sütüm çok az

Sen de sağol canım. Sütünün artıcağına inan, zaten herkes gerekeni yazmış; inanıyorum ki sorunun çözümsüz kalmıycak..

Emzirmek, annenin bebeğine vereceği en güzel armağan, onun için yapabileceği en iyi şeydir. Bebek için en iyi beslenme, hayata sağlıklı bir başlangıç yapma yoludur.

Emzirmenin başlatılıp sürdürülebilmesi için özellikle bebeğin babası olmak üzere tüm aile anneyi desteklemeli; gebelikte takibini yapan doktoru, çocuk doktoru ve aile hep birlikte olumlu, destekleyici bir tutum içinde olmalıdırlar. Bu yazıda, annelere anne sütünü arttıracak bazı önerilerimizi sıralayacağız.

Daha Sık Emzirin:

Yenidoğan bebeğinizi en az 2 saatte bir emzirin, uyuyorsa uyandırın. Gece ise, 4-5 saatten uzun uyumasına izin vermeyin, uyandırıp emzirin. Bebeğin sık sık emmesi anne sütünü arttıracak en önemli etkendir. Bu durum, ilk günlerde yeni anne için biraz yorucu olsa da, emzirmenin başarıyla sürmesi ve bebeğin kilo alması ona bu ilk sıkıntıları unutturacaktır.

Emzirmek İçin Göğsünüzün Dolmasını Beklemeyin:

Göğsünüzde her zaman bebeğe yetecek süt vardır, emzirme sırasında da, hormonal uyarıyla vücut yeniden süt üretecektir. Göğüslerin çok dolu olması bebeğin daha çok doyduğunu göstermez. Aynı şekilde, bazen pompayla sütü sağan anneler gelen miktar karşında hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Pompayla çektiğiniz miktar, bebeğin memede ne kadar alabildiğinin bir ölçüsü değildir. Bebeğin yeterince beslendiğini ancak kilo alışıyla anlayabiliriz.

Daha Uzun Süre Emzirin:

Bebeğin belli bir süre değil, bir göğsü bitirene kadar emmesini sağlayın, sonra da öbür göğse geçin. Böylece, hem önce gelen sulu sütü, hem de sonra gelen yağlı sütü alacak, vücudunuz da süt yapımı için gereken uyarıları almış olacaktır.

Emzirme Sırasında Bebeği Mümkün Olduğunca Çıplak Bırakın:

Emerken kolay yorulup bırakan, uyuyakalan bebekler; bezleri kalacak şekilde soyulup anneyle cilt teması sağlanırsa daha uzun ve etkili emmeleri sağlanabilmektedir. Üşümemesi için bir örtü ile korunarak emmesi sağlanabilir. Emerken özellikle bebeğe eldiven giydirmemeli, anneye dokunabilmesine fırsat vermeliyiz.

Emzirmeye ve Kendinize Odaklanın:

Yenidoğan bebeğini emziren anne önceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir. Dinlenmeye, dengeli beslenmeye zaman ayırmalı, babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mükemmel bir şekilde yürütmesi gerekmediğini kabullenmeli, her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır.

Biberon, Emzik Vermeyin:

Emzirme dengesi kurulup bebek kilo almaya başlayana kadar (tercihen ilk 1 ay ) bebeğe biberon, emzik vermeyin. Böylece tüm emme faaliyetini memede gerçekleştirecek, süt yapımını uyarmış olacaktır.

sana bir tarif kardeşimin çok sütünü getirdi.tel şehriyeyi çelik tencerede kavur(yağ koyma sakın) pembeleştikten sonra süt ve damak tadına göre şeker ekle tel şehriyeler yumuşayana kadar kaynat kase kase iç hem sütün olur hemde sütün besleyici olur.kompostodan çok daha güzel olur kemiklerin de korunur...

canım benim ilk ay cok iyiydi ama kesildi 3bucuk aylıkken emmeyi bıraktı zaten.mamaya gectik.sütün yoksa ne yaparsan yap cogalmıyor bence en azından bende öyle oldu:(

bende burda yazılanların hepsini denedim halaa az az geliyo mama yiyo kızım olmayınca olmuyo gerçekten yinede emiyo kızım alabildiği kadar alsın anne sütünü.inş sana faydası olur saranur anne sütü gibisi yok:1no2:

sana bir tarif kardeşimin çok sütünü getirdi.tel şehriyeyi çelik tencerede kavur(yağ koyma sakın) pembeleştikten sonra süt ve damak tadına göre şeker ekle tel şehriyeler yumuşayana kadar kaynat kase kase iç hem sütün olur hemde sütün besleyici olur.kompostodan çok daha güzel olur kemiklerin de korunur...

tel şehriye ve süt miktarı hakkında bilgilendirirseniz çok memnun olacağım... şimdiden teşekkürler.... hepinizin kandili mübarek olsun arkadaşlar.....a.s.

arkadaşlar bebeğim doğduğundan beri hiç dolu dolu sütüm olmadı hep çok az sağmaya kalktığımda miktarı o kadar az ki yarım çay bardağı bile olmuyor bazılarının hiç bişey yapmadan şırıl şırıl akar benimse içmediğim ot çöp kalmadı ama nafile ne yapabilirim acaba?senağlamasenağlamafisfisfis

Canım benimde sütüm aşırı stress ve üzüntüden baya azalmıştı. Önceden göğüslerim dolup taşardı ama şimdi o kadar değil. Herşeyden önce sanırım rahat olmak sorunları kafaya takmamak gerek. Birde geceleri mutlaka emzirmelisin zaten bebek uyuyor ama uyuduğu için mızıldanmadan daha uzun süre emebiliyor. Kısa süre emerse ellerini kollarını mıncıkla, çenesiyle oyna..

Birde belki inanmayacaksın ama benim sütümü TARİŞ'İN KURU İNCİRİ artırdı. Gece her kalkışımda ağzıma bir kaç tane atıp üstüne 1-2 bardak su içtim ve göğüslerim eskisi kadar olmasa da yinede doldu..İncir bitince hemen farkediyor süt miktarı. Bende bitki çaylarından içiyorum günde 3 bardak ama bardaklar büyük, rezene, funda ve ısırgan otu çaylarından içiyorum. Bol su içiyorum..Birde göğüslerim dolu olmasa bile bebek çektikçe süt geliyor o yüzden merak etme bebeğin kendine yetecek kadar sütü zaten alıyordur.

Hemşire bana günde 3 kez kaka 6 kezde çiş yaparsa süt onu yeterince doyuruyordur dedi..Bende bunu takip ediyorum işte..

canım mayalı şeyler ye,iç..örneğin boza.eğer içebilirsen,pakmayayı sulandır günde 1 kez iç bak gör taşacaklar....

Bebeğim doğduğunda 3250 ydi 10 gün anne sütü ile besledim bebeğim 2600 gr a düştü meğer sutum yetmiyormuş. mamaya başladık ama emmeyi de birakti. Mecbur elektrikli pompa aldım bide ne göreyim 4 sagimda sadece 3 Cc çıktı. Cevreme çok belli ettirmiyorum ama vicdan azabı cekiyorum neden sutum az olabilir

Back
X