Sütüm azaldı bebeğime yetmiyor....

Cucuumoo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2018
10
2
1
30
merhaba arkadaşlar 3,5 aylık kızım var İstanbul dan Antalya ya taşındım taşınma dönemi doğru dürüst beslenemedim yada hava çok sıcak kendime gelemedim bilmiyorum ama sütüm çok azaldı bebeğime yetmiyor lütfen bilenler anlatsın neler yapmam gerektiğini bu duruma üzüldükçe sanki dahada azalıyor mecbur mama veriyorum günde 3-4 defa

Emzirmeye devam edin
Yorgunluk taşınma stresi de etkilemiştir sizi
Bol bol dinlenmeye çalışın.
Toparlarsınız ;)

Sütünüzün azaldığını nasıl anladınız? Belki de size öyle geliyordur.

Bulgur, et, yeşillik, soğan bende süt yapıyordu. En önemlisi de rahat bir kafa ve güzel bir uyku. Fırsatınız oldukça uyumaya bakın.

Bol bol su için.
Dereotu salata vs bulgur soğan sütü artırır derler. Bol bol emzirin

Ön
Sütünüzün azaldığını nasıl anladınız? Belki de size öyle geliyordur.

Bulgur, et, yeşillik, soğan bende süt yapıyordu. En önemlisi de rahat bir kafa ve güzel bir uyku. Fırsatınız oldukça uyumaya bakın.

Önceden çok fazla sütüm vardı 1 saat emzirmesem taş gibi oluyordu günde yaklaşık 5-6 tane göğüs pedini ıslak bir sekilde değiştiriyordum şuan göğüslerim çok yumuşak boş gibi ve emzirdikten sonra kızım uyumuyor ağlıyor , kusan biir bebek ve şu aralar sadece gaz çıkarıyor kusmuyor emdikten sonra

Ön

Önceden çok fazla sütüm vardı 1 saat emzirmesem taş gibi oluyordu günde yaklaşık 5-6 tane göğüs pedini ıslak bir sekilde değiştiriyordum şuan göğüslerim çok yumuşak boş gibi ve emzirdikten sonra kızım uyumuyor ağlıyor , kusan biir bebek ve şu aralar sadece gaz çıkarıyor kusmuyor emdikten sonra
Bunlar azaldığını göstermiyor
Sütüm azaldı dediğinizde bunları diyeceğinizi biliyordum :)
Memelerin yumuşaması terbiye olduğunu gösterir bu da iyi bir şey
İhtiyaca göre üretim demek.
Sürekli şişen akan memeler iyi değil asıl.
Ek gıdaya kadar çişli bezlerine bakabilirsiniz
24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi oluyorsa doyuyordur

Humana still tee süt artırıcı çay eczanelerde satılıyor. Tavsiye ederim

Oğlumda doktor tavsiye etmişti. Emzirme kampına gir faydasını görürsün diye. 1 hafta boyunca sadece yemek, su, uyku ve emzirme. Emzirip uyu sadece, uyuyamasan bile yatıp uzancaksın mutlaka demişti.

Anneniz 1 hafta yanınıza gelsin veya yardımcı olcak biri. Öyle etkili bi yöntem ki süt gerçekten artıyor. Gün içinde yorgun düşersem bir saat bile olsa yatıyorum hemen süt inanılmaz farkettiriyo. Uyuyup dinlenirsem oğlum emdikten sonra 100 120 cc süt sağarken, yorgun olduğumda 60 cc ancak çıkıyor.

Bunlar azaldığını göstermiyor
Sütüm azaldı dediğinizde bunları diyeceğinizi biliyordum :)
Memelerin yumuşaması terbiye olduğunu gösterir bu da iyi bir şey
İhtiyaca göre üretim demek.
Sürekli şişen akan memeler iyi değil asıl.
Ek gıdaya kadar çişli bezlerine bakabilirsiniz
24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi oluyorsa doyuyordur

Günde 5 kere full dolu bez ,değiştiriyorum. Şimdi bi bilinçli takip yapayım onun için

merhaba arkadaşlar 3,5 aylık kızım var İstanbul dan Antalya ya taşındım taşınma dönemi doğru dürüst beslenemedim yada hava çok sıcak kendime gelemedim bilmiyorum ama sütüm çok azaldı bebeğime yetmiyor lütfen bilenler anlatsın neler yapmam gerektiğini bu duruma üzüldükçe sanki dahada azalıyor mecbur mama veriyorum günde 3-4 defa
Moralini bozma o süt buraya gelecek de inan.sutum yok diye mama vermek yerine 10 dk ara ile emzir her emzirme öncesi sonrası1 bardak su iç. Birebir yap artmazsa gel beni bul. Emzirme sıklığı ve su sütü arttırır. Çok su icemzsen susatacak şeyler ye

siz emzirdikce sutunuz artar bol su icin iyi dusunun. mama yerine emzirin ve donlenin. emzirmeyi azalttikca sutunuz azalair. sut bi sure aonra birikip agri bile yaoabilir. bol bol su bolca pozitif dusunce bol bol dinlenme bol bol süt :anne:

Oğlumda doktor tavsiye etmişti. Emzirme kampına gir faydasını görürsün diye. 1 hafta boyunca sadece yemek, su, uyku ve emzirme. Emzirip uyu sadece, uyuyamasan bile yatıp uzancaksın mutlaka demişti.

Anneniz 1 hafta yanınıza gelsin veya yardımcı olcak biri. Öyle etkili bi yöntem ki süt gerçekten artıyor. Gün içinde yorgun düşersem bir saat bile olsa yatıyorum hemen süt inanılmaz farkettiriyo. Uyuyup dinlenirsem oğlum emdikten sonra 100 120 cc süt sağarken, yorgun olduğumda 60 cc ancak çıkıyor.

Annem yanımda şimdi o buradayken çok mantıklı :)

Ön

Bu sutun uok anlamına gelmez ama. Zamanla vücut yetecek kadar sütü bilip ona göre yonetiyor goğusunun sis olmaması sutunun olmadığı anlamına gelmez. Bunu bezinden ve tartıdan anlarsın. Aglama nedenini açlık değil sadece anneyi emerek sakinlesme yolunu seçer bebekler bol bol emzir

Daha sık emzirin.
Bol su için. Malt içeceklerin de faydası var.

Ben arada bir kuru incir kaynatıp içerdim. Benim hiç çok sütüm olmadı. Sadece 1 saat geç emzirsem sertleşirdi süt kanallarım. Yine de 2 yaşına kadar bırakmadım..

Dinlenmeye çalışın ve iyi beslenin..

Moralini bozma o süt buraya gelecek de inan.sutum yok diye mama vermek yerine 10 dk ara ile emzir her emzirme öncesi sonrası1 bardak su iç. Birebir yap artmazsa gel beni bul. Emzirme sıklığı ve su sütü arttırır. Çok su icemzsen susatacak şeyler ye
Tamamdır şu dakıkadan itibaren başlıyorum yazılanların hepsine :)

Back
X