lik mama da Vermeye basladim.sutumu arttitmak icin her gun rezene, malt Icecegi, gunde 2lt su ictim. Ama gunde tas catlasin 150 cc anca cikiyor. Bazi yorumlarda annelerin 1500 cc ciktigini yaziyorlar masallah diyorum ama benim neden boyle degil diyerek aglamadan da gecemiyorum. Lutfen yardimci olun...

canım şimdi sütüm yetmiyor diye düşünmeyi kesinlikle bırakıyorsun..süt meselesi arz talep meselesidir ne kadar çok emzirirsen o kadar çok gelir sürekli sürekli emzir..bol su iç hurma kuru incir ye

bebeğin uyuyunca sakın iş falan yapma hemen sende uyu dinlenmek de iyi süt yapar

ben rezene içtim ama süt arttırma namına bir faydası olmadı ben gazı için içiyordum..muhallebi tarzı şeyler yediğimde sütümün arttığına şahit olmustum

Bebeğin her ay ihtiyaç duyduğu süt miktarı farklıdır. Mide kapasitesi ilk gün bir çay kaşığı kadardır zaten. Sizden yine 10 CC çıkmış ne güzel. Süt konusunu hiç okumadan doğum yapınca makineye bulaşıp kaldığı için bebeğime veremediğim 3-4 damla sütüme üzülüyordum hastanede ben de.

Siz çok doğru başlayıp sütüm yetmiyor koşullanmasıyla mamaya erken baş vurmakla hata etmişsiniz. Fakat daha yolun çok başındasınız, moral bozmadan emzirmeye devam edin artacaktır sütünüz. Bebek mamayı uğraşmadan bol bol içebildiği için de emerken mama kolaylığını bulamayıp ağlıyor olabilir. Bebek ağlamasın diye sürekli mama verirseniz sizi emme sıklığı azalır ve sütünüz artmaz doğal olarak.

Bir gün hiç mama vermeden her agladığında emzirmeyi deneyin. Ne kadar çok emerse o kadar çok süt üretilir. Ayrıca nane, adaçayı, maydanoz kesinlikle sütü azaltır. Bunları sütünüz artana kadar yemeyin. Dereotu da inanılmaz süt yapan bir besin, mutlaka deneyin.

Bol bol emzirip, bol su içtikten sonra sütü artanlardanım. Kızım şuan 9 aylık ve işe başlamış olmama rağmen sütüm gayet iyi geliyor. Pes etme, mamanın kolaylığına ne sen alış ne de bebeğin alışsın.. sağlıklı büyüsünler inşallah

Helva yemenin sütü arttırdığını pek çok kişiden duydum

14 günlük bebeğe 60 lık mama mı veriyorsunuz

Uzmanlara göre en iyi süt yapan şeyler bol su içmek,uyku ve bol emzirmek.Annem mesela sütün içine ekmek doğrayıp yiyordum çok süt yapıyordu der.Herkesten farklı farklı şeyler duydum.Bazı arkadaşlar mama niye verdin demişler de aynı sorunları ben de yaşadım.Sütüm vardı kızım emmiyordu mama vermedim alışsın diye sarılık geçiriyordu son anda kurtardık.Bebeğim kilo alması gerekirken kilo verdi doktordan azar işitmiştim bir de neden mama vermedin diye.Sen elinden geleni yap baktın olmuyor mama mecbur.Benim çocuğum da mamayla büyüdü gayet de sağlıklı.

Bende 39+4 te sezeryan doğum yaptım. 2 gün 1 gece kaldık hastanede o kadar ağladı 1 damla mama vermediler. Eve geldik emiyodu sütüm çok suluydu annem doymuyo bu çocuk diyip mama verdi zaten 30 40 falan içiyo gerisi fazla kusuyodu. Bi yandan emziriyorum ama ık diyo sokuyorm memeyi ağzına
Sonra 15. Günde doktor kontrolüne gitrik doktora dedimki mama veriyoruz adam çıldırdı niye veriyosun kime sordunki diye. Dedi ki bakarız kilo almamışsa mama başlanır. Bi tarttı bizim kız 15 günde yarım kilo almış hemen bırak mamayı dedi. Mamayı bıraktım ay sonunda toplam 1.5 kilo almıştı ve ben sütüm yok zannediyodum hatta çünkü aptal gibi sütümü sağıp öyle bakıyodum miktarına. Sağmayı bırak sütünü

Humana still tea kullan. Hemen farkediceksin. Rezene çayıda bende artma sağlamıştı

Benimde sütüm azdı sizin gibi rezene bir sürü çay içtim artmadı doymayınca mama vermek zorunda kaldım kızım biberona alıştı memeyi kabul etmedi doktoruma danıştım galagtago diye bir damla önerdi sabah öğle akşam 15 er damla damlatıp suyla içiyorum çok şükür mamayı bıraktık tavsiye ederim uykuya yemek düzeninize dikkat ettiğiniz sürece inanılmaz süt oluyor özellikle günde 3 lt su tüketin

Sağınca az gelebiliyor emince daha çok geliyor Boza, helva, dere otu, su humana gibi çaylar iyi oluyor. Beslenme ve vitamin almak da önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…