• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm cok azaldı anneler yardim

Bizde de meme reddi gibi bisi oldu..ben de sagiyorum ama gunde 3 kez ancak yani...saat başı cok fazlaymış...olmadı ben de öyle yapayım..

bazı kişiler saat başı sağamaz, ama en en en fazla 2-3 saatte bir sağmanız lazım.
yalnız sağmak da sütü bir süre sonra azaltıyor maalesef
vita malt çok işe yarıyor süt artması için

Sagmak nasi sütü azaltiyo anlayamadim....

yani şöyle
şu anda sağarak sütünüzü arttırmaya çalışacaksınız ama buna alışıp böyle devam etmeyin çünkü bebeğin emişiyle sağmak asla aynı süt üretimini sağlamıyor
meme reddi gibi bir şey diyorsunuz ya, bunu aşmak için elinizden geleni yapın
bazen bu sorunda, anneler sağıp biberonla veriyorlar, sonra da böyle geldi böyle gider deyip sağıp biberonla vermeye devam ediyorlar, işte o noktada süt daha erken azalıp bitiyor
mesela normal emzirirken 20-24 ay emzirebilecekseniz o süre düşüyor atıyorum 12-14 aya.
bunu kastetmiştim ama çok kısa yazdığım için anlatamamışım tabi ki

yani şöyle
şu anda sağarak sütünüzü arttırmaya çalışacaksınız ama buna alışıp böyle devam etmeyin çünkü bebeğin emişiyle sağmak asla aynı süt üretimini sağlamıyor
meme reddi gibi bir şey diyorsunuz ya, bunu aşmak için elinizden geleni yapın
bazen bu sorunda, anneler sağıp biberonla veriyorlar, sonra da böyle geldi böyle gider deyip sağıp biberonla vermeye devam ediyorlar, işte o noktada süt daha erken azalıp bitiyor
mesela normal emzirirken 20-24 ay emzirebilecekseniz o süre düşüyor atıyorum 12-14 aya.
bunu kastetmiştim ama çok kısa yazdığım için anlatamamışım tabi ki

Neden ayni degil ki anlayamiyorum...sagmakla cocugun emmesi neden farkli yaa...evet ben sagarak devam etmeyi dusunuyodum...off off...cok sagolun bilgilendirdiginiz icin....

Neden ayni degil ki anlayamiyorum...sagmakla cocugun emmesi neden farkli yaa...evet ben sagarak devam etmeyi dusunuyodum...off off...cok sagolun bilgilendirdiginiz icin....

sakın
ikisi çok çok farklı
benim çevremde aynı hatayı yapan arkadaşlar oldu, kuzenim oldu
hepsi pişman
kesinlikle aynı değil

bak burada biraz değinilmiş
http://hthayat.haberturk.com/yazarlar/pinar-guler/1034852-sutu-sagmak-mi-emzirmek-mi

Emzirmek yerine tercih edilen sağma işleminin riskleri neler olabilir? bölümü özellikle

Sutu en cok su artirir.ve ikinci olarak sagmak.pompayla uc saatte bir sag gelsede gelmese.uyumaya calis cok iyi bir sut artiricidir.helva acayip sut yapar.ve bulgur pilavi da cok sut artirir.ama en onemlisi SU ic.dort litre kadar ic gunde.ben rahat gunde 5 litre su iciyordum kizim haziran dogumlu.zaten emzirme sonrasi dilim damagim kuruyor hala kuruyor.ozaman yazdi tabi simdi ben dort lite su iciyorum yani hala.sutum cesme gibi hala abartmiyorum masallah diyim.ek gida bile cok az veriyorum sutum yetiyor bebegim doyuyor.sutun cogalir da cesme gibi akar insallah.anne sutu gibisi yok..

Tomrisin emzirme notlarini oku ve galactom diye bi damla var onu kullan. Bol bol emzir sag. Yemene dikkat et eskiye doner merak etme.

Arkadaslar yeni dogum yaptim sayilir...ilk baya sütüm vardı sonradan 1 ay büyük bi stres yasadik o sure zarfinda sütüm baya azaldı...sütü 1 2 ay cok azalip sonrasinda eski performansina kavuşan varmı....ilk kafama takmadım geri gelir diye ama bikac gunden beri ugrasiyorum eskisi gibi olmuyooo...
Öncelikle stresi bir kenara atman lazım çoluğundan çocuğundan daha önemli bişey yok şu anda bol su içip bebeği sürekli emzirmeye çalış o uyurken geceleri sütünü sağ soğan mercimek ve sebze bildiğim kadarıyla sütün kalitesini arttırıyor takviye ilaç ve caylardanda içersen eski haline döner heralde

Yememi kisitladigim zamanlarda azaldi benim de.. tatli cikolata hamurisi vs kisitlaynca sut de azaldi nedense. Belki de psikolojik..
Bebek buyudukce cekis gucu de artiyor memeler de dolmaya firsat bulamadan olan azicigi da icip bitiriyor olabilir belki bebegin..
Benim de 3aydan sonra azaldi ve bazen hani bikac gunlugune artis oldu. Sonra hep bos gibi olan memelerle gezdim ama kizim gene de emiyordu var ki emiyodur di mi..

Back
X