sütüm azaldı:(

aybukeaybuke

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
33
8
38
34
meraba 4.5 aylık kızım var sütüm giderek azalıyor kızım her istediğinde emziriyorum doymayınca ağlıyor ara ara sağmayı deniyorum ama süt çok az 10-20 ml anca geliyo ne yaptıysam artmıyo mama başladık bu saatten sonra arttıbilirmiyim kesin çözüm ne olabilir

Devamli emzir 6 aya kadar da ek gida mama filan verme. Cocuk emdikden sonra pompala 10 dk kadar. Sut gelsin gelmesin senin bebek emdikden sonra bile pompalaman beyne " daha fazla sure ihtiyacim var" mesajini gonderiyor. Ve vucudun daha fazla sut yapiyor. Ve bunu yaparken de bol bol su ic. Icdigin sular sayesinde sutun cogalacakdir. Boyle yapan birsuru insan var ve sutleri fazlasiyla yetiyor bebeklerine. Dene sende goruceksin. Ama pompalamayi kesinlikle ve kesinlikle aksatma ozellikle bebegin emdikden sonra dinlenirken devamli pompala. Burda onemli olan pompaladiginda gelen sutun miktari degil sutun cogalmasi. Bir haftaya kalmaz sutunde ki artisi fark ediceksin.

Sutu geri giden anneler bile bu sekilde yapiyorlar duzenli olarak ve sutlerinin geri geldiklerini biliyorum. Hatta ailemizde doktorlar var onlarda bu yukarda yazdigim gibi yapin sutunuz geri gelicekdir diyorlar.

Cocugunuzu emzirdikden hemen sonra saglamaya baslayin bu beyninize direkt "daha fazla sute ihtiyacim var" mesaji gonderiyor. Vucud da bunu boyle algiliyor ve daha fazla sut uretmeye basliyor. Fakat bunu yaparkende su icmeniz gerekiyor ki vucud bu suyu sute cevirebilsin. Her emzirdikden sonra bir bardak su icin. Zaten emzirdiginiz surece vucudunuzun daha fazla suya ihtiyaci olucak ve susuycaksiniz. 1 hafta sonra sutunuz cogalicak belki bir hafta bile surmiycek. Emzirdikden sonra pompalamaniz haricinde firsat buldukca pompalamaya devam edin.

meraba 4.5 aylık kızım var sütüm giderek azalıyor kızım her istediğinde emziriyorum doymayınca ağlıyor ara ara sağmayı deniyorum ama süt çok az 10-20 ml anca geliyo ne yaptıysam artmıyo mama başladık bu saatten sonra arttıbilirmiyim kesin çözüm ne olabilir

Merhaba,
Ben de aynı durumdayım. Bebeğim henüz 3 aylık. 1,5 aylık olduğundan beri sık sık emzirmeme rağmen sütüm azalıyor. Siz ne yaptınız, çoğaltabildiniz mi?

Back
X